FC TRAPPIST
Nieuws (veld)Verslag (veld)

CK Cross 2023 – zondag 22 januari

Afgelopen zondag is er door 20 Trappisten hartstochtelijk gestreden om de felbegeerde titel FC Trappist Crosskampioen. Het parcours op Sloten was relatief droog, maar door de flinke regenval van de afgelopen dagen toch nog behoorlijk glad en zwaar. Omdat we de laatste koers van de dag waren, moesten er ook diepe sporen worden ontweken. Het was kortom opletten geblazen. Wie dat het beste én het snelste deed, was Tom Schipper. Hij werd dan ook verdiend algeheel clubkampioen en mag een jaar lang met de mooie trofee van Frans Koppelaar op zijn schouw pronken. Tom kreeg de winst overigens niet cadeau. Er ging een mooie en spannende strijd aan vooraf, waarbij uittredend kampioen Peter Giljam pas als laatste het hoofd boog. Peter werd dus knap 2e en Hugo maakte het podium compleet.
Geen Jesse Klein, toch een beetje de Angstgegner van menig titelfavoriet. Jesse lag met griep in bed, maar stuurde wel de rest van de familie. Die verweerde zich kranig, met als uitschieter zijn zus Isa die vastberaden naar de 2e plek op het B-podium reed. Alwaar ze omringd werd door twee jongens die een tikkie ouder waren (Jan Maarten en ondergetekende), wat een koddig gezicht was.
Een speciale vermelding verdienen nog Bart Bijvoet en Ivo Rigter. Beiden dachten spekkoper te zijn door aan zowel de wedstrijd van de WVA als van De Trappist mee te doen en overladen met prijzen huiswaarts te kunnen keren. Dat viel tegen. Twee crossen pal achter elkaar was voor deze jonge goden net iets te veel gevraagd. Bart haalde nog wel de eindstreep, maar Ivo hield het na één rondje al voor gezien en sloeg vervolgens de prijsuitreiking gade als een boer met stevige kiespijn.
Het was al met al een heerlijke middag buiten spelen. Om met Wims woorden te eindigen: ‘Moeten we vaker doen.’

Heel veel dank aan Manja, Jeannette, Bert, Peter, Dirk, Rinus, Joost en natuurlijk de WVA/Ed Bosse voor de ondersteuning.
Foto’s door Frans Poels

Mart Dominicus