FC TRAPPIST

LID WORDEN

Trappisten heb je in allerlei soorten en maten. Maar wat maakt de Trappist nu tot een Trappist? Is hij of zij een amateurfietser die eigenlijk professional had moeten worden (of had hij dat alleen maar gedroomd…)? Is het een toerfietser die alleen in het weekend flink wat kilometers wil vreten maar toch weer niet te veel als in een koers? Kan hij eigenlijk helemaal niet fietsen en vindt hij stilzwijgende lotgenoten bij de FC Trappist? Niemand weet het… en niemand vertelt het je. Toch vindt iedereen zijn plaats in het peloton.

Hoe word je nu lid?
Je kunt lid worden door een mailtje te sturen naar onze secretaris.
Je krijgt dan informatie over kosten en voorwaarden; je krijgt een
inschrijfformulier toegestuurd.

De contributie bedraagt 45 euro voor een individueel lidmaatschap, 55 euro voor een gezinslidmaatschap en 25 euro als donateur (leden die niet meer in staat zijn om aan de fietsactiviteiten mee te doen) . Wie na 1 augustus lid wordt, betaalt de helft. Het lidmaatschap geldt voor een kalenderjaar en wordt stilzwijgend verlengd. Opzegging kan nog tot 1 maart van het lopende jaar (een speciale coulance maatregel). 

Om de sfeer te proeven kun je ook een keer een toertocht meerijden, daar hoef je geen lid voor te zijn. Als je iemand kent bij de club, kan je gewoon met hem of haar meegaan. Ken je nog niemand meld je dan even bij de voorrijder van de toertocht.  Op de toerkalender kan je zien wanneer er gereden wordt en waar je moet verzamelen. 

Wedstrijden rijden kan ook
Ook is het mogelijk om als introducé een wedstrijd mee te rijden op het parcours in het Westhoffbos in Spaarnwoude. Hier staat de kalender. Voorwaarde is dan wel dat je iemand kent bij de club die ook daadwerkelijk op die dag meerijdt. Als je nog nooit gekoerst hebt zal hij of zij zal je dan in de gaten houden. Dat je niet je pompje of je tasje nog op je fiets hebt zitten, want dat is gevaarlijk in het peloton. Of je goed je lijn houdt in de bochten, dat je niet op het rechte eind even de rug strekt met de handen van het stuur (‘handen aan het stuur!’ roepen ze dan, en door de adrenaline klinkt alles minder vriendelijk). De geschreven en ongeschreven regels van de club, de universele regels van het koersen. Het is allemaal echt niet zo moeilijk, maar je moet het wel even weten. Wie nog nooit gekoerst heeft begint bij de B-renners. Zij fietsen drie kwartier en drie rondjes (totaal een uur). Gemiddeld gaat dat tegen 38 a 39 per uur. Ben je uiteindelijk te sterk voor de B, dan wordt je vriendelijk verzocht bij de A-renners te gaan rijden. Zij starten een minuut eerder dan de B en rijden een uur en drie rondjes, met een gemiddelde van 40 a 41 per uur. Voor elke wedstrijd schrijft iedereen zich in voor de A of de B. Elke renner betaalt ook 3 euro inschrijfgeld (niet-leden 5 euro). Vervolgens krijgt de renner van de wedstrijdsecretaris een rugnummer uitgedeeld. Dan kan de koers beginnen. Er zijn twee prijzen: de winnaar krijgt ‘gladiolen’; de meest strijdlustige renner een fles wijn.

Ken je niemand, heb je geen wedstrijdervaring (maar wel conditie en strijdlust) en wil je toch eens een wegwedstrijdje proberen mee te rijden bij de FC Trappist? Dat kan, maar meld dat dan ruim voor aanvang van de wedstrijd bij de wedstrijdsecretaris. Dan wijst hij een ‘buddy’ voor je aan.
Wielrennen bij de FC Trappist is verslavend. Je komt een paar keer als introducé en zonder dat je er erg in hebt ben je plotseling lid. Je koopt een mooi clubshirt en voor dat je het weet kun je niet meer zonder. Een mysterie.