Per spoor naar de toertocht Grebbelinie (27mei)

NS-werkzaamheden tijdens de Grebbelinie

NS gaat toch aan het werk als wij de Grebbelinie rijden. Tussen Amsterdam CS en Utrecht CS rijden GEEN rechtstreekse treinen. De intercity's worden omgeleid via Hilversum en de stoptreinen hebben een vrije dag. Er zijn enkele alternatieven

Vanaf huis:
Fietsen naar Bijlmer Arena (vertrek 09:48) of naar Amsterdam Zuid (09:39)

Vanaf Amsterdam CS:
1. Omrijden: Dat geeft een vertraging van 15 tot 30 minuten, neem twee treinen eerder, 8:55 bijvoorbeeld (als die op tijd rijdt, want ook naar Amsterdam rijden de treinen via een omweg, dus het kan zo maar een onduidelijke bende worden.)
2. Stukje ondergronds: Vanaf Amsterdam CS neem je de metro om 9:21 naar Bijlmer Arena (metrofietskaartjes kan je – geloof ik – in de GVB-automaat kopen). Op Bijlmer Arena heb je 12 minuten overstap tijd

Vanaf Amsterdam Amstel:
Metro 9:27 naar Bijlmer Arena (metrofietskaartjes kan je – geloof ik – in de automaat kopen). Op Bijlmer Arena heb je 12 minuten overstap tijd)

Vanaf Amsterdam Zuid
Trein 09:39, overstap in Driebergen-Zeist (om 10:17, 6 minuten, zelfde perron), aankomst 10:52. Deze trein stopt om 09:48 op Bijlmer Arena.

Koffie?
Wil je in Rhenen koffiedrinken, dan neem je de trein van een half uur eerder

Op de fiets
Afhankelijk van het weer ga ik waarschijnlijk op de fiets naar Rhenen. Nadere info een paar dagen voor vertrek. Rhenen is 25 kilometer verder dan de Pyramide van Austerlitz.