Onze sponsors

Wielerkleding Trappist

De prijzen van de clubkleding zijn verlaagd: een trui met korte mouw kost nu €35, die met lange mouw €40. Binnenkort wordt de voorraad aangevuld. De koersbroek (zelfde maat als trui) gaat nu €60 kosten en is alleen op bestelling leverbaar. De levertijd is afhankelijk van het aantal dat we laten maken. Ook het dikke winterjack kun je bestellen, dat kost €80. Voor hen die ooit de Zuiderzee gereden hebben zijn speciale mouwen te koop voor €17,50. Plaats je bestelling bij Ben Koeleman.

Mobiele clubkalender

Je kunt de Trappist-kalender op je smartphone en computer laden. Wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd. Er is een wedstrijdkalender en een toerkalender. De kalender loopt na de jaarwisseling gewoon door.

Wedstrijdrenners: ik wil dat dit MyLaps-lied klinkt als gefluit! Laat je persoonlijke chip registreren door de letter- en cijfercombinatie te mailen aan de wedstrijdcommissie. Met, het liefst, gepast geld haal je een rugnummer en eventueel een huurchip op en daarna verlaat je het juryhok. 

Redactie-vacatures snel opgevuld

Het ziet ernaar uit dat de twee vacatures, ontstaan door Eriks vertrek, zijn opgevuld. Pim van Schaik (nu eindredactie) gaat het clubblad vormgeven, samen met Frans, en Jeroen Zonneveld wordt de nieuwe eindredacteur. Marlin Burkunk gaat de redactie van de website een jaar doen.

27mei: Per spoor naar "Grebbelinie'?

De trein is fijn, maar niet in het weekend. Wie naar de toertocht 'Grebbelinie' wil op 27 mei, zal last ondervinden van 'werkzaamheden'. Tussen Amsterdam CS en Utrecht CS rijden GEEN rechtstreekse treinen. Intercity's worden omgeleid, stoptreinen vallen uit. Bekijk de alternatieven. En check de site van de NS!

De wedstrijd die zo niet mag heten. Lange rechte stukken waar de gevechten zich afspelen, korte bestanden in de bebouwde kom. Wie het eerste op de Hollandse Brug is wint de enige echte Trappist-klassieker: Het Rondje IJsselmeer. Wie weerstaat de pijn het best? Lees het verhaal van Jan Repko.

In dit nummer: de geslaagde Mylaps-test, aalscholvers, Jan Sluijters, de Trippel (die is rond) en vacatures. Over multitalent Frans Koppelaar, de oudste nog actieve Trappist (en vormgever van dit clubblad, schilder van de cover!), die op de dag van Nieuwerkerk even 180 km wegfietst. Zo'n clubblad dus.

Jan Rothuizen bezoekt en tekent voor de Volkskrant®© elke maand 'een plek waar maatschappelijke dynamiek zichtbaar is', en waagde zich onlangs aan een rondje Hoep. Voor veel Trappisten is dat trainingsgebied, waar de oogkleppen het zicht bederven, maar er is veel te zien, zo blijkt. Kijk maar.

De buizerd is uit zijn hum. Vreemde vogels verschijnen in het bos, met felle kleuren en rotzooi tussen hun poten, alsof ze een nest willen bouwen. Hoe kan de Buizerd zo een prooi vangen voor zijn jongen? En wie is die blauwwitte vogel? Lees het verslag van de 3e Voorjaarswedstrijd.

Geslaagde proef met Mylaps

De eerste Mylaps-proef, tijdens de derde voorjaarswedstrijd (2 mei), is geslaagd. Uiteraard was het wat onwennig, vooral voor de organisatie, en het ging nog niet helemaal zoals het moet, maar de uitslag kwam er. Vrijwel iedereen reed met een chip. Tip voor de volgende keer: kom ruim op tijd!

