Op bezoek bij de Schlecks

Over ruim twee weken gaat een groep Trappisten naar
Luxemburg voor de derde driedaagse. Zoals we inmiddels in de
Tour hebben kunnen zien een prima land om te trainen.

Op de eerste dag rijden we naar Trier. Een prachtig oud
stadje met een gezellig plein. Op de heenweg gaan we door de
heuvels; terug langs de Moesel. 
Op de tweede dag rijden we eerst de traditionele tijdrit.
Daarna maken we een mooie korte tocht richting Vianden. 's
Avonds staat de inmiddels traditionele maaltijd bij de
Portugees op het agenda.
Op zondag een uitdagende tocht naar de hoofdstad alwaar we
enkele steile klimmetjes meepakken uit de Ronde van
Luxemburg. We zijn vroeg in de middag weer terug bij het
hotel voor de terugreis naar huis.

Op dit moment zijn er 17 deelnemers. Door omstandigheden
hebben we een aantal afmeldingen ontvangen dus hebben we nog
een paar bedden beschikbaar in de jeugdherberg. Wil je nog
mee meldt je dan snel

We gaan weer naar Luxemburg

De driedaagse naar Luxemburg heeft, onder andere vanwege de jubilieumvijfdaagse, dit jaar een andere plek op de kalender gekregen. We gaan dit jaar op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus naar Larochette. De drie dagen zullen in grote lijnen hetzelfde zijn als de afgelopen twee edities.

 

Op de eerste dag rijden we door Klein Zwitserland naar Trier. Een collega van Tjebco uit Luxemburg kent deze omgeving op zijn duimpje en heeft de tocht uitgezet en zal hem voorrijden. Hij heeft al een lunchplek op het oog. Op dag twee hebben we de tijdrit over die over het vaste parkoers gaat. Die dag zal er ‘s middags een kortere toertocht naar Vianden op het programma staan. Op zondag gaan we naar de stad Luxemburg, we rijden rustig heen en weer, en dan staan er voor de liefhebber is de stad een aantal gemeen steile klimmetjes op het programma. Wie geen zin heeft m te klimmen, kan wat langer op het terras zitten.

Er is een aantal voorrijders (en achterrijders) die Luxemburg goed kennen en het peloton bij elkaar houden. Afhankelijk van de deelnemers kunnen we de groep splitsen in een snelle en langzame groep. Ook is het mogelijk dat groepjes – met een voorrijder - af en toe een stukje kunnen afsnijden.

 

Omgeving

Voor wie nog nooit is mee geweest: Luxemburg is een voortreffelijk fietsland. De heuvels zijn er langer en ietsje steiler dan in België, en hier en daar zijn er gemene kuitenbijters. Wie tegen iedere helling opvliegt, kan prima trainen voor bijvoorbeeld Beverwijk en de Claude Criquielion. Wel boven wachten op langzamere klimmers. Wie rustig omhoog rijdt, kan prima toeren. De wegen zijn uitstekend geasfalteerd en er rijdt weinig verkeer, met als uitzonderingen de stad Luxemburg en een enkele doorgaande weg. Onderweg is er veel bos en veel kasteelruïnes op uitstekende rotspunten.

We verblijven in Larochette, dat is vlak bij Klein Zwitserland, een stuk van Luxemburg waar de rotsen aan de oppervlakte komen en het landschap wat ruiger wordt. Larochette is eigenlijk niet meer dan een handjevol straten die op het plein uitkomen. Op dat plein zijn enkele restaurants gevestigd. Het plaatsje wordt gedomineerd door – hoe kan het anders – een kasteelruïne bovenop een rots.

 

Verblijf

We verblijven in de jeugdherberg. De vorige keren hadden we een aantal tweepersoonskamers en een aantal huisjes. Het is nog niet bekend hoe de indeling dit jaar zal worden. We hebben 25 bedden gereserveerd. Dus reserveer snel.

Er is een camping in de buurt. Kampeerder kunnen dat zelf regelen. Het eerste jaar waren er diverse kampeerders, vorig jaar (bijna) niemand, was het was koud en nat.

We eten met z’n allen en proberen een deal te sluiten met een restaurant. Vorig jaar hadden we erg goede ervaring met de Portugees, en we gaan zeker proberen daar weer iets af te spreken.

 

Aankomst

Iedereen komt op eigen gelegenheid naar Larochette op donderdag 11 augustus. De afgelopen twee jaar is er een groepje op de fiets vanuit Limburg naar Larochette gereden. Het is nog niet duidelijk of dat ook dit jaar zal gebeuren.

 

Aanmelden

Aanmelden graag voor 1 mei op luxemburg@fctrappist.nl en door een vooruitbetaling van €60 over te maken op bankrekening 405086822 ten name van T. de Jong, Amsterdam.