LANGLAUFWEEKEND SAUERLAND

Eerste voortzetting van een winterse trappist-traditie

 

Trappistenvrienden,

Ook deze winter komt er weer een Langlaufweekend in Sauerland. Vorig jaar zijn we begonnen aan deze – hopelijk nog lang durende – nieuwe traditie.

Het is op dezelfde plaats als vorig jaar. Vlakbij, op een half uurtje lopen, is een langlaufverhuur. Het idee is van vrijdagmiddag tot maandagochtend/middag, maar je kunt natuurlijk ook langer of korter blijven. Tussen Westfeld en Schmallenberg ligt Ohlenbach, een gat waar behalve pension Vollmers nog een pension ligt en een paar huizen.

Qua langlaufroutes en wandelroutes ligt het perfect: routes van verschillende lengte en zwaarte beginnen voor de deur. Kan of wil je niet langlaufen, dan is het mogelijk om verderop, bij Altastenberg te (leren) skien of sneeuwschoenwandelingen te maken en dat soort dingen.

Wat informatie op een rijtje:

 

-       De organisatie is low-profile, wat betekent dat je zelf een kamer boekt (via site of bellen; www.pension-vollmers.de Dit is inclusief enorm uitgebreid ontbijt-buffet. (Is pension Vollmers vol, dan kun je ook boeken bij het iets sjiekere Gasthof Braun aan de overkant; www.gasthof-braun.de ) Heb je geboekt? Laat het mij dan even weten via yvonne.roep@gmail.com dan weet ik een beetje wie er komen.

-       Vorig jaar aten we alle avonden tegenover het pension; in pension Braun, waar tevens een restaurant is. Het eten is goedkoop en goed en het is prima bevallen.

-       De loipes starten voor de deur. In overleg kunnen we één of meerdere groepjes maken. Langs de routes zijn genoeg mogelijkheden voor kaffe mit kuchen…routekaartjes krijg je bij het pension.

-       KUN JE NIET LANGLAUFEN, geef het dan aan, dan kan ik wat aanwijzingen geven op vrijdag en/of zaterdag zodat je beter beslagen ten sneeuw komt.

-       Het is in het weekend van vrijdag 27 tot maandag 30 januari. Wees er snel bij, want het is een populaire plek.

-       LIGT ER GEEN SNEEUW wat ik niet verwacht… dan gooien we i.p.v. De langlaufs de mountainbikes in de auto en gaan we lekker fietsen/ wandelen.

 

Nog een notitie; neem geen cross-country langlaufs mee, want die zijn te breed voor de loipes en dan gaat het echt niet lekker.

 

Er zijn op het moment van schrijven (7 november) nog kamers vrij, maar we weten niet hoeveel en hoelang nog, dus als het je wat lijkt, beslis dan snel!

 

Yvonne Roep.