Onze sponsors

Wielerkleding Trappist

De prijzen van de clubkleding zijn verlaagd: een trui met korte mouw kost nu €35, die met lange mouw €40. Binnenkort wordt de voorraad aangevuld. De koersbroek (zelfde maat als trui) gaat nu €60 kosten en is alleen op bestelling leverbaar. De levertijd is afhankelijk van het aantal dat we laten maken. Ook het dikke winterjack kun je bestellen, dat kost €80. Voor hen die ooit de Zuiderzee gereden hebben zijn speciale mouwen te koop voor €17,50. Plaats je bestelling bij Ben Koeleman.

Kees Bok overleden

Geheel onverwachts is Trappist Kees Bok afgelopen dinsdag 15 oktober op 79-jarige leeftijd overleden. Woensdag 23 oktober is er vanaf 11:30 op begraafplaats Buitenveldert, Fred. Roeskestraat 103 te Amsterdam, gelegenheid om afscheid te nemen.
>>lees verder

GEEN MOOIWEERRIT

De toercommissie was van plan om bij mooi weer op zondag 13 oktober een extra tocht (zonder punten) te organiseren. We vinden dat de kans op mooi weer voor een tocht met zo’n naam te klein is.

 

De toercommissie

'Ik vlieg langs Jack. Ik zie de finish en schakel bij. Ik voel de wilskracht door mijn lichaam stromen. Ik kijk achterom. Ik heb een fietslengte voorsprong.'
>>lees verder

De digitale versie van clubblad #6 verschenen

In dit nummer uitgebreide verslagen van de 3CV en de Vogezen. Plus natuurlijk Kunst en Vogels. Verder is Leendert Nederlands Kampioen geworden, is Jeroen in China aangekomen en hebben we - tot onze spijt - een prominente opzegger.
>>lees verder

Maismeel en Sagopulp bij de B. op Beverwijk

'Koersen is ook kinderachtig eigenlijk. Al die fanatieke mannetjes die allemaal doen alsof hun leven er van afhangt. En de kinderachtigste ben ik.'
>> lees verder

Over anderhalve maand is het weer zover: FC Trappist organiseert op 27 oktober 2019 de thuiswedstrijd in de Amsterdamse Cross Competitie op het mtb-parcours van het Twiske. >> lees verder

Om in dit seizoen deel te nemen aan de Amsterdamse Cross Competitie moet je je vóór 10 oktober aanmelden via de ACC-site. Nadat je bent aangemeld, kun je de rest van het seizoen meedoen door elke race €4,00 inschrijfgeld te betalen. 

>>aanmelden

 

 

In de toerkalender zijn twee toertochten omgedraaid. Aanstaande zondag (15-09) gaat de tocht naar  Kennemerland onder leiding van Alex Leenders.  

>>lees verder

 

 

Wegens succes geprolongeerd: De Renner Petje op-Petje af-quiz. Inmiddels staan Rork, Joop en Willard virtueel op het podium maar de strijd is nog niet gestreden. Maak tot eind september kans op zo'n fantastische Lege Levens FC Trappist-bidon!

>> doe quiz

"Tien jaar geleden deed ik ook mee met de 3CV. Een geweldig evenement in een prachtig gebied op een ongelooflijke camping."

>>lees verder

Theo van der Neut werd op de 3CV eerste van de B-renners. "Ik werd slechts 5e overall, geflatteerd doordat Peter, Bart en Marlin technisch malheur hadden. Zonder deze ‘meevallers’ was ik 8e geworden. Nog niet gek, vooraf had ik op een plaats bij de eerste tien gehoopt en een beetje gerekend. Maar 5e met meer dan 20 minuten achterstand op Jan, dat zijn 4 hele ronden op Spaarnwoude!
>>lees verder

Bert Zwaving reed een flinke warming-up voor hij aan de 3CV begon. "Mijn omgeving uitte wat twijfel over de haalbaarheid van het plan maar uiteindelijk leek mij het op de fiets naar de Cevennen rijden nog de enige mogelijkheid om een beetje scherp aan de start te komen."
>>lees verder

Heb jij De Renner van Tim Krabbé wel 10x gelezen? Doe dan online de Petje op-Petje af-quiz zoals die tijdens de 3CV door onze voorzitter werd gepresenteerd. Maak kans op zo'n fantastische Lege Levens FC Trappist-bidon!

>> doe quiz

In de toerkalender staat een onjuiste vertrekplaats "Bruggen van het Amsterdamse Bos" (Dikkebandentocht, zondag 18 aug, 10:00). Er staat nu Haarlemmermeerstation. Dit moet zijn: P.L. Kramerbrug (Brug 400: hoek Amsteldijk/Amstelkade).

>>lees verder

 

 

De kramp vliegt in benen. Nog drie km. Ik kan niet meer fietsen en val stil. Ik kan wel huilen. Ik schreeuw. Zo dichtbij. Ik moet doortrappen. Ik trap door. Het doet pijn maar zolang ik mijn ritme en houding vasthoud kan het. Ik zie de finish. 
>>lees het verslag van Jan Repko 

Net zoals het hoofdpersoon uit De Renner van Tim Krabbé fiets ik een tweede keer door Meyrueis en kijk ik of mijn auto er staat. Net echt of echter? Ik begin de klim naar Lanuéjols in het wiel van Theo. Is dat dom? >>lees afl. 1 van het feuilleton 'De domme renner' (van een jongen in een Molteni-trui)

De euforie van mijn putsch (3CV)

Huub Roelvink bijt de spits af met een verslag van dag 3 van de 3CV. Een demarrage op de beklimming van de Mt Aigoual was genoeg om Jan en Djoen achter hem te laten. En daarna alleen nog maar afdalen naar de finish en dagzege.
>>lees verder

De digitale versie van clubblad #5 is verschenen

Met in dit nummer:Fietsen over de grens (Georgië, Stelvio-Amsterdam, Teheran-Tadjikistan)
Clubkleding-uitverkoop,Krakende zadels, De buizerd en alle verslagen en aankondigingen.
>>lees verder

Een zomeravond dieren kijken met Frank

Trappist Frank Wesseling verzorgt als vrijwilliger rondleidingen in Artis. Het leek hem een