Gerrit Koopmans is overleden

door: Perry van Dijk  

We hebben een triest bericht ontvangen. Trappist Gerrit Koopmans is 5 december op 70-jarige leeftijd overleden aan alvleesklierkanker. Gerrit is in 2001 lid geworden van FC Trappist en fietste al jaren mee in het toerpeloton. Voor zover ik weet reed hij geen wedstrijden.

 

 

(Gerrit op de camping in Normandië (2017, foto: Frans Koppelaar))

 

Ik ken Gerrit als een rustige, sympathieke man, die niet vaak op de voorgrond trad. Hij was geen veelrijder, maar hij was de laatste jaren altijd enkele keren per seizoen van de partij. Gerrit hield van de Trappisten-vakantie en hij heeft meegedaan aan alle buitenlandevenementen die Henny Remmers en Wim de Haan door de jaren heen hebben georganiseerd, zoals de Morvan (2013), Thuringen (2014), de Hünsruck (2015) en Normandië. Veel Trappisten zullen hem vooral van die vakanties herinneren, ook al omdat je tijdens zo'n week veel intensiever contact met elkaar hebt dan normaal.

Ook Wim herinnert zich Gerrit als een zachtaardige man. Bescheiden, het tegendeel van een patser. Hij was bedachtzaam, kritisch en had weloverwogen meningen. Die houding paste goed bij zijn wetenschappelijke carrière: hij had psychologische methodenleer gestudeerd en was als universitair docent aan de Erasmus Universiteit verbonden.

We zullen Gerrit missen en wensen zijn nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

 

(Gerrit, helemaal rechts, met Johnny Griët en Frank Bonfrer (Normandië 2017, foto: Nic van der Riet))