Individuele tijdrit over 3 ronden op parcours Spaarnwoude

(Foto:Chris Peeters via Pexels

door: Mart Dominicus

 

Voorlopig zijn reguliere wedstrijden nog niet toegestaan, maar woensdag 3 juni willen we wel een eerste, voorzichtige stap richting serieus fietsen zetten. Dan is er namelijk de mogelijkheid om deel te nemen aan een individuele tijdrit over 3 ronden, dus zo’n kleine 10 km in totaal. 

 

Wat: Individuele tijdrit 
Waar: Parcours Spaarnwoude  
Wanneer: woensdag 3 juni
Tijd:  19.00 uur
Aanmelden: mail voor 1 juni wedstrijdsecretariaat@fctrappist.nl
Lezen: richtlijn sportprotocol NOCNSF (pdf)

 

Het is geen wedstrijd. Er is dus ook geen winnaar en er zijn geen bloemen of wijn. We gaan wel zorgen voor tijdregistratie, in welke vorm dan ook.

 

Wil je meedoen, meld je dan aan voor maandag 1 juni 20.00 uur door te mailen aan het wedstrijdsecretariaat. Mocht je dat vergeten, dan is er ter plekke vast nog wel de mogelijkheid om toch mee te doen, maar het is handig als we weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen.Omdat we willen voorkomen dat deelnemers samenklonteren in kleedkamer of juryhok, blijven beide dicht en gaat deze tijdrit dus alleen door als het droog is. Houd de website in de gaten ivm het laatste nieuws hierover.  Deze vorm van wielrennen is vooralsnog de enige discipline die in principe mogelijk is binnen de richtlijnen van de overheid. Zie ook de richtlijn van de NOCNSF (pdf). Dat willen we onderzoeken. Mocht blijken dat het in de praktijk toch onverantwoord blijkt, dan blijft het bij deze ene keer. Mocht eea goed uitpakken, dan kunnen we gaan nadenken over variaties op deze aanpak. Anders gezegd: het betreft hier echt een test. 

Woensdag 3 juni op Parcours Spaarnwoude. Tijdstip: 19.00 uur.

Let wel: deelname is enkel voor leden!