Jonge wielerproefkonijnen gezocht


Ze mogen ons dan een ouwelullenclub vinden, VU-wetenschappers op zoek naar proefpersonen tussen 18 en 35 jaar hebben ons toch gevonden. Jonge tijdrijders met een topconditie hebben ze nodig bij de VU voor een uitputtende serie baanbrekende testen, die de wetenschap verder zal helpen en het proefkonijn zelf ook. Met een lekkere bonus op de koop toe. Hieronder meer over het onderzoek en of je in aanmerking komt.

 

Zes masterstudenten van Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam (Sjors, Karlijn, Quinten, Ryan, Cintia en Lars) zijn begonnen aan nieuw onderzoek met wielrenners. Voor dit onderzoek zijn zij op zoek naar proefpersonen die hieraan deel willen nemen.

Landscape Project 2.0

Doel van het onderzoek is het bepalen van de verschillen tussen fysiologische waarden in korte en lange tijdritten, waaronder lichamelijke efficiŽntie, gasuitwisseling, hartslag, piek- en gemiddeld vermogen, anaŽrobe capaciteit en het omslagpunt. Voor dit doel worden ook maximaaltesten en gesimuleerde tijdritten op hoogte en in warmte uitgevoerd.

Waarom meedoen?†De testen die worden uitgevoerd zijn normaal gesproken vrij duur. We maken een uitgebreid rapport van je fysieke capaciteiten en alle resultaten van elke test. Dit kan je gebruiken tijdens je eigen trainingen om effectiever, efficiŽnter en beter te gaan trainen. Daarnaast help je ons en de wetenschap natuurlijk enorm met je bijdrage aan dit baanbrekende onderzoek. Uiteindelijk draag je bij aan het verleggen van de grenzen in onze sport. Voor het voltooien van het onderzoek krijg je bovendien een vergoeding van†120 euro.

Wie zoeken wij?†Gezonde mannen tussen de 18 en de 35 jaar die ervaring hebben met het fietsen van tijdritten en minimaal drie keer per week op de fiets zitten. Toelating tot het onderzoek gebeurt bij een minimale VO2max van 55 ml/kg/min, dus een goede conditie is vereist. Je VO2max zal tijdens het eerste bezoek worden bepaald.

Het onderzoek zal 12 bezoeken in beslag nemen gedurende de komende maanden. Een meting duurt tussen de 45 minuten en 2 uur.

Het gaat om:

2 maximaaltesten

4 x 20 km tijdrit

1 x 20 km tijdrit op gesimuleerde hoogte

1 x 20 km tijdrit in de warmte

3 x 2 km tijdrit

1 x 3 minuten all out test

De metingen worden gedaan in de Medische Faculteit op de Vrije Universiteit. De testen kunnen op elk moment van de dag, zeven dagen per week worden ingepland. Heb je interesse, ken je iemand die wellicht interesse heeft of heb je nog vragen? Laat het weten, stuur een†mail naar de onderzoekers.

 

 

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+


Special Events

Hier vind je de grote evenementen van de Trappist.


ThŁringen 2014
Morvan 2013
Luxemburg 2012
Morvan 2012
Langlaufen
Jubileumtocht 2011
Luxemburg 2011
Spaanse week 2010
Luxemburg 2010
Archief