Tweede zomerwedstrijd, inclusief proloog

De eerste zomerwedstrijd ligt inmiddels achter ons, we kunnen terugkijken op een tweetal mooie koersen met hoge opkomst. Het mes zat bij menigeen duidelijk zichtbaar tussen de tanden en van eventjes in het peloton bijkletsen kon dan ook geen enkele sprake zijn.

De sterke winnaars (Jack in de A en Bernard in de B) hebben hun eerste daalder-waardige klappen uitgedeeld en ook de strijdlust-wijn is dik verdiend in de wacht gesleept (Marlin resp. Patrick).

Ook Corona-technisch (niet snotteren in peloton, thuisblijven bij klachten en vóór en ná wedstrijd 1,5 meter afstand) zit de drill er goed in. Hou vast!

Terwijl de laatste puntjes op de “i” van de herziene wedstrijdkalender 2020 worden gezet, gaan we gestaag verder met aankondigen en rijden van de eerstvolgende wedstrijd(en).

Te beginnen met de Tweede Zomerwedstrijd aankomende zondag 5 juli.

 

Wanneer: zondag 5 juli 2020

Hoe laat:  13.00 uur

Waar: Wheelerplanet , Spaarnwoude

 

We starten met een Proloog naar het voorbeeld van de Openingswedstrijd: één vol rondje (3,1 km) met staande start. Volle bak, dus. Degene die niet rochelend en proestend over de meet komt, is bij voorbaat verdacht.

De uitslag telt mee voor het Tijdrit-klassement en de renners die de Proloog zouden willen laten schieten en wel koersen, doen dat buiten mededinging: dat betekent geen beïnvloeding koersverloop en drie ronden voor het einde afstappen.

Gewoon die Proloog rijden dus.

De uitslag van de Proloog telt mee voor de Tijdritbeker. Én een scherpe tijd verzekert menig renner van een sterke maat voor de (nog definitief in te plannen) Koppeltijdrit.

Eerst de B-categorie, dan de A-categorie, startvolgorde op basis van resultaten 2019.

Denk erom: álles geven!

Nadat alle renners hun Proloog hebben afgewerkt en hun longblaasjes weer hebben kunnen laten herstellen, gaan we van start met het Criterium: een reguliere wedstrijd waarin A-rijders (60 minuten en drie ronden) en B-rijders (45 minuten en drie ronden) afzonderlijk de degens kruisen.

 

Bloemen voor de nrs. 1 in A en B, twee flessen biologische rijde wijn staan gereed voor het geval Grootse Strijders opstaan.

 

En vooraf koffie, eventuele cake is nog in aanvraag bij Bakker.

 

Tot zondag!!

 

De Wedstrijdcommissie