Rondom de randmeren

We pakken de toerkalender  (zie elders op de website voor de laatste versie) weer op en beginnen ZATERDAG 22 augustus weer met een  lange tocht, ditmaal rond de randmeren

Meld je weer aan via:  toeren@fctrappist.nl met CC naar: lzwart@xs4all.nl

Ben 020-6202133


Toertocht rondom de randmeren.

Wanneer: ZATERDAG 22 augustus

Hoe laat: 9.00 uur

Vertrekpunt: Flevobad

Hoe lang : ongeveer 150 km

Voorrijders: Henny Remmers en Loes Zwart

Meenemen: mondkapje

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rondom de randmeren


Vorig jaar heb ik een huisje gekocht in Ermelo. Dat maakte dat ik dacht: ik ga er een toertocht naar toe laten gaan, ook om mijn trotse bezit te laten zien en de deelnemers daar te vergasten op een lunch. 

En zo kwam het dat Henny en ondergetekende deze toertocht wilden organiseren. De naamgeving vonden we lastig, maar ja,  we vonden dat “rondom de randmeren”  de lading redelijk dekt, en het allitereert ook lekker.

De tocht vindt plaats op zaterdag, vanwege het pontje bij Eemnes en dan zal duidelijk zijn dat de heen weg gaat over het vaste land en wordt voorgereden door Henny. In die tijd bereid ik de lunch voor die dan hopelijk klaar staat als de groep rond het middaguur arriveert.

De route van de heenweg gaat zoveel mogelijk over kleine, rustige wegen, en er zitten wat onverharde stukken in, type schelpenpaadjes, maar dat zal jullie niet verbazen bij een tocht die Henny voorrijdt. De lengte is ongeveer 80 km.

Let op: neem voor de pont een mondmasker mee !!!

De terugweg gaat langs het randmeer en bij Nijkerk de polder in, dan helemaal langs het water naar Almere en via de Hollandse brug naar Amsterdam. (hopelijk is het dan oostenwind). Loes zal deze terugrit voorrijden, terwijl Henny dan de nazorg van de lunch doet.

In de Coronatijd zijn we eraan gewend geraakt dat je je van tevoren moet aanmelden. Dat hoeft na 1 juli officieel niet meer, maar ik wil het graag handhaven, omdat ik dan weet voor hoeveel mensen de lunch moet worden voorbereid. Het maximum aantal deelnemers wil ik stellen op 10. 

Dus: wil je mee, geef je dan op : toeren@fctrappist.nl met een cc naar lzwart2@xs4all.nl 

Niet vergeten: de tocht wordt gereden op zaterdag!


Loes Zwart