Stijgen en dalen op de Nedereindse Berg (1800 cm)

 

 

Tijd: 15:00 (Let op: A en B groepen starten tegelijkertijd)


Locatie: Nedereindseweg naast nummer 503, 3546 PM Utrecht. (zie: www.nedereindseberg.nl)Een nieuwe traditie en een nieuwe prijs.
We rijden voor de derde keer alweer op het prachtige circuit van de Nedereindse Berg bij Nieuwegein. Een rondje van 2300 meter met 18 meter hoogteverschil, waar je in de klinkertjesklim serieus op de pedalen moet staan om niet gelost te worden – of om het definitieve gat te slaan met de achtervolgers. Het waait altijd, en de sprint wordt op gang gebracht in een welkome afdaling. Samen met Beverwijk de wedstrijd die meetelt voor de bergprijs: de nummer 1 per ronde op de berg krijgt een punt voor het bergklassement. Geheimtip: demarreren zodra je door het tunneltje bent, zo verras je de hangers achter in het peloton


Wedstrijdvorm: Criterium. De A groep rijdt één uur en 3 ronden, B groep drie kwartier en 3 ronden. (Let op: A en B groepen rijden tegelijk. De groepen starten even na elkaar). Inschrijfgeld: 3 euro voor leden, 5 euro voor niet leden. Rugnummer abonnement geeft recht op gratis deelname.