1e voorjaarswedstrijd A

Winnen! Dan sta je ineens in het rijtje van winnaars tussen namen als Teun Veeken, Martijn Licher en Bas Klein. Okee, het gat  naar veelwinnaars Rinus Cerfontain , Gerard Ypenga en Leendert Pot is nog groot.  Nog maar te zwijgen over het gat naar grote namen uit mijn begintijd bij de FC Trappist; Rob Steinweg en Joop de Boer. Maakt niet uit winnen is winnen.

Start om 18.30  Zonder de wereldbekertoppers Auke Broekx en Willard Gerritsen. Zonder mijn zweetdief uit 2011 Jan Paul Vroom. Grapje JP.  Je rijdt gewoon goed en slim.  Helaas ook zonder Jasper Spiering, gevallen met de mountainbike. Goed herstel Jasper! Zonder Mike Cooper,  you zou naar de A gaan! Best Brit in Competition (BBC) and that soort dingen. Jan Repko bij de bees? Geen Kees FTYC Fopma. Maar wel aan de start met mijn Trappist Time Trial 2010 teammaat diesel Hans van Keimpema and ex-B brave Bob Gibson.
Daar gaan we. Aftasten. Hoe goed is Leendert Pot al?  Waar staat Ivo van Hilvoorde? Teun V .voelt zich sterk. Rinus C. doet mee in de ontsnappingen. Dat is mooi. Bas K. en ik raken tegen ons voornemen in een vroege ontsnapping met  Rinus en Teun.  Kansloos. Ervaren krachten als Djoem Liem, Theo Termaat, Jan-Mart Elenbaas en Lukas IJsseling zijn niet van plan nu al te passen.  De boel blijft bij elkaar. Er wordt gereden maar de groep mijdt collectief toch nog het echte zware werk en rijdt kop over kop richting kleedkamer.  Hans ziet dat ik spaar. Mart Dominicus en Bert Zwaving voelen dat het anders moet en rijden een klein half uur voor de finish weg. Ze vormen zo het ideale bruggenhoofd voor Bas, Rinus, Teun en Peter. Bert Z. en Mart D. mogen na de aansluiting hun benen stilhouden. Ik denk aan de tips van mijn fietsmaat Nico Kingma. ik praat met Teun. Rinus is altijd favoriet, hij is onvermoeibaar en als ie toch stuk zit zie je het niet. Lastig. Bas rijdt soepel en attent. Teun gaat me helpen schat ik in. Gerard Y. tiptte nog; als eerste de bocht in. Vooruit dan maar, ruim voor de laatste bocht, een beetje onverwacht dus, knallen! Nog nooit zo fit over de finish gegaan! Bas ook weggereden uit de groep wordt tweede. Bob sprint netjes voor de 7e plek,; BBC.! Excuses aan Lucas IJ. die ik sneed. Stijl compliment voor Djoem L. zijn mooie classic Renault shirt. Kudos voor B introducee Daniel Apt op zijn 1989 Peugeot Aubisque 6 speed. Dank aan Manja de Neef; FCTrappist would mean nothing without Manja.

Peter Giljam, 6 april 2012

1e voorjaarswedstrijd 2012

04-04-2012 1e voorjaarswedstrijd - categorie A
04-04-2012 1e voorjaarswedstrijd - categorie B
04-04-2012: 1e voorjaarswedstrijd - categorie A - 14 deelnemers.
Trappistlid Klassering Pnt Spec Strijdlust Afgest. Diskw Opm
Peter Giljam 10          
Bas Klein 9          
Teun Veken 8          
Bert Zwaving 7          
Rinus Cerfontain 6          
Mart Dominicus 5          
Bob Gibson 4          
Ivo van Hilvoorde 3          
Theo Termaat 2          
Leendert Pot 10  1          
Jan Mart Elenbaas - -          
Lukas IJsseling - -          
Djoen Liem - -          
Hans van Keimpema - -        lekke band

^

04-04-2012: 1e voorjaarswedstrijd - categorie B - 22 deelnemers.
Trappistlid Klassering Pnt Spec Strijdlust Afgest. Diskw Opm
Hans Leijnse 10          introdué
Frans Blom (Haarlem) 9          
Jan Maarten Deurvorst 8          
Eric van den Heuvel 7          
Jack Zwartveld 6          
Piet den Toom 5          introducé
Erik d' Ailly 4          
Joost Hartog 3          
Leon Canisius 2          
Hoite Postuma 10  1          
Eduard Baddee - -          
Marc de Bokx - -          
Nees Bondt - -          introducé
John Griët - -          
Peter Hormeijer - -          
Ruben Koeckhoven - -          
Jorg Lambregts - -          
Ton Lemmers - -          
Henny Remmers - -          
Sietse van der Werff - -          
Bert Klei - -        
Jan Repko - -        lekke band

^