Zuid-Hollandse duinen en weiden

Het gaat alweer bijna gewoon worden: iedere week een Trappist toertocht en deze week fietsen we met Perry en Ries de Zuid-Hollandse duinen en weiden Omdat de zijtasfietsers vaak nogal schrikachtig zijn als ze fietsers zien die zich juist smal maken doen we het weer voorzichtig aan en houden we de groep weer beperkt. Net als vorige week staat het maximum op 12 Trappisten per vertrektijd, deze keer, gezien de afstand, om 9 en 10 uur.
Meld je weer aan met je voorkeurvertrektijd via toeren@fctrappist.nl. Je ontvangt uiterlijk zaterdagmorgen een mail met je vertrektijd.
Ben 020-6202133


Zuid-Hollandse duinen en weiden
Wanneer: 21 juni
Hoe laat: 9:00 en 10:00 uur
Waarvandaan: Haarlemmerpoort
Hoe lang: 150 (of 130) km
Voorrijders: Perry van Dijk en Ries Breek

 

Vanwege corona heb ik de tocht aangepast. Wegens een gebrek aan bulderende Boeings op Schiphol
rijden we niet over de luchthaven, maar koersen we vanaf de Haarlemmerpoort direct op de
Kennemerduinen aan. Vanwege het uitvallen van Bloemendaal - Lisse zijn we dit jaar nog niet in de
duinen geweest, dus dat kunnen we mooi compenseren.
Vanaf Parnassia rijden we parallel aan het strand door de duinen tot bijna in Scheveningen. In
Bloemendaal aan Zee, Zandvoort, Noordwijk en Katwijk rijden we over de boulevard met uitzicht o zee.
Bij helder weer waren in Katwijk enkele weken geleden tientallen cruiseschepen op de Noordzee te zien.Op zee dobberen is namelijk aanzienlijk goedkoper dan aanmeren in een haven. Misschien liggen ze er nog. We gaan het zien.

 

Via Meijendel en Wassenaar rijden we de weilanden in en voorbij Zoetermeer fietsen we een stukje door een woud in aanleg. Daarna zijn het vooral weer weilanden. We rijden langs de afgebrande kerk in Hoogmade en het beeld van Joop Zoetemelk in Rijpwetering (als we het kunnen vinden, want het schijnt achter een struik te staan).

 

Het laatste stuk voert langs de ringvaart. Mochten er nog veel KLM-toestellen op de Aalsmeerbaan geparkeerd staan en er zijn liefhebbers, dan nemen we daar een kijkje. Bij goed weer rijden we 150 km, met twee pauzes. Waarschijnlijk een boterhamstop na een kilometer of vijftig en een echte pauze na honderd kilometer bij Klein Giethoorn, dat speciaal voor ons open gaat. Bij slecht weer rijden we 130 km. Dan komen we niet langs Klein Giethoorn.
Perry van Dijk