Mixed koers

door: Frans Poels


Oké, de A’s en B’s rijden gezamenlijk. De start verloopt rustig. Ik hoef niet meteen mijn longen in brand te zetten.  De eerste bocht naar links ligt nog wat nat, met wat bloesem en blad. Dan maar niet te scherp sturen. Ai, daar laat ik ’t eerste kleine gat vallen, maar snel weer dicht gereden. Alert blijven. De eerste ronde zitten we met z’n allen nog bij elkaar. De 2e ronde wordt het tempo opgeschroefd. Er vallen gaten. Ik kan de eerste renners in ieder geval nog zien. Vooraan rijdt iemand alleen weg, het bos van de buizerds in.

Vanaf hier zie ik het niet helemaal helder meer. Alles scheurt uit elkaar. Ivo raast voorbij. Staat daar nu een toeschouwer in het bos, met een fiets aan de hand, ons toe te juichen? Ik zoek achterwielen. Niet afgeven! Op het rechte eind naar de laatste bocht toe, rijdt een groepje weg, geleid door de renner met het rode shirt, Jack.

Waar ben ik in terecht gekomen ? He, daar zie ik Hugo voorbij draaien. En Ivo. Cyril herken ik en verder volgens mij alleen maar A rijders. In de eerste groep zouden natuurlijk ook nog B rijders kunnen zitten zoals Ard, Ruud en Bernard. De eerste groep ligt nog op schootsafstand en we lijken te kunnen naderen. Ik kan aanvankelijk niet veel meer doen dan achter in de groep volgen en wat herstellen. Zo nu en dan sleur ik aan kop. Er waaien wat renners terug uit de groep Jack, Marlin, Rinus en Bas, die langzaam steeds verder uit het zicht verdwijnen.

Nu moet ik de bordjes bij de finish in de gaten houden. De laatste ronden mag ik niet meer profiteren van de groep. Het is me alleen niet duidelijk hoeveel ik er nog moet, omdat de wedstrijdleiding niet gezien heeft dat ik een B rijder ben. Links zie ik Ard, Ruud en Bernard de bocht naar rechts nemen. Dan maar gewoon door dieselen totdat ik zeker weet, dat ik niet een ronde te weinig rijd. Met nog twee flinke aanmoedigingen op m’n helm van de buizerd, zie ik verderop tot mijn verbazing Ruud, Ard en Bernard al druk pratend bij de finishkeet staan. Het zal toch niet?

Nee, gelukkig! Ik heb de bloemen binnengehaald bij de B.

Frans