Aankondiging Morvan 2013

De afgelopen zomer hebben we met een groot aantal Trappisten een weekje in de Morvan gereden. Iedereen was erg enthousiast, zoals jullie hebben kunnen zien en lezen in de clubbladen van vorig jaar. (Hier moet nog wel even een gele kaart uitgedeeld worden aan de mensen die toegezegd hadden een stukje te schrijven over een dag en dat niet gedaan hebben. Nee, ik noem geen namen).

Alles zat mee het vorige jaar: de camping, het weer, de ontvangst bij Aad en Marja in hun stulpje in Saint Maurice. Spontaan werd dan ook besloten om het jaar erop op herhaling te gaan en daar waren wij, Marja en ik , het helemaal mee eens.

 

Intussen heeft Marja afgehaakt, maar bij de nieuwjaarsborrel boden Wim de Haan en John Griët spontaan aan om mee te doen met de organisatie. Daarmee lijkt de week Morvan voor komend jaar gered. En ik hoop, en verwacht, dat Marja toch een paar dagen met ons meegaat als ze ook in de Morvan is.

 

Net als vorig jaar willen we de week weer laten aansluiten op de cyclosportieve La Jean Francois Bernard, zodat de wedstrijdrijders onder ons ook wat spek voor hun bek vinden. Het is een kleine cyclo, maar het nivo ligt toch vrij hoog: de winnaar vorig jaar was een jonge amateur die ook kampioen van Bourgondie was. Hij versloeg in de sprint een ex-prof van een jaar of 50.

De JFB wordt dit jaar gereden op zondag18 augustus, zodat onze week daaraan vooraf gaat. Vorig jaar viel me op dat het voor veel deelnemers toch een opgave was om 4 dagen achter elkaar te rijden, het bijzonder warme weer was daar ook debet aan.

Daarom stel ik voor om halverwege een rustdag in te lassen.

Ook dit jaar rijden we weer in 2 groepen, waarbij snelheid en afstand verschillend zijn. Je kunt elke dag makkelijk overstappen naar een andere groep als je wilt, of dat zelfs in een gezamenlijke pauze doen.

 

We starten dan op maandag 12 augustus met de eerste rit. Die zal hetzelfde zijn als vorig jaar: vanaf de camping aan de rivier de Yonne rijden we met een flinke bocht naar het Canal du Nivernais en volgen dat een flink stuk om dan weer het binnenland in te duiken.

 

Op dinsdag 13 augustus wil ik graag een nieuwe route rijden die Marja en ik vorig jaar nog uitgeprobeerd hebben. In plaats van op en neer naar Vezelay te gaan, rijden we dan naar het oosten, richting Moux-en-Morvan en terug langs het Lac des Settons. Een wonderschone rit, maar er moet nog wel aan gesleuteld worden.

 

Op woensdag 14 augustus is er dan een rustdag, of tussendag als je wil. Jan Maarten Deurvorst wilde nog graag een extra wedstrijdelement inlassen, dat zou op die dag een klimtijdrit kunnen zijn (makkelijk te organiseren op een verkeersluw stuk weg). Anderen denken misschien meer aan een duik in een meer. Zelf wil ik dan graag een stukje gaan mountainbiken (de Morvan is een bikeparadijs, er is een schier oneindige voorraad van mooie, vooral technische routes). Als er interesse voor is wil ik uitzoeken of er in de buurt bikes te huur zijn.

 

Op donderdag en vrijdag rijden we dan de routes van vorig jaar. Die waren zo mooi dat ik ze niet wil veranderen. Alleen kunnen we dit jaar niet meer het onverharde stuk door het drooggelegde stuwmeer van het Lac de Paneciere doen (op de 4e dag). Het meer is nu weer vol, tenzij de beruchte Franse slag heeft toegeslagen. Jammer dus voor eenieder die dat vorig jaar niet gedaan heeft, het was een niet te missen ervaring!

 

Op zaterdag zijn er geen fietsactiviteiten, maar misschien gaan we nog een etentje organiseren of iets dergelijks.

 

De cyclo is op zondag en start in Corbigny, ongeveer 30 km vanaf de camping. Als je hier een week zit ben je er vast al eens geweest. Inschrijven kan al op zaterdag voor 100 of 160 km.

 

Even wat belangrijke gegevens op een rij;

- start van onze week is op maandag 12 augustus, dus aankomst op zaterdag   of zondag ervoor.

- Op de camping Sur Yonne zijn voor ons plaatsen gereserveerd tot eind maart voor de periode van 10 t/m 18 augustus. Het is een kleine camping met Nederlandse eigenaars, Peter en Annemieke Kromhout. Ze hebben een beperkt aantal kampeerplaatsen, een stacaravan, een huurtent, 2 kampeerbungalows, 4 chalets en een hotel met 6 kamers. Het aantal plaatsen, met name op de camping is beperkt (maximaal 24 personen).

- Als je meewil: reserveer zelf de camping en laat het mij ook weten !!!

- Opgave van deelname graag voor 31 maart. Daarna kun je wel meedoen, maar mag je alles zelf regelen!

- Als de camping vol is , zijn er andere mogelijkheden in de buurt (buurt is in dit deel van Frankrijk een ruim begrip!).

- We kunnen proberen het vervoer te coordineren: geef daarom ook op aan mij of je een auto hebt, of je iemand of een fiets / bagage mee kunt nemen, of dat je zelf vervoer zoekt voor je persoontje en/of je fiets/bagage.

- Mocht je ook willen biken en je kunt geen fiets meenemen, laat het me weten. Er is “in de buurt” vast wel iets te huur.

 

Volg ook de website voor nieuwe informatie.

Je kunt contact opnemen met mij via email: hennyremmers@gmail.com of telefonisch op 06 4137 8215.

 

We hopen op mooi weer, dat wil zeggen: droog en niet te warm!

 

Tot in de Morvan,

 

Henny Remmers