De Trappist Trippel (8-10 juni) heeft zijn basis gevonden in het Franse dorpje Haybes, bij Fumay. Daar ligt het parkoers voor de driedaagse TT'18: mooi, autoluw en niet te steil. Inschrijving (voorheen met formulier) gaat nu per mail. Zie voor alle details de TT'18-pagina. Inschrijving sluit 15 mei!

De wedstrijdcommissie maakt met veel genoegen bekend dat het voorbehoud bij de wedstrijd op de Nedereindse Berg is weggenomen en dat de koers op zaterdag 2 juni doorgaat. Het startschot klinkt om 15 uur (en niet om 13 uur, zoals in het clubblad abusievelijk stond vermeld).

Gaat 'Club van 20" Zandvoort redden?

Zandvoort gaat duurder worden. In april is afgesproken om jaarlijks een goedkoop gaatje in de Zandvoort-kalender te vinden. Het blijft onzeker, ook qua kosten. Voorstel van Mart: de 'Club van 20'. Twintig Trappist-donateurs stellen Zandvoort veilig. Beloning: minuutje voorsprong in de koers. Niets voor niets.

Vanaf clubblad#2 kijkt Alex ons tevreden aan, en met recht: zonneschijn in Waterland, het is weer begonnen! Verder in dit nummer: Fietsen in de Kunst, Vogels van het Zadel, efficiënt trainen, een stukje bandenplakken. En Mylaps, was dat al genoemd? Het clubblad: timmeren aan de weg. Volgende week in je brievenbus.

FC Trappist gaat Mylaps aanschaffen. Dat heeft het bestuur op 26 maart bekend gemaakt. Hier staat het bestuursbesluit. Het bestuur volgt daarmee de conclusie van de twee enquêtes. Van de mogelijkheid om bezwaar te maken heeft niemand gebruik gemaakt. Meer over Mylaps.

Ideaal weer tijdens de Openingswedstrijd op 25 maart. Fris, zonnetje, weinig wind. Teun Veken won bij de A zowel tijdrit (4.23.87) als criterium. Thomas de Groot (foto) deed hetzelfde bij de B (tijdrit in 4.44.90). Lees Thomas' verslag en dat van Mart.  Er is 'werk aan de winkel!' Foto's van Klaas.

Wedstrijd bij DTS gaat niet door

De speciale wedstrijd op het circuit van DTS in Wormerveer, gepland voor woensdag 25 april, gaat niet door. De ontvangende vereniging heeft gemeld dat het 'uitgesloten is om de wedstrijd te houden'. Er komt geen alternatieve datum en ook geen alternatieve wedstrijd op 25 april.

Toertocht Braassemermeer afgelast!

De toertocht Braassemermeer is zondag 18 maart niet doorgegaan. Vanwege de kou en mogelijke gladheid was samen fietsen te gevaarlijk. Jammer van de gezelligheid, de warme appeltaart en de heroïsche gevoelens tijdens en na afloop van de tocht. Onder de leden is een mail hierover verspreid.

Op 30 Januari 2018 is Wybren Visser (40) onverwachts overleden aan een hartaanval. Wybren was nog maar net lid, en reed wedstrijden bij de A. Helaas hebben we maar kort van zijn prettige gezelschap mogen genieten. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

Het seizoen begint en meteen is daar de hamvraag: willen we Mylaps? Lees alles over de enquête, deel 1. Verder gaat het in dit nummer over crossen, vakanties, de leden-vergadering en het nieuwjaarsfeest, over vogelspotten en de mogelijk laatste Zandvoort. Het clubblad, wie kan zonder?

Ja, de wedstrijdrijder wil een Mylaps-chip

Om de wedstrijdjury te helpen en de wedstrijdbeleving te versterken onderzoekt het bestuur de haalbaarheid en wenselijkheid van Mylaps. De eerste vraag, of wedstrijdrijders met een chip willen rijden, is inmiddels met ja beantwoord. Straks is het woord aan alle leden. Meer info.

