WE GAAN WEER CROSSEN!

door: Mart Dominicus (voorzitter FC Trappist)


Nadat we noodgedwongen een jaar moesten passen, zijn het heerlijke woorden om te schrijven. Natuurlijke moeten we nog een slag om de arm houden want het coronavirus is een veelkoppig monster, maar toch zijn de voortekenen nu een stuk gunstiger dan een jaar geleden.

 

Nog meer goed nieuws: de reeks van 11 wedstrijden die dit seizoen in het kader van de Amsterdamse Cross Competitie zal worden verreden, gaat op zondag 17 oktober van start met onze eigen Twiske-cross. Voor de volledige kalender, starttijden en reglementen verwijs ik door naar de website van de ACC:

http://amscrosscomp.nl 

 

Startlicentie aanvragen ipv basislicentie

Dan helaas ook wat minder goed nieuws: omdat de ACC-wedstrijden onder auspiciën van de KNWU worden verreden (dat is een gezamenlijk besluit van alle deelnemende verenigingen en is vooral een verzekeringstechnische kwestie), moet iedere deelnemer naast het lidmaatschap van één van de organiserende verenigingen ook een KNWU-startlicentie hebben. (Voorheen was dat een basislicentie, maar die heeft de KNWU afgeschaft.) Daar komen we niet onderuit.

Voor de leden van een niet aan de KNWU gelieerde club als De Trappist hangt daar een aardig prijskaartje aan (tenzij je tevens lid bent van een andere, wel aangesloten vereniging). Die betalen namelijk € 28, - voor het lidmaatschap van de KNWU plus € 25,- voor de startlicentie. Dus € 53,- in totaal. Dat is dus zeker niet gratis, maar je hebt er wel een mooi en onbezorgd crossseizoen voor. Een startlicentie kun je aanvragen via de site van de KNWU: http://www.knwu.nl .

Vergeet dat niet, want je moet bij aanmelding op de wedstrijddag zo’n startlicentie kunnen tonen. Om het kostenplaatje compleet te maken: op de wedstrijddag betaal je als volwassene nog € 4,- voor volwassen leden van een ACC cross organisatievereniging, € 6,- voor de overige volwassenen en voor de jeugd is dat € 2,-.

En over het inschrijven: je kunt je vanaf heden tot uiterlijk 10 oktober 24.00 uur vooraf inschrijven voor de hele reeks. Dat moet je doen om überhaupt te kunnen deelnemen.

 

Inschrijven ACC: https://amscrosscomp.nl/zo-werkt-de-acc/registratie/ Bijschrijven op de dag zelf is – met uitzondering van de jeugd – niet mogelijk. 

 

Vrijwilligers TWISKE gevraagd

Tot slot: er komt heel wat bij kijken om de Twiske-cross te organiseren. Vandaar dat we ook ditmaal weer een beroep willen doen op onze leden. Alleen met hulp van vele handen kunnen we deze dag weer tot een succes maken. Dus mocht je tijd en zin hebben: meld je aan als vrijwilliger! (Bij Jan Repko: J.A.M.Repko@uva.nl)

 

Namens de cross-commissie,

Mart