De initiatieven die van FC Trappist zo'n unieke club maken...

door: Mart Dominicus 

Er zal zeker nog wel een uitvoerig verslag volgen, maar hierbij alvast een eerste berichtje over de onlangs verreden Cevennen driedaagse. Zo'n 35 Trappisten, al dan niet met aanhang, deden mee aan deze reprise van het evenement dat precies tien jaar geleden werd georganiseerd met Tim Krabbé's legendarische wedstrijd uit DE RENNER als middelpunt. Destijds was Marthijn Licher de grote initiator, ditmaal deelden Marlin Burkunk en Joost Hartog deze rol. Onder hun bezielende leiding en met steun van vele vrijwilligers die de jurering, ravitaillering en aanmoediging op zich namen én niet te vergeten de fraaie route-aanduidingen van Peter Giljam, werd het een memorabele fietsweek.

De camping waar we verbleven was wederom een oase van rust en ruimte, het weer was ideaal en de sfeer top. En op een paar vervelende gevallen van technisch malheur na, bleef de schade beperkt. Tot grote opluchting van ons allen, want dat blijft toch altijd de grootste zorg die aan het organiseren van een dergelijk evenement kleeft. Er viel dan ook zichtbaar een druk van de schouders van Marlin en Joost toen op de laatste dag iedereen heelhuids de finish had bereikt. De boel kon in stijl worden afgerond met een gezellige barbecue en de prijsuitreiking met Jan Repko als glorieuze overall-winnaar. 

Ik weet dan ook zeker dat het de instemming van alle deelnemers heeft als ik bij dezen Marlin, Joost, en iedereen die hen bijstond hartelijk wil bedanken voor dit zeer geslaagde koersweekje. Het zijn dit soort initiatieven die van FC Trappist zo'n unieke club maken.