MyLaps Never Lies... or does it?

door: Mike Cooper

Veel wedstrijden bij de FC Trappist worden op het scherpst van de snede gereden: zelfs de sprint voor de 6e plek is belangrijk. Dit leidde in het verleden tot massale valpartijen, maar daar hebben wij het nu even niet over, gelukkig.

Hugo B. en Mike C. van de A sprinten voor plekken 6. en 7. tijdens het 2e zomercriterium op zondag 5 juli 2020. MyLaps, dankzij kiosk kanjer Thomas, heeft het verschil nauwkeurig gemeten. Op de streep voelden het alsof ik (Mike C.) net voor Hugo was. Hugo wees zijn wijsvinger naar me toe op de streep: of "jij had hem" of "ik had je". Had allebei gekund.

Dit is wat MyLaps vertelde:

 

Dus elfhonderste verschil tussen de 2 renners! Maar... Mike C. droeg op die dag een enkelband. Oftewel: een huurchip. Zijn eigen transponder was ergens tussen transponderopladen.nl te Schagen en Haarlem in verband met een lege batterij. Ik noemde dit heel even tegen Hugo na de wedstrijd.

 

(The Best of the Rest: van L naar R: Mike C, Hugo B, Cyril M, Huub R, Ivo R.)


Ik ♥ FC Trappist

En nu het Trappisten moment. Ik open mijn e-mail de volgende dag.
Subjectline: "why do i have to be so honest?". Die malle Hugo heeft zijn wiskundige hersenspan losgelaten op ons tijd /afstandverschil. Exact uitgerekend.
Dit is dus waarom FCTrappist zo'n geweldige vereniging is. Dat je medestrijder de hele avond met een rekenmachine zit uit te vogelen hoe hij wel/niet eerder over de streep kwam. Het toppunt van sportiviteit!

 

PS.
Voor de niet MyLaps kenners: de MyLaps coureur met zijn eigen chip monteert dit onderaan de voorvork. De huurchip moet je om je enkel dragen. Boven zie je het verschil... Lidmaatschap 2021 inmiddels verzekerd. This is my kind of cycling club!