Contributie 2018: vergeet het niet!

Ja, ook voor de goedkoopste wielerclub van Nederland moet je op tijd je contributie betalen! Voor een heel gezin 55 euro, voor een individueel lid 45 euro. Op 28 januari heeft iedereen een herinnering gekregen. Stort op NL79INGB0005209729, tnv FC Trappist en rijd mee zonder schuldgevoel. Alvast dank!

Nieuwe sponsor op goedkopere trui

Onze clubtrui krijgt een nieuwe sponsor: Wilde Belastingadvies (van Arent Wilde). De trui wordt ook goedkoper: met korte of lange mouw gaat hij €35 resp. €40 kosten. De koersbroek wordt €60 en is er alleen op aanvraag. Bestel bij Ben Koeleman. Hij heeft ook winterjacks en Zuiderzee-mouwen.

Twee vakantieplannen voor 2018

De inschrijvingen voor de twee Trappist-vakanties staan open. Eind mei is de toer-week met Ries Breek en Piet van Oosten rond Lachau, bij de Mont Ventoux. Begin juni is het driedaags cyclosportief weekend met Jan Maarten Deurvorst en Willard Gerritsen in de Franse Ardennen. Hier staat meer info.

Gezelligheid op Nieuwjaarsborrel

De Nieuwjaarsborrel van 14 januari was hartverwarmend. Zo'n zeventig Trappisten begroetten het nieuwe jaar met bekers, tapas, levende muziek, vakantieplannen en een biertje. Mooie herinneringen werden opgehaald en voornemens uitgesproken. Op naar de eerste kilometers! Meer foto's.

Rinus Cerfontain en Koen Denecker zijn op 7 januari Crosskampioen geworden bij de A en de B. Er werden op die dag op Sloten kampioenschappen verreden voor maar liefst vijf verenigingen tegelijk. Er moest stevig gebaggerd worden op het zware terrein. Lees meer. Plus een terugblik op de ACC.

Oproep leden jury-poule en Team Mylaps

Het Wedstrijdsecretariaat roept nogmaals dringend leden op zich te melden voor de te vormen poule van wedstrijd-juryleden. Daarnaast zijn ook leden nodig voor het nieuwe Team Mylaps met het oog op de specifieke taken en de mogelijke invoering van dat systeem. Lees meer...

Vacature: wordt wedstrijdcommissaris!

De Wedstrijdcommissie zoekt een nieuwe commissaris. Daarnaast moet er een poule van juryleden gevormd worden om bij toerbeurt wedstrijduitslagen te noteren. Het gaat om een paar dagen per seizoen. Help je club, steek je vinger op. Voor info en reacties mail het Wedstrijdsecretariaat.

M-woord valt op Jaarvergadering

Op 20 november was de Algemene Ledenvergadering. Hier de notulen. Er werd ouderwets vrolijk gediscussieerd en het 'M-woord' viel. We zijn financieel gezond, maar er zijn vacatures. We hebben nieuwe toertochten en wedstrijden en een nieuwe secretaris. Frankrijk is het vakantieland. Lees verder...

De Twiske Cross, onderdeel van de Amsterdamse Crosscompetitie, kende zondag 12 november een grote toeloop, onder meer een clubje Engelsen. Het parkoers was goed berijdbaar en tussen de buien was het zonlicht af en toe zelfs betoverend. Lees maar hoe Mart het beleefde. Hier de foto's.

IM Bregt Remijn (1957-2017)

Op 1 november is oud-lid Bregt Remijn overleden. Hij werd 60 jaar. Bregt kwam in 1988 bij de club en werd in datzelfde jaar, en in 1997, clubkampioen-B. Hij was een sterk en stijlvol renner die van de kasseien hield en altijd bereid was anderen te helpen. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe. Meer.

