In memoriam Bregt Remijn (1957-2017)

Goede reis sterke Bregt

Op 1 november is ons oud-lid Bregt Remijn overleden. Hij is zestig jaar geworden. Bregt was al geruime tijd geen lid meer van de club maar veel oudere leden zullen hem zich nog wel herinneren.

Bregt werd in 1988 lid van FC Trappist en won in dat jaar ook meteen het Clubkampioenschap bij de B; een prestatie die hij in 1997 nog eens zou herhalen. Tussendoor heeft hij nog enkele jaren bij de A gereden.

Toen rond de millenniumwisseling zijn jonge zoons gingen voetballen werd hij hun trainer en verlegde hij zijn eigen sportactiviteiten wat meer naar het voetballen. Fietsen deed hij nog wel; vooral in de vakanties, het liefste in Italiƫ met zijn lief, Paulien, en zijn jongens Niek en Tom, en in zijn jaarlijkse fietsweek met zijn oude vrienden uit de Wageningse studententijd.

Bregt was een sterke renner die stijlvol en prachtig op de fiets zat. Ook in het dokkeren over de kasseien, zoals in een Trappist jubileum vijfdaagse in Belgiƫ, was hij sterk. Hij was altijd bereid het kopwerk op zich te nemen en achter zijn rug en brede schouders was het goed toeven, weten wij uit vele kilometers eigen ervaring.

Bregt had longkanker, zo bleek dit voorjaar. Toen we enkele weken geleden zijn 60ste verjaardag vierden wisten we wel dat het de laatste zou zijn, maar niet dat het zo snel zou gaan. We zullen hem erg missen en wensen Paulien, Niek en Tom heel veel sterkte.

 

Eric Schulte, Wim van de Zande en Carel Hulshof