Domoren in en na de koers?

Geen bloemen bij deze koers, maar ja dat had ik aan mezelf te wijten:

Ik had voor m’n nummer ook niet betaald. Jan Gottmer had geen wisselgeld dus dat hield de Trappist nog tegoed.

 

De bloemen mogen van mij dan naar Joanne was m’n antwoord bij de prijsuitreiking.


Wat vooraf ging

Een dikke weekje terug van vakantie, altijd benieuwd hoe de snelheid bij iedereen is. Mijn klim en doorzettingsvermogen was in ieder geval danig afgenomen had ik in Beverwijk al geconstateerd. Het lijkt erop dat het harde rijden inde ploegentijdrit weliswaar een fantastische clubrecord heeft opgeleverd, maar dat m’n rug daarbij de geest heeft gegeven. Alleen liggen gaat zonder echte spierpijn, maar ja daar wordt je toch echt geen goede wielrenner (als je het trainen overslaat) van. De tegenstanders van deze avond polsend zie ik het al: Leendert heeft de hele vakantie doorgefietst, liefst elke avond weer en is daarmee in vorm heb ik al gemerkt. Marlin is zo sterk dat hij dat als vanouds continue laat blijken, en JanPaul heeft hem ook heel makkelijk steeds op de 13 staan. Gelukkig zijn daar ook nog Gerard (hoe is die de zomer doorgekomen? hij is misschien toch een tikkeltje minder doordouwer dan voor de vakantie), Mart, Teun, Bas, Jan Mart (ook lekker getraind door helemaal naar Aups te fietsen) Djoen, Lukas, Ricardo, Rieks, Peter en nog een aantal die niemand willen laten ontsnappen uit het peloton.

 

Mijn motto voor deze avond met weer een stijve rug: sparen en kijken waar ik uit kan komen. Zo kom ik de 1e 20 minuten goed door, maar daarna kan ik het toch niet laten in een ontsnapping met oa Gerard, Marlin, Peter, Erik, Bart en Bas goed mee te trappen. Met 47-48 km uur moeten we toch wel wegkomen, maar het enige wat we bereiken is dat we na het slaan van een gaatje, onze eigen kopgroep uiteen rijden.


Mart pakt het slimmer aan en demarreert direct daarna. Wij laten hem toch maar even zwemmen. Alleen is het nog een heel eind tot het eind vd wedstrijd en na een poos wordt hij weer in gerekend.

Ondertussen zien we Jo met dochter langs de baan staan, hij zwaait, hij moet opgelucht zijn. Bij doorkomst houden we even in lijkt het. Jan Maarten stapt af. Een sterke spanje band.


De laatste 3 ronden gaan in. Het is gelukkig nog steeds droog.

Mart gaat wederom alleen weg, niemand sluit aan en dat met nog 3 ronden te gaan. Nu is het de kunst hem niet te ver weg te laten komen zonder jezelf helemaal leeg te rijden.

De laatste ronde; Mart is nog in zicht maar ook nog steeds zo’n 200m weg. Als het stilvalt zitten we fout. Ik zet aan en verhoog langzaam het tempo tot 50 km per uur. Wat ik wil gebeurt ook, Marlin en Gerard nemen over, ik sluit niet meteen aan, en ze krijgen een klein gaatje. Bart fiets het gaatje dicht, ik zit in z’n wiel het peloton op een lint erachteraan. Voor het laatste lange rechte stuk hebben we Mart te pakken. Na de bocht rijdt Gerard op kop aan de linkerkant en versnelt langzaam 44, 45, 46 km/u. ik zit op de 4e of 5e plek wat naar rechts om niet ingesloten te worden, maar niemand schuift op naar voren.

Wanneer zet Gerard nu aan vraag ik me af. 200 meter voor de bocht, dan ga ik denk ik, een verrassing is altijd de beste uitgangspositie. Ik schakel op en versnel, shit, te zwaar, ik schakel weer terug en trap zo hard ik kan, nu wel opschakelen, niet omkijken. Door trappen in de bocht of niet: toch maar even niet met m’n nieuwe fiets, ik weet nog niet of het past met de trapper. Halverwege toch maar trappen, opschakelen en even proberen om te kijken met stijve rug en nek, ik ga niet echt heel hard, ik zie een blauwe schim op me af komen, maar ik ga het halen!


Uitrijdend hoor ik geroep:

“Wat ben jij een dommerd”

“Nee jij dan”

“ik was weg”

“Ja maar wij hadden een gaatje”,

“dichtrijden voor een ander is dom”

“niet voor je eigen kansen gaan ook”

Duidelijk wat leden van een wilde fietsclub aan het woord die nog nagenieten van de avondwedstrijd.

 

Rinus