Luxemburg 2010

 

We gaan ook dit jaar weer naar Luxemburg. De routes zijn nieuw, maar het concept is hetzelfde gebleven. Luxemburg bleek vorig jaar een ideaal fietsgebied. Goede, rustige wegen door een mooi omgeving, lekkere klimmetjes, maar ook vlakke wegen door het dal. Dus: wegens succes geprolongeerd.

 

Waar?

 

De uitvalsbasis is Larochette, een klein stadje (net geen 2000 inwoners) in het midden van Luxemburg. Larochette ligt op 375 km van Amsterdam, dat is ongeveer vier uur rijden. Met de trein is het 6 uur naar Mersch en vervolgens negen kilometer naar Larochette. Vanaf Maastricht (of Heerlen) is het binnendoor 175 km. Het plan is om weer vanuit Zuid-Limburg naar Larochette te fietsen. Afhankelijk van het parkoers van de Steven Rooks Classic (is nog niet bekend) beginnen we bij station Maastricht of Heerlen.

 

Programma

 

13 mei Aankomst per auto of fiets

14 mei Noordwest Luxemburg

15 mei Klimtijdrit en een rondje naar Schengen

16 mei Duits-Luxemburgs natuurpark

We mikken we op 120, 100 en 100 kilometer.

 

Vrijdag voert de route door noordwest Luxemburg, langs Hosingen, Esch-sur-Sûre en Redangen. Deze tocht komt veel westelijker dan de toch van vorig jaar.

 

Zaterdagochtend is er een klimtijdrit van 10 km, met hetzelfde parkoers als vorig jaar: twee beklimmingen en één afdaling. Daarna volgt een route door Zuidoost Luxemburg via Monsdorf (woonplaats van de Schleckjes) en Schengen.

 

Zondag rijden we via Echternach naar het het Duits-Luxemburgse Natuurpark. Dat is de Eifel. Het zijn toertochten, de groep blijft dus bijelkaar. Bovenop hellingen wordt op elkaar gewacht. Mogelijk ontstaan er onderweg een snelle en een langzame groep, maar dat zal ook afhangen van het terrein. Voorrijders zijn Tjebco, Jack, Chris (uit Luxemburg) en Perry.

 

Even kijken op de kaarten

 

Overnachten

 

Slapen kan in de jeugdherberg, of op de camping.

 

Jeugdherberg

 

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar in de jeugdherberg. Na de aankondiging op de jaarvergadering melden zich direct zoveel deelnemers, dan de meeste bedden vergeven zijn. Wie mee wil, moet zich dus snel aanmelden, eventueel kunnen we dan proberen bedden bij te bestellen.

 

Camping

 

Het is ook mogelijk je tent op te slaan op de camping, maar dat zul je zelf moeten regelen. Vorig jaar hebben enkele Trappisten gekampeerd op
camping Kengert (tel: + 352 839 186, www.kengert.lu). Ook dit jaar hebben zich al kampeerders gemeld.

 

Eten

 

Een keer eten we gezamenlijk in La Rochette, waarschijnlijk in een Portugees restaurant, en er is een keer barbecue bij de jeugdherberg. 

 

Aanmelden

Een keer eten we gezamenlijk in La Rochette, waarschijnlijk in een Portugees restaurant, een keer is er barbecue bij de jeugdherberg. 

Stuur een mailtje naar: luxemburg@fctrappist.nl.

De kosten bedragen ongeveer €25 - €30 voor de jeugdherberg (inclusief ontbijt).

Bij inschrijving graag een aanbetaling van €60

Rekening no 40 50 86 822 Rabobank t.n.v. T. de Jong.

Inschrijven en betalen graag vóór 1 april.