Op 7 nov is Nic van der Riet, in een feestelijke optocht van fietsers van de lokale club, aangekomen bij zijn einddoel in Kanifing. Daar staat de school waar Nic het allemaal voor doet. Zijn fundraising-fietstocht heeft ruim achtduizend euro opgeleverd voor studenten daar. Je kunt hem hier volgen. Meer info.

 Diefstal: Loes' fiets werd gestolen, tijdens het ontbijt voor Woerden/ Oudewater. En Marts overwinning werd gestolen, door Jan Maarten. Heerlijk om over te schrijven, en dat is gebeurd in clubblad #7. Daarin ook de klassementen, met helaas een incomplete SP-lijst. Die staat gelukkig wel op de site

23nov: Joost Corver ligt in het ziekenhuis van Kampen en zal later in het AMC een heup-operatie ondergaan. Joost fietst al jaren niet meer vanwege gezondheidsklachten, maar ontvangt wel elk jaar in Epe de pauzerende Trappisten tijdens de Veluwetocht. Joost vroeg ons jullie op de hoogte te houden. Details.

Loes' fiets gestolen bij laatste toertocht

Na de diefstal van de fiets van Loes Zwart op 8 okt kwam een spontane inzamelingsactie op gang om haar leed te verzachten. Dat was een hartverwarmende actie en Loes is daar heel dankbaar voor. Bij Kaptein heeft ze inmiddels een nieuwe Specialized gescoord, die opgeleukt is met gele details, heel apart.

Aad Janssen heeft met vriend Jos ook in de derde ronde van 2 voor 12 gewonnen. Met 479 euro haalden ze 9 euro meer dan hun tegenstanders en gingen met in totaal ruim achtduizend euro naar huis. Gefeliciteerd Aad! Nu kan je eindelijk die carbon-fiets kopen... Bekijk hier afl. 29sep en afl. 6 okt.

Jan Maarten won de GP Ger Hermans, maar zo was het niet bedoeld. Het moest een mooi gebaar worden, maar het werd moord. Je doet het zelf, maar denken is er niet bij. Zo werkt Het Kwaad. JM heeft spijt, en Mart is een illusie armer, want een belofte, die kom je toch na? Lees hun verhalen.

Ben Gihaux vond in zijn archief een rol mooie foto's uit 2011, van het uitje naar Sauerland. Het is een indrukwekkende portrettenreeks, de moeite waard nog eens te bekijken. Wat waren we allemaal nog jong en onbedorven! En wat zagen onze fietsen er grappig uit, toen. Genieten dus.

Zondag 24 september. Het toerpeloton, al vroeg op pad in een mistige Bannetocht, trof een koe aan in de sloot. Alarm, wat te doen? Natuurlijk: de brandweer bellen. En foto's maken! Bekijk ze hier.

Als wielrennen slechts een krachtmeting was, zou het clubblad maar half zo dik zijn. Nu is het 36 pagina's, want naast de reguliere toer- en wedstrijdverslagen hebben we de twee zomerse hoogtepunten: Trappist Trippel en Suisse Normande. Een bewaarnummer dus. Straks in de brievenbus, nu al op de site.

De derde najaarswedstrijd is een bijzondere. Geblaat en geblaf aan de start. Stieren, ratten, lama's, ratten en ezels, alles komt langs. In de hoofdrol de schurftige hond. Hij ergert zich aan alles en heeft kriebel. Maar hij moet mee met deze beestenbende. Opens internal link in current windowLees het verhaal van de hond en dat van de ezel.

Joop en Fabio regeerden tijdens de Individuele Tijdrit. De renners reden als nooit tevoren, op soms beangstigend professioneel materiaal. Het was desondanks gezellig, zo ondervond gast-renner Anton Dalhuijsen. Winnaar Fabio Bertolucci zette zijn ervaringen op papier in vloeiende tijdrijders-stijl. Lees maar.

