De cross was dankzij de inzet van velen dit jaar weer een daverend success

door: Mart Dominicus, voorzitter FC Trappist

 

Hoewel de drempel om mee te kunnen doen aan de wedstrijdenreeks van de Amsterdamse Cross Competitie dit seizoen iets is verhoogd (vooral bedoeld om eea hanteerbaar te houden), blijft onze eigen Twiske-cross ongekend populair. We konden ditmaal 236 deelnemers noteren, verspreid over 7 categorieën.

De afgelopen zondag verreden koers stond dit jaar een paar weken eerder op de agenda dan de voorgaande edities. Die verschuiving betaalde zich uit. Bij het uitzetten op zaterdag leek het qua wind nog op de novemberstormen die ons zo vaak hebben geteisterd, maar op de wedstrijddag zelf was het aangenaam weer. Een lekker najaarszonnetje lichtte het parcours en de renners fraai op en maakte dat het ook voor de toeschouwers goed toeven was. De door ons ingehuurde barista spon er garen bij.

Al met al een topdag. Veel enthousiaste reacties ('mooiste koers van de hele reeks', hoorden we uit diverse kelen), een prima organisatie en mooie wedstrijden met terechte winnaars. Kortom: een dijk van een visitekaartje voor onze vereniging!

De andere kant van de medaille is dat je als club ook flink moet investeren voordat het zover is. Niet alleen financieel, maar ook en met name in man/vrouw-kracht. Gelukkig konden we ook deze keer weer rekenen op de inzet van velen. Zonder deze inzet is het simpelweg niet te doen. Dus heel veel dank Ivo, Frans, Jeannette, Inge, Jan Maarten, Manja, Leon, Erik, Hugo, Djoen, Joost, Peter, Alette, Hans, Bart en natuurlijk ook aan Sjon van den Berg, Beekhoven Bikes, WVA (Ed Bosse & Frans van Rossum), Ruben, Tom Rozenburg, Jan Willem Blok, Zorgboerderij De Marsen en Marc Kooijman.

Dankzij onze fotografen Allette, Hans en Frans zijn de heldendaden ook vastgelegd op gevoelige pixels.

>>zie Flickr


Hopelijk tot volgend jaar!

 

De FC Trappist crosscommissie (Rinus, Jan, Klaas en Mart)