Onthulling herdenkingsmonument John Griƫt en beklimming Mont Ventoux

Plaats: Lachau, Frankrijk
Datum: 25 mei  tot 1 juni 2019


Het huis Le Rêve in Lachau is een landhuis van de Nederlandse Anne in het departement Drôme, zij is onze gastvrouw voor onze voorjaarsvakantieweek. Het huis is eerder door verschillende Trappisten bezocht voor een fietsweek. Het is een prachtige en stille streek met zeer weinig verkeer. Dichtbij stroomt de rivier de Méouge, je rijdt op de heenreis door de gorges de Méouge. Piet van Oosten komt al langere tijd bij Anne en in clubblad 2-2017 schreef  Alex Leenders over zijn ervaringen in Lachau met enkele Trappisten na een verblijf van een week.

Verleden jaar in mei (zie clubblad 2-2018 en archief vakanties 2018) hebben we een aantal prachtige tochten mogen rijden en genoten van de omgeving en goede verzorging door gastvrouw Anne en kok Bas. Echter door het overlijden van John kreeg deze week een geheel andere wending en heeft het merendeel der deelnemers de Mont Ventoux niet kunnen bedwingen. Toen al is een tijdelijk monument  geplaatst en is het idee omarmd om in mei 2019 wederom te gaan fietsen en tevens een definitief  herdenkingsmonument te plaatsen.

We hebben het huis Le Rêve gehuurd voor een week van zaterdag 25 tot zaterdag 1 juni. Zie ook clubblad 1 maart 2019.

De huidige deelnemers zijn:                                                                       

Renee Kuit, Frans van Griensven, Marja de Ridder, Ries Breek, Ko van Reenen, Henny Remmers, Maria Geijsel, Diek Kubbe, Frank Wesseling, Wim de Haan, Pim van Schaik, Jennine Panneman en Piet van Oosten.                                                     

Voor late beslissers zijn er nog enkele plekjes vrijgekomen. Meld je dan even bij Piet (06-33655899: pvoosten@telfort.nl).

Reken er op, dat op donderdag 30 mei of vrijdag 31 mei het monument (ontworpen door Diek Kubbe) op de Montagne de Lure onthuld wordt. Hierbij zullen familieleden van John aanwezig zijn.