Best gezellig!

 

Volgens Google Earth was het een keurig rondje, het wielerparcours van Ulysses. In het echt bleek het een soort ingeklapte long. Door de bouw van een volkstuinencomplex was behoorlijk wat creativiteit nodig om het parcours op lengte te houden. Met een mooie haarspeldbocht is het opgelost. Het grappigste is het viaductje, maar dat was er al. Als je hier vanaf dendert volgt direct een haakse bocht naar links. Volgens de beheerder was hier nog nooit iemand gevallen sinds 1988. Dat was een hele geruststelling.

 

Met wat laatkomers erbij waren we met een man of twintig. Bert, prominent lid van Ulysses, heette ons samen met de beheerder hartelijk welkom. We begonnen met een half uur inrijden. Wennen aan het parcours. We waren niet de enige weggebruikers, we moesten regelmatig slalommen om de overstekende fazanten en complete eendenfamilies te ontwijken. Toen ook filerijders Rieks en Frans er waren, kon de wedstrijd beginnen. Het was maar een training, zo verzekerde Bert ons.

 

Maar meteen schoot de vaart er in! Na het viaductje en de haarspeld hing ik iedere keer op vele meters van Tjebco, die ook moeite had in deze achtbaan. Voor enkele B's ging het toch te snel. Geeft niet, had Bert gezegd, gewoon weer aansluiten want je komt hier om te trainen! Extra lastig voor mij als laatste man om de gaten dicht te rijden die de gedubbelden laten vallen. Behalve Bert waren er trouwens meer Trappisten die verdacht geroutineerd rondpeddelden. Bijvoorbeeld Rinus, die zelfs clubkampioen van Ulysses blijkt te zijn!

 

Na een klein half uur aan het elastiek besloot ik me te mengen in een paar kansloze ontsnappingen. Voorin blijkt het dan toch gemakkelijker toeven. Met Frans en Tjebco lieten we zien dat we als B's toch aardig partij kunnen bieden tot in de slotfase. Voor de A's misschien een onschuldige training, voor ons was het menens! In de laatste ronde moest ik het peloton laten gaan, en werd het laatste groepje teruggehaald. Rinus won de sprint van het uitgedunde pelotonnetje.

 

Gelukkig kreeg ik terug naar het verre Haarlem een lift van Frans en Rieks, zojuist geslaagd voor zijn rijexamen. Voor de auto wel te verstaan. Of dit betekent dat hij zijn fiets nu vaker laat staan en wat de invloed wordt op zijn wielerprestaties zullen we gaan zien. Ik heb in ieder geval genoten van deze nieuwe uitwedstrijd. Een leuk initiatief! Ik kijk al uit naar de andere rondjes. Ik kwam nog een site tegen met wat leuke info hierover: wat voorrondje punt nl. Hoe was de sfeer bij Ulysses volgens deze site? 'Best gezellig'. En dat was het.

 

Ruben