De ‘eerste’ toertocht

Zoals de egeltjes het doen, zo gaat de Trappist de eerste (eigenlijk de derde) toertocht fietsen: heel voorzichtig. Op 7 juni willen we weer een begin maken met de rest van ons toerseizoen. 

Niet zoals tot nu toe op de kalender stond. Niet alles is nog mogelijk en het kan nog wel even duren voor we weer kunnen fietsen zoals we dat gewend waren.

Om te beginnen vervallen alle tochten waar we met de trein naar toe moeten reizen.

Ook de heel lange tochten waarbij je van de trein gebruik moet kunnen maken om met je fiets weer thuis te komen als je onverhoopt uitvalt, zullen niet doorgaan.

Op 7 juni beginnen we met de Groene Harttocht.  We zullen in een kleine groep de route fietsen die in clubblad 3 werd aangekondigd (toen nog uitgaande van 31 mei).

Een kleine groep is maximaal tien fietsers.

Als er zich meer deelnemers melden wordt er in 2 groepen gereden waarbij de 2e groep 1 uur na de eerste vertrekt. 

De vertrektijden zijn dan 9:30 uur en 10:30 uur. 

 

 

Aanmelden

Om dit zo te kunnen organiseren is het verplicht om je tussen 1 juni en 6 juni  (18:00 uur) per mail (toeren@fctrappist.nl) aan te melden. Je kunt een voorkeurtijd aangeven maar we kunnen deze niet garanderen. Hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat je kunt vertrekken op je gewenste tijd. Bij 20 aanmeldingen stopt de inschrijving (we hebben geen 3 voorrijders op voorraad)

 

 

Je krijgt op 6 juni een mail hoe laat je kunt vertrekken.

De spelregels:

-Je komt ruim op tijd en blijft bij het verzamelpunt 1,5 mtr van elkaar staan.

-Je blijft te allen tijde achter de voorrijder, als je ongevraagd versnelt en voor de groep uit gaat fietsen geef je daarmee aan dat je er niet meer bij wilt horen en je eigen weg zal gaan.

-We fietsen achter elkaar met tenminste een halve wiellengte tussenruimte, dat is ruim 1,50 mtr. tussen jouw neus en de neus van degene die voor je fietst. 

-Ook bij stoplichten nemen we de onderlinge tussenruimte in acht. Als niet iedereen het stoplicht haalt zorgt de voorrijder er voor dat de achterliggers weer kunnen bijkomen.

-Zorg voor goed materiaal, lekke banden kunnen altijd voorkomen maar zijn nu wel heel lastig.

-Op dit moment weten we nog niet of we bij een restaurant kunnen pauzeren, neem dus genoeg te eten en drinken mee voor 100km.

 

 

Kijk op de website voor de laatste informatie en voor de volgende toertocht(en)

 

 

Waar vandaan: Rozenoordrug aan de oostkant van de Amstel.

Hoe laat: 9:30 en eventueel ook 10:30

Hoe ver: 100 km.

Voorrijder: Ben Koeleman en eventueel Wim de Haan of Perry van Dijk