Met Hemelvaart naar Luxemburg

Voor de vierde keer organiseren we een lang weekend in Luxemburg. Zoals vanouds vindt het dit jaar weer plaats in de lente, tijdens het Hemelvaartsweekend van 17 tot 20 mei om precies te zijn. Luxemburg is een perfect fietsgebied, rustige wegen, goed asfalt en de beklimmingen zijn iets langer dan in de Ardennen. Voor veel Trappisten begint het al bekend terrein te worden.

Donderdag 17 mei is de aankomst. Iedereen reist op eigen gelegenheid. Vanaf Zuid-Limburg is het 180 kilometer. Dat is in één dag te fietsen, zeker met een groepje.

Op vrijdag en zondag staan er toertochten op het programma. Gemikt wordt op een afstand van zo’n 100 tot 120 kilometer. We gaan nieuwe routes uitzetten, en proberen daarbij zoveel beklimmingen van een kilometer of vier op te nemen.

Op zaterdag 19 mei is de bekende klimtijdrit, net twee hellingen en daartussen een afdaling. Vorig jaar heeft David een scherpe tijd neergezet, dus is het spannend of iemand die tijd dit jaar kan verbeteren. ‘s Middags is er een korte toertocht.

 

We verblijven in de jeugdherberg aan de rand van Larochette, een klein stadje waar – naar het schijnt - meer Portugezen dan Luxemburgers wonen. Dit stadje ligt tegen klein-Zwitserland aan en ongeveer 20 kilometer ten noorden van de stad Luxemburg. Het is nog geen vijf minuten lopen naar het centrum, een plein met enkele restaurant.

Er is ook een camping in de buurt van Larochette, dus kamperen is ook een mogelijkheid.

We eten waarschijnlijk een keer op de camping en een keer bij de Portugees. Dat regelen we ter plekke.

 

We hebben een optie genomen op 5 bungalows met ieder 5 bedden. Inschrijven graag voor 6 april op e-mail luxemburg@fctrappist.nl. Kosten voor overnachten en ontbijt bedragen €60 per persoon. Graag overmaken op rekeningnummer: 33.06.24.466 tnv J.J. Zwartveld.

 

Voor Luxemburg hebben de volgende personen zich aangemeld:

 

1.   Aad Janssen

2.   John Griet

3.   Piet van Oosten

4.   Henny Remmers

5.   Jeroen Zonneveld

6.   Jan Repko

7.   Tjebco de Jong

8.   Jack Zwartveld

9.   Paul Cottaar

10. Wim de Haan

11. Rieks van Rooijen