De 3CV is een sportieve toertocht en werd gehouden op 16 t/m 18 juli 2009. De hoogvlakten van de Cevennen waren het decor van deze driedaagse, georganiseerd voor en door leden van de FC Trappist.
[>> uitslagen per dag en eindklassement ]
De inspiratie voor de 3CV vonden we bij het boek 'De Renner' van Tim Krabbe. De Ronde van de Mont Aigoual, waarover 'De Renner' gaat,  was een integraal onderdeel, namelijk de derde etappe, van onze driedaagse.

3CV-uitslagen, -foto's en -verslagen online

In de Cévennen heeft zich van 16 tot 18 juli een fantastisch wielerevenement voltrokken. Dankzij een uitstekende voorbereiding van de 3CV-commissie en de hulp van vele vrijwilligers konden zo'n 60 Trappisten zich uitleven op een tijdrit, een bergetappe en de afsluitende Koninginnerit rond de Aigoual. Het boek van Krabbé verbleekte bij deze wielerromantiek. De eerste 3-daagse in de geschiedenis van de FC Trappist was op elk (hoog)vlak(te) een succes.
[ >> uitslagen ]
[ >> verslag Mart Dominicus]
[ >> verslag Auke Broex]
[ >> foto's van Gerrit Koopmans ]
[ >> foto's van Auke Broex ]
[ >> foto's van Anneke ]
[ >> interview Ruben K. met Haarlemse Courant ]
[ >> bewegend beeld vanaf de helm van Klaas ]

 

 

Sfeerbeeld van afdaling in de Cevennen

    "Trèves. vijf kilometer vallen.
Mijn tactiek! Ik rijd naar voren, schiet vlak langs de gele lichten van een tegemoetkomende auto. Ik lik mijn lippen af. Zand en zout. Takjes op de weg, rode modder. Het is donkerder, de druppels zijn hier samen regen. (...)
Ik daalde tussen twee veilige weilanden maar die gaan weg, voor het ene komt een rotswand in de plaats en voor het andere niets."
[ >> bekijk op YT een afdaling rond Trèves ]

3CV Ronde Miss Verkiezing is begonnen!

Wie worden de RondeMissen tijdens onze 3-daagse? U kunt op deze site uw stem uitbrengen door op de overzichtspagina 1 Rondemiss te selecteren per dag. De jury zal op basis van het aantal stemmen bepalen wie de Ronde Miss wordt bij de huldiging van de winnaar van de Tijdrit, de Bergetappe en de Koninginnerit en het overall klassement.

[ >> nu stemmen]

Lees nu het 3CV-reglement en -programma

Het officiële 3CV-programma en -reglement staat op de 3CV-website. Deelnemers: lees alles goed door, zodat je weet waar je aan toe bent.
[ >> reglement als leespagina ]
[ >> reglement als pdf ]

 

3CV-renners voelen zich meest verwant met Tim Krabbé

Bij het rennersprofiel moest elke deelnemer een karakter uit de roman De Renner kiezen waarmee hij zich kon identificeren. Een snelle inventarisatie levert de volgende restultaten op: de ik-persoon uit het boek, Tim Krabbé zelf, staat op eenzame hoogte. Maar liefst Tien renners kozen hem als voorbeeld. Slechts twee renners hadden het lef om de winnaar Reilhan te kiezen als rolmodel.
[>> lees verder ]

Zoon Barthélemy deed mee aan Gran Fondo EM 2009

Op 20 juni namen een aantal 3CV-deelnemers deel aan de Gran Fondo EM. Vreemdgenoeg dook in de uitslagenlijst de zoon van Barthélemy op. Hij bleef Jan Maarten Deurvorst op 33 sec. voor. Het schijnt dat Barthélemy jr. een verzoek heeft ingediend voor deelname aan de 3CV maar dat JM pertinent tegen is. "Inschrijving gesloten is inschrijving gesloten. We kunnen geen uitzonderingen maken"
[ >> Gran Fondo EM ]
[ >> uitslagen GFEM 3CV-deelnemers ]

Let op: route dag 2 kan nog wijzigen!

Vorige week is een van de deelnemers van de 3CV tijdens een verkenning van de 2e etappe op wegwerkzaamheden gestuit. Op de D 145/157, tussen Cantobre en Treves, moest hij te voet verder. Bij navraag werd duidelijk dat de werkzaamheden duurden tot 6 juli.
[ >> lees verder ]

Toertocht Amsterdam - Cévennen per fiets gaat niet door

Het 3CV-evenement is tot op heden één groot succes. Helaas, helaas Sinterklaas, een van de side-acts rondom de hoofd-act kan vanwege het te geringe enthousiasme geen doorgang vinden, namelijk de geplande toertocht Amsterdam – Cévennen.
[ >> lees verder ]

1e krachtmeting kanshebbers

De Shimano fiets-challenge vormde voor veel deelnemers een eerste krachtmeting met mogelijke concurrenten. Bert Z. was van alle Trappisten zonder twijfels de sterkste. Maar zal hij de druk van de gedoodverfde kampioen tot aan de finale in Meyrueis kunnen dragen?
[>> uitslagen ]

De 15-collentocht of: wij reden met Krabbé

Trappist-lid Egbert Vos dook diep in de oude doos toen hij over de 3CV hoorde. "Ik heb nog een mooie routebeschrijving van de 15-collentocht in de Cevennen van mijn hand, " vertrouwde hij de webredactie geheimzinnig toe. "Een perfecte voorbereiding om Auke te verslaan."
[ >> artikel als pdf ]

Tijdstraf dreigt voor deelnemers zonder profiel!

"Die vragenlijst is er niet voor niets", briest een 3CV-commissielid. "Daarmee laat je zien wie je bent, hoe je traint en wat je zwakke punten zijn. Da's voor concurrenten cruciale informatie!" Deelnemers die hun vragenlijst niet insturen, zijn volgens de 3CV-commissie dan ook in het voordeel. "We geven ze nog tot 1 mei de kans om hun 'what-abouts' te mailen aan roel.mazure@planet.nl . Na die tijd is een tijdstraf voor de 3CV een logische optie."

 

 

Handlangers gevraagd voor 3CV

De organisatie van de 3CV is erg blij dat Manja straks in de Cevennen scheidsrechter wil zijn. Maar, zij heeft daar assistentie bij nodig. We zoeken dus juryleden/tijdwaarnemers. Verder willen we tijdens de tweede en derde etappe onderweg verzorgingsposten inrichten. Daar hebben we ook bemanning voor nodig.

Kortom, partners, supporters, oudere kinderen: beleef de 3CV intens, zie de renners angstvallig dichtbij, hoor hun vloeken, ruik hun zweet! Meld je voor 1 of 2 dagen als vrijwilliger: 3cv@fctrappist.nl

 

Samenstelling karavaan

Nadat zij alle mailboxen en brievenbussen binnenstebuiten hadden gekeerd en de deelnemerslijst nauwgezet hadden gecontroleerd, telde het organisatiecomite 62 deelnemers. Die zijn als volgt over de drie categorieën verdeeld:

28 A-renners

24 B-renners

10 introducees.

 

Verder telt de karavaan die straks naar het zuiden trekt 19 non-cycling partners en 36 stuks nageslacht. De Engelstalige campingbazin heeft al laten weten zich zeer te verheugen op de Trappisten-invasie.

 

Inschrijving 3CV gesloten

Omdat de limiet van het aantal deelnemers vandaag werd bereikt is de inschrijving voor de 3CV gesloten.