De week Morvan

De routes

Deelnemers per etappe

Foto's

Nasleep

 

Vanaf nu kan iedereen zich inschrijven voor de week Morvan omdat de datum voor de JFB (de cyclosportief "Jean François Bernard") bekend is en daarmee ook de data van deze week.

Het zal zich afspelen van maandag 13 augustus tot maandag 20 augustus.
Op zondag de 19de is dan als afsluiting de JFB voor iedereen die nog eens lekker wil racen na een weekje toeren. Er zijn twee afstanden mogelijk, ruim 160 km en ruim 100 km. Zie voor info onderstaande site.

Van dinsdag t/m vrijdag organiseren we vier toertochten.
Om een idee te geven: we gaan een keer naar Vezelay (met de beroemde en fraai gelegen basiliek), we beklimmen de op één na hoogste "col", de Mont Beuvray (met de opgravingen van Bibracte), we fietsen een flink eind langs het meer dan 200 km lange fietspad aan het Canal de Nivernais, we gaan het droogliggende lac de Pannesière bewonderen met alle steile heuvels daar omheen.
Verder zullen we proberen bij elke tocht een bezemwagen te organiseren, of op zijn minst een pauze-plek waar iemand met een auto staat. Dit omdat de uitspanningen in de Morvan niet dik gezaaid zijn.

De tochten zullen door Henny en mijzelf worden voorgereden, waarbij we twee groepen zullen vormen, een snelle en een rustige groep.
Daarnaast zullen we routebeschrijvingen maken en het is natuurlijk altijd zeer aan te raden om een michelin-kaart van het gebied (ik meen dat de hele Bourgogne daar tegenwoordig opstaat) aan te schaffen.

Bij ons (franse huis) in de buurt heb ik een kleine camping vrijwel geheel gereserveerd. Tot 1 maart houdt de beheerder plaatsen voor ons vast.
Ik schat dat daar 35 tot 40 personen terecht kunnen. Als je mee wilt kun je het best op tijd reserveren. Er is keus tussen kamperen, een bungalowtent of houten huisje huren en diverse hotelkamers.
Op onderstaande website kun je zien wat ze aanbieden en via het info-mailadres kun je reserveren. Dat moet je zelf doen, onder vermelding dat je van de Trappist bent.
Daarbij ook graag een cc'tje naar mij zodat ik een lijst bij kan houden wie er mee gaan.
Ook als je ergens anders wil verblijven, deelname graag bij mij opgeven.

Als er vragen zijn laat me dat weten via de mail.
Bekijk hier de lijst met Deelnemers Morvan

Mail naar
Marja
Info camping
Mail naar camping met kopietje naar Marja