Opzet Gouden Schemering

 

EEN NIEUW BROUWSEL: DE KOERS VAN DE GOUDEN SCHEMERING

 

In de keuken van FC Trappist hebben we een nieuw gerecht gebrouwen: De koers van de Gouden Schemering: een koers voor de rekenaars en de geslepen renners onder ons. En natuurlijk de sprinters! Kort door de bocht komt het neer op een uitgebreide versie van de puntenkoers van het Omnium, dat dit jaar niet op de kalender staat. De koers van de Gouden Schemering telt mee voor de Wereldbeker.

 

De nieuwe wedstrijddatum is woensdag 28 juni.
Op 7 juni moest de koers worden afgelast vanwege omgevallen bomen op het circuit.

Wedstrijdvorm is puntenkoers, A en B rijden apart.

Schema B - ca. 31,5 km - 1 uur, starttijd 18.30u.

Schema A - ca. 43,5 km - 5 kwartier, starttijd 19.45u, na de huldiging van de B-winnaar.

Inschrijfgeld 3 euro, abonnementhouders gratis. 

We rijden buitenom, het circuit van ca. 1.500 meter. De binnenste lus wordt afgesloten met pionnen. 

Te behalen punten volgens dit schema: aan het eind van elke even ronde klinkt de bel, de doorkomst erna wordt gesprint voor 3, 2 en 1 punten. In de vierde en zevende sprint worden bij de B dubbele punten uitgedeeld. Bij de A gebeurt dat bij de vijfde en de tiende sprint. Bij de aankomst krijgen de eerste vijf renners bij zowel A als B respectievelijk 9, 6, 3, 2 en 1 punten. De ronden worden aangegeven op het rondenbord, oplopend! 

De winnaar is de renner met een ronde voorsprong, of met het grootste aantal bij elkaar gesprinte punten. Als er renners zijn met een gelijk aantal ronden voorsprong of punten over de totale puntenkoers, dan geeft de klassering in de laatste ronde de doorslag. Prijzen: een bos bloemen voor de winnaar A en B.