IJsselmeer in twee versies?

Op zaterdag 16 juni rijden we het rondje IJsselmeer. Ik heb in het clubblad al aangekondigd dat het wellicht mogelijk is om ook deze tocht met een tweede groep te rijden.
Er zijn tot nu toe drie mogelijkheden geopperd:
1. Kleintje IJsselmeer: tot vlak voor Hoorn volgen de twee groepen dezelfde route, daarna rijdt groep 2 door Hoorn en langs het IJsselmeer naar Enkhuizen, via de dijk naar Lelystad en daarna langs het IJsselmeer naar de Hollandse brug en via Muidenberg en Muiden terug naar Amsterdam. Pauzeren kan bijvoorbeeld bij checkpoint Charlie, op circa tweederde van de dijk Enkhuizen-Lelystad. Totale afstand rond de 150 km.
2. fietsen naar Friesland en met de trein terug. Amsterdam-Bolsward is circa 105 km. Als groep 2 een kwartiertje eerder vertrekt, kunnen we nog grotendeels gezamenlijk pauzeren in Bolsward. Groep 2 rijdt na de pauze van Bolsward door naar Heerenveen en neemt daar de trein. Totale afstand circa 140 km
3 fietsen naar Bolsward en met de boot terug: Amsterdam-Bolsward is circa 105 km. Als groep 2 een kwartiertje eerder vertrekt, kunnen we nog grotendeels gezamenlijk pauzeren in Bolsward. Groep 2 rijdt na de pauze van Bolsward naar Stavoren (circa 28 km), alwaar om 14.05 uur de boot naar Enkhuizen vertrekt (prijs overtocht incl fiets 15,80 pp). Van Enkhuizen per fiets terug naar Amsterdam. Totale afstand circa 180 km (vanaf Enkhuizen per trein is ook mogelijk, dan wordt de afstand ca. 55 km korter). Vanwege de vertrektijden en de totale afstand ligt de overtocht in omgekeerde richting minder voor de hand. De vertrektijden van de veerpont uit Enkhuizen zijn 8.30 en 12.30 uur. Van Stavoren terug naar Amsterdam is het zeker nog 150 km, bovenop de 55 km van Amsterdam naar Enkhuizen.
Als je wilt deelnemen aan dit alternatieve rondje IJsselmeer kun je je tot vrijdagmiddag 15 juni melden bij toeren@fctrappist.nl. Geef dan meteen aan welke van de drie keuzemogelijkheden je voorkeur heeft.
 
Aad Janssen