Joost Corver in het ziekenhuis

Joost (midden) ontvangt de Trappisten tijdens de Veluwetocht van 2017.

Joost was jarenlang de voorrijder van de Veluwe-toertocht, totdat hij zo'n tien jaar geleden vanwege gezondheidsklachten stopte met fietsen. Het toerpeloton pauzeert vanaf de eerste keer bij Joost thuis in Epe. Ook dit jaar. Altijd worden we bijzonder hartelijk ontvangen, ook door zijn vrouw Neelke en hun zoon Daan, en krijgen dan een bijzondere lunch voorgeschoteld. Dit jaar is een verslechtering in zijn gezondheid opgetreden. Joost heeft de redactie gevraagd de Trappisten van de ontwikkelingen op de hoogte te houden.

22 oktober. Joost wordt opgenomen in het AMC. De artsen daar meten hem een 'gipsbroek' aan. Dat wil zeggen dat het grootste deel van zijn onderlichaam in het gips zit en Joost op zijn rug moet liggen. De bedoeling is dat hij een nieuwe heupkom krijgt, maar eerst moet een bacteriƫle infectie worden bestreden. Joost krijgt in het AMC twee weken lang antibiotica door een infuus. Daarna krijgt hij antibiotica via pillen en verhuist hij naar een verpleegafdeling in Zwolle. Als de infectie weg is, komt hij terug naar het AMC voor de nieuwe heupkom.

13 november. Joost verblijft sinds een paar dagen in Kampen. Op 23 november komt hij terug naar het AMC. Daar beslist men hoe het verder gaat inzake zijn heup-operatie. 

23 november. Joost is naar het AMC vervoerd. Daar bleek hij gezond genoeg voor de operatie, maar die kan pas 28 december uitgevoerd worden, omdat het AMC het team niet eerder bij elkaar kan krijgen. Joost is terug vervoerd naar Kampen, waar hij tot de operatie verblijft.

 

Meer informatie bij Perry van Dijk.