Zet topfotograaf Hans Meerman naast het circuit van Beverwijk, laat de Trappisten koersen en je krijgt een album wedstrijdfoto's om duimen en vingers bij af te likken. Bekijk die zwoegende A- en B-koppies in de Opens external link in new windowfotostream

De fietsvakantie in Suisse Normande was een groot succes. Wie de foto's bekijkt kan tot geen andere conclusie komen. Hopelijk horen we binnenkort de details over de mooie routes die Henny en Wim hadden uitgezet, over de hellingen, de heerlijkheden en de grappen, maar om te beginnen is het genieten van de beelden. Kijk maar in de fotostream.

"Ik ben de gele trui aan het lossen!", schrijft Gerard Snel vanuit de Alpen. Helemaal kapot en leeg stort hij zich even later over de finish. Geen dagoverwinning, maar wel de snelste man in de koninginnenrit. Dáár had hij dus het hele jaar voor getraind. Ook Bas Klein kende hoogte- en dieptepunten. Een kwartier aan de broek in de openingstijdrit, maar een dag later alles goedgemaakt met een indrukwekkende solo.  Djoen Tong Liem, aanvaller pur sang, moet kiezen tussen twee inspiratiebronnen: Laurent Fignon of de vermogensmeter. Lees hun verhalen over de Trappist Trippel. De hele dag zweten, zwoegen en zwalken, maar soms ook in de flow.

Clubblad nummer 5, opnieuw een hoogtepunt, want lees maar: de verjonging zet door, de Zuiderzee kan langer, waterdragers door de Pyreneeën, geen Texel (want te duur en niet te doen), cafeïne kauwgom (wat is dat), en kunstenaar Roger Raveel fietst. En dan hebben we het nog niet over de omslagfoto gehad. Een juweel. Lezen dus.

Tijd voor een ouderwets zeur- en zeikstuk

Mart heeft het helemaal gehad met gatendichtrijders zonder agenda. De vluchter terughalen, maar voor wie? "Voor mijn gevoel schrijf ik om de paar jaar een bijdrage over het in mijn ogen onbegrijpelijk koersgedrag van sommige Trappisten. Maar omdat het er sterk op leek dat we dit onkruid met wortel en al hadden weten uit te roeien, hoefde ik mijn pen niet in giftige inkt te dopen. Maar sinds kort steekt het fenomeen de kop weer op en wel in zo’n onstuimige mate, dat ik wel in oud geklaag moet vervallen."

Upgrade en restyling

Hola, de website ziet er anders uit! In twintig jaar is al veel veranderd aan ons digitale gezicht op internet en opnieuw is door webmaster en Trappist Maarten Toneman een grote stap gemaakt. Opvallend is de nieuwe vormgeving, grotendeels onveranderd zijn opzet en inrichting. Wat je niet ziet, maar waar het meeste werk in zit, is de grote software-upgrade, die hard nodig was. Vragen of opmerkingen? Wil je ook webmaster worden? Graag, we hebben je nodig. Mail ons. 

OnderdeelDatum
1e Zomerwedstrijdwo 23-05-18
Grebbeliniezo 27-05-18
Zandvoortdi 29-05-18
Eijsden - St. Truidenza 02-06-18

Wat doet het weer?

Bekerhouders per jan'18

F. de Graaf Trofee
Michel Butter
M/V-beker
Renee Kuit
Sportiviteitsbeker
Jan Maarten Deurvorst en Willard Gerritsen
Toerbeker
Perry van Dijk
Super-Prestige
Piet van Oosten
Wedstrijdklas. A
Jan Repko
Wedstrijdklas. B
Theo van der Neut
Wereldb. A-klas.
Jan Repko
Wereldb. B-klas.
Joop Vangangel
Tijdritbeker A
Mike Cooper
Tijdritbeker B
Jeroen van Hoek

Kampioenen per jan'18

Clubkampioen ARinus Cerfontain
Clubkampioen BJoop Vangangel
Clubkamp. damesNatascha Darlang
Crosskampioen ARinus Cerfontain
Crosskampioen BKoen Denecker