Een nieuw shirt, een nieuw geluid

Inspraak?
Als Freek de Jonge een zaal stil wilde krijgen riep hij altijd: “Inspraaaaak!!”.
De FC Trappist doet bewust weinig aan inspraak. We zijn de gemeente Amsterdam niet. Tien experts, 20 meningen. De inspraak gevolgen kun je elke dag in de stad over-al om je heen zien…besluiteloosheid, verkeerde keuzes resulterend in hier en daar een behoorlijke puinhoop.
Maar toch is het shirt op een reguliere plenaire vergadering gepresenteerd en goedgekeurd door het wedstrijdsecretariaat, de toercommissie, de redactie, de opmaker en het dagelijks bestuur. Bepaald geen duistere procedure. En van de Prael heb ik ook geen commentaar gehad. Wees daar gerust over.
Ook tijdens die vergadering vonden sommigen het shirt wel mooi en anderen minder. Realiseer je dat veel Trappisten het huidige shirt afschuwelijk vinden. Heb je Wim de L. wel eens in ons shirt gezien? Of nog 20 anderen?

Natuurlijk moest er een nieuw shirt komen omdat we een nieuwe hoofdsponsor heb-ben: Brouwerij de Prael.  Laat de kleuren van hun logo tot je doordringen. Console moest eraf na een paar jaar gratis meegelift te hebben net zoals Café de Prins. En Topmovers en Runnersworld moesten erop.
Broeken doen we niet omdat we daar geen geld voor hebben. Het shirt heeft de complete reserve opgeslokt. Daarom zijn er ook geen aparte damesmaten: onbetaalbaar. De Trappist heeft nog nooit aan broeken gedaan. Iedereen kan toch overal een gewone zwarte broek kopen, zwart zoals het hoort. Je wilt er toch niet als een kerstboom bij-fietsen?  
Het nieuwe shirt zal nu bij Runnersworld aan de Vijzelgracht verkocht worden exclusief aan Trappisten en bijna voor kostprijs...
Toen ik het ontwerp aan de webmaster stuurde heb ik er bijgezegd dat de kleuren nog anders worden. Veel blauw zal zeer donkerblauw worden. Als je rits dicht is en je je shirt netjes gestreken hebt wordt het Prael logo slechts door een dun lijntje onderbroken.  Het shirt van Sugoi is van de hoogste kwaliteit. Beter is er niet zegt men.
Ik zie jullie op de Nieuwjaarsborrel wel weer.

Groet van de ex-voorzitter