Gouden Schemering - puntenkoers (A en B)

door:  Joost Hartog


13 B renners en 14 A renners durfden het aan: meedoen met een van de hardste en mooiste wedstrijden van het jaar. De B reed de buitenronde van 1,7 km en sprintte aan het eind van elke even ronde af, tenminste, totdat het peloton na de 10e ronde (dubbele punten!) in tweeën brak en de voorste groep gelijk weer aan het sprinten sloeg in de 11e ronde.
Tot verbijstering van de jury die vanaf toen dus maar de oneven rondes ging bellen en tellen. Wielrennen is geen democratie maar trappisten hebben nu eenmaal een anarcho-gen.
Gerard Murre won bij de B met 18 punten, Theo van der Neut eindigde op de 2e plaats met 15 punten en Thomas de Groot was weer van de partij op de 3e plaats met 13 punten.

Om het jury en renners makkelijker te maken werd besloten dat de later startende A renners gewoon de grote ronde van 3,1 kilometer rijden en elke ronde sprinten. Iedereen (!) had een  transponder, dat was makkelijk voor de jury. Na een bloedstollende strijd bleef krachtmens Jack van Honschoten met 25 punten, de uitgekookte topsprinter Rinus Cerfontaine (24 punten) de baas. Marlin Burkunk eindigde knap op de 3e plaats met 22 punten. 


Vergeet niet nog even onderstaande links te checken om je eigengeilerij compleet te maken :

>>FC Trappist sporthives 

>>Fotoalbum Gouden Schemering

>>Wedstrijdverloop A. YouTube