FC TRAPPIST
Nieuws (veld)

It giet oan!

Niet de tocht der tochten, maar wel onze eigen wedstrijd om de titel Clubkampioen-cross.

Op zondag 30 januari houden WTC De Amstel, Wielervereniging Amsterdam en FC TRAPPIST ieder hun eigen CK-cross. Omdat een koers binnen de eigen vereniging is toegestaan, maar tussen verenigingen niet én omdat het bovendien met betrekking tot corona veiliger is, heeft elke club die dag een eigen starttijd.

De Amstel begint om 11.00 uur, de WVA volgt om 13.00 uur en de Trappist sluit de rij om 14.30 uur.

Tot 16.00 uur hebben we vervolgens de tijd om 15 min. in te rijden, een wedstrijd te houden van zo’n 45/50 minuten, om te kleden en te huldigen. Over die huldiging het volgende: er wordt gestreden om één overall titel, de winnaar is de clubkampioen-cross. Wel krijgen de eerste B en de eerste vrouw (als daar sprake van is) een eervolle vermelding (plus uiteraard bloemen). De startvolgorde wordt bepaald door de laatste ACC-stand. Nieuwkomers sluiten achter aan.

Er is geen voorinschrijving. Inschrijven kan ter plekke, maar pas vanaf een kwartier voordat ons ‘tijdslot’ ingaat, dus vanaf 14.15 uur. Hoogstwaarschijnlijk maken we gebruik van MyLaps, dus zorg dat je een transponder hebt. Eventueel zijn er een paar te huur.
Dan nog een paar coronaregels die gastheer WVA hanteert: Binnen is een mondkapje verplicht. Anderhalve meter afstand houden ook. De huldiging zal zich buiten voltrekken. En er kan gebruik worden gemaakt van kleedkamers en douches.
   Rest me nog te zeggen dat deelname gratis is, zoals het een CK betaamt. Hoop velen van jullie zondag de 30ste te zien.
Namens de crosscommissie,
Mart