TT'18: Driedaagse Franse Ardennen 2018

 

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni organiseren Willard Gerritsen en Jan Maarten Deurvorst weer een buitenlands fietsevenement, de TT'18, een driedaagse in de Franse Ardennen.

 

De parcoursbouwers van de TT'18 zijn half april naar Noord-Frankrijk getogen om de definitieve route voor de TT'18 vast te stellen. In eerste instantie ging dit moeizaam, door een aantal moeilijk te passeren dorpjes en kasseistrookjes (in afdalingen!), maar na lang zoeken is er wel een topresultaat uitgerold (al zeggen we het zelf ;-). Daarom nodigen we jullie uit om met ons mee te gaan en te kijken wie tot Trippelaar '18 gekroond gaat worden. Wij denken dat JIJ dat bent!!

 

OVERZICHT
De TT'18 vind plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni.
Standplaats is Haybes, dichtbij Fumay. Dit ligt in Noord-Frankrijk, tegen de grens met België. De routes liggen dan ook in beide landen. Haybes is een goede 3,5 uur rijden vanuit Amsterdam, zodat men 's ochtends kan aanrijden. Vertrek in verband met eventuele files wel op tijd, want het peloton wacht op niemand!

De gekozen routes zitten vol met landschappelijk schoon en smalle bosweggetjes. Het is er zo rustig dat het bijna een belevenis is als je eens auto tegenkomt. En omdat we geen profs (meer) zijn is er voor gekozen om de hellingsgraden te beperken tot een procentje of 7 - 8. 

 

VRIJDAG
Om 14 uur vertrekken we op de fiets vanuit Haybes. We verkennen eerst het tijdrit parcours. Dit is zo'n 7 kilometer 'rechtdoor' bergop, met 350 hoogtemeters (hm). Daarna rijden we een rondje door de omgeving, waarbij het parcours van zondag wordt verkend. Waarschijnlijk zijn we rond 17 uur voor de eerste keer terug in Haybes, waar dan meteen (!) de tijdrit start. Elke minuut mag iemand laten zien dat zij/hij de beste klimmer is van de Trappist is.


's Avonds om 21 uur is er een korte prijsuitreiking en presentatie over de rit van de volgende dag. Ook worden hier de starthandicaps voor de volgende bekend gemaakt.
Totaal van deze fietsdag: 75 km met 1.500 hm. 

 

ZATERDAG
Om 10 uur is het gezamenlijke vertrek (per fiets) naar de start van 'het rondje'. Het rondje van 25 km met 400 hm wordt eerst verkend. Daarna wordt in groepjes vertrokken voor 2,5 rondjes, volgens het bekende handicapsysteem. Nadat iedereen binnen is, fietsen we samen terug naar Haybes.

 

's Avonds om 21 uur is er weer een korte prijsceremonie en presentatie over de rit van de volgende dag. Ook worden de nieuwe handicaps voor de volgende dag bekend gemaakt. 
Totaal van deze fietsdag: 115 km met 1.700 hm. 

 

ZONDAG
Het eerste groepje vertrekt (met een handicap-voorsprong) om 9 uur. De route is bekend, want op vrijdag is tijdens de verkenning van de omgeving het rondje verkend. Na ruim anderhalf rondje zit het prestatieve deel er op en mag je uitpuffen. Je bent 'boven'.

Als de laatsten binnen zijn, rijden we samen, vooral bergaf, terug naar Haybes. We verwachten daar rond 14 uur terug te zijn. Ruim op tijd voor de afsluitende ceremonie om 15 uur. We besluiten met een hap voor onderweg en verwachten dat we tegen 16.30 uur de terugreis kunnen aanvangen. Als het verkeer mee zit, ben je dan rond 20 uur weer in Amsterdam.
Totaal van deze fietsdag: 105 km met 2.000 hm. 

 

REIS EN ONDERDAK
Het fietsevenement kost 40 euro per persoon. Reis en onderdak dien je zelf te regelen. In Haybes is een handvol middenklassen hotels/herbergen. In de meesten kan je ook eten. Daarnaast is een pizzeria en de gebruikelijke horeca. Mocht je meer het kamperende type zijn, dan is er een camping in Haybes. Gerard en Willeke staan daar in ieder geval. Mocht je dat ook gaan doen, laat het hen dan even weten. Misschien kan er geregeld worden dat iedereen bij elkaar staat. (Wel zelf reserveren, betalen en dergelijke.)

 

KOSTEN EN INSCHRIJVING
- Aanmelding is mogelijk tot 15 mei. Dat doe je door 1) te betalen én 2) een email te sturen naar trappisttrippel@gmail.com. Het formulier dat voorheen is gebruikt is nu gesloten.
- Deelname staat open voor leden van FC Trappist (die op de dag van bekendmaking lid waren) of op uitnodiging/akkoord van de organisatie. Minimale leeftijd: 18 jaar (op de startdatum).
- Inschrijfkosten van 40 euro te betalen op rekening NL27ABNA0592116301 t.n.v. J.M.M. Deurvorst o.v.v. 'Trappist-Trippel 2018'. Je inschrijving is definitief na ontvangst van betaling.
- Het maximum aantal deelnemers is 40. Bij overschrijding van dit aantal maken we een reservelijst waarbij de volgorde van betaling bepalend is. Er volgt in principe geen restitutie van inschrijfgeld als je annuleert na 15 mei. Uiteraard wel indien het evenement niet doorgaat.
- Met het inschrijfgeld worden o.a. betaald: bijdrage in reis en verblijf van jury/helpers, prijzen en uitslagen, uitpijling van de route en een aantal 'extra’s'.
Het verdere reglement zal nagenoeg hetzelfde zijn als dat van de TT'17 (Alpenuitvoering).

 

CONCLUDEREND
We hopen met bovenstaande een aantrekkelijk fietsprogramma te hebben samengesteld, goed voor een leuk en fijn weekend op de fiets.
We hopen dat het aantrekkelijk genoeg is om je te verleiden (weer) met ons mee te gaan.
Wacht niet te lang, want vol is vol.

 

Wij hebben er in ieder geval zin in.

Jan Maarten en Willard