Koppeltijdrit 7 juli: de cijfers

door: Joost Hartog (wedstrijdcie, check ook de Mylaps-tijden op de FC Trappist mylaps) 

 

Met 10 koppels waarvan slechts 1 echt A-koppel, 4 echte B-koppels en 5 gemengde A/B koppels was de koppeltijdrit over 25 kilometer/8 rondjes Spaarnwoude een mooie wedstrijd.

Sommige koppels kwamen in complete professionele tijdrit outfit, andere hadden het bij een opzetstuurtje gelaten.

 

Jack en Giel (AA) wonnen overtuigend in 34:06 met alle rondes boven de 43 per uur, en ronde 3 en 8 zelfs boven de 44.

De volgende 2 koppels (gebroeders van Straten en Ivo en Frans) waren in naam gemengd, maar zetten zonder meer A-waardige tijden neer, met een vlakke race en rondetijden die nooit onder de 41 per uur kwamen.

A-waardig was ook de prestatie van het winnende B-koppel, Bernard en Jan Maarten, zij doken alleen onder de 40 per uur rond de lastige 4e en 5e ronde. Overall 4e tijd.

Mart en Bert (kersverse A-verlater) reden een uitzonderlijk strakke tijdrit, met rondes van 39+ per uur met niet meer dan 4 seconde verschil per ronde. En een negative split uit het boekje: de laatste 4 rondes sneller.

Erik Alexander en Cyril (BA) waren op papier misschien wel het meest ongelijke koppel. Zij reden een opmerkelijke race: na een relatief trage openingsronde van 37,85 per uur ging het elke ronde sneller, om te eindigen met een ronde van 40,88!

Strak en vlak reden Johan en Fred, met 38ers, met enig verval na de vierde ronde en een mooie eindsprint. Tweede echte B team.

Tim en Evert, het derde echte B team, reden bijna de vlakste race van iedereen met rondes van 37,2 of ,3 per uur. Maar de opvallend snellere tweede ronde en de alles of niets slotronde van 38,4 lieten zien dat er wellicht meer in had gezeten?

Peter en Olaf (BA) reden met een gemiddelde van rond de 36 per uur een solide B tijdrit, waarbij net als bij andere langzamere koppels het verschil in materiaal en ook houding op de fiets opvallend was.

Piet en Peter tenslotte gingen voortvarend van start, en consolideerden na de eerste ronde op een strak volgehouden gemiddelde van rond de 34,5.

 

Het uiteindelijke tijdverschil van de snelste en de langzaamste was 8:38 minuut, ofwel bijna 2 rondes.

De snelste rondetijd schreven Jack/Giel op hun naam, 44,1 in ronde 8.

 

 

Voor meer details:

check de Mylapstijden op Sporthives