GP Ger Hermans valt in het water

Hele hele weekend regende het gestaag door en zondagmiddag stopte het allerminst toen toch 15 man present gaven voor de wedstrijd GPGH. Als ik het goed heb waren dat Rinus, Marlin, Mart, Leendert, Bas Peter Giljam, Jan Maarten, Jack van Honschoten en Ivo van Hilvoorde van de A en Klaas, Joost, Thomas, Ivo Rigter en mezelf voor de B en Ruben als jury. Helaas was er van WVA niemand om de keet open te gooien en na een belrondje van Rinus, bleek er ook niemand te komen. Communicatiefoutje, terwijl het ons inziens wel duidelijk was gemeld dat we zouden rijden.

Een anticlimax ipv een hoogtepunt. Spijtig voor alle aanwezigen, onze excuses en volgend jaar gaan we de “uitwedstrijden” dubbel checken. Maar mooi te zien dat er toch een flinke groep bereid is er een soort crosswedstrijd van te maken, bijna 2 uur lang door de regen, kou en modder, om de echte mannen van de huilebalken te scheiden, zoals Jan Maarten het verwoordde.

Voor mij persoonlijk is de GPGH altijd het hoogtepunt van het raceseizoen; eindelijk eens meerijden samen met die echte mannen van de A … en zonder onderscheid met zijn allen strijden om de eer en om de prijzen van Ger. Helaas blijven de prijzen nog even in de natgeregende doos. Op Sloten bleek mijn achterband trouwens leeg (ventiel bleek losgedraaid) en bij thuiskomst stonden mijn fietsschoenen nog in de hal te glimmen…

Bij een navraagrondje bleek al meer dan de helft van de aanwezigen volgende week niet te kunnen voor een eventuele tweede kans, mocht dat bij WVA lukken. En is ook kort dag met waarschijnlijk daardoor weinig gegadigden. Over 2 weken heeft WVA zelf de afsluiting van het seizoen.

Ook eventuele deelnamepunten als dank voor de komst of als troostprijsje maakt weinig verschil voor de diverse bekers. Dus de eindstand is bij deze bekend, zie de site. De prijzen moeten we maar inzetten voor een wedstrijd volgend jaar, we denken aan de Gouden Schemering, die we dan de voor de gelegenheid maar de Gouden Ger moeten dopen.

Tot volgend wegseizoen of in de zandbak van de cross.


Evert Fermin, mede namens  de wedstrijdcommissie