Eijsden  Remouchamps – de korte versie

Op zondag 19 mei heeft een groepje Trappisten vanuit Eijsden richting Remouchamps (= Redoute) gereden. Vanuit de start zat het tempo er meteen flink in en Duurt B. koos er al snel voor zijn eigen tempo + route te volgen. De overigen zijn tot Ogne bij elkaar gebleven; daarna heeft een kleinere groep onder leiding van Henny R. de terugweg aanvaard. Ik vond het ook wel genoeg geweest (na zo’n 25 maal Tilff-Bastogne gereden te hebben, ken ik de Redoute nu wel zo’n beetje) en heb me bij hen aangesloten.

De verdere route was prachtig en voerde over tal van smalle weggetjes en door enkele gehuchten, waar helaas geen enkel cafe o.i.d. open was om even een hapje te eten. Nadat het licht begon te spetteren, was daar opeens een prachtig oud etablissement met prima eten (de drank hebben we maar overgeslagen; helaas helaas!). Na een royale lunch ging het fietsen toch wat minder – tja. Maar het was wel weer droog.

 Via tal van kleine maar gemene kuitenbijters kwam de NL-grens weer in zicht en konden we een welverdiend biertje drinken op het bekende terras in Eijsden. Een prima tocht, goed voorgereden en door een prachtige omgeving.

 

Dank aan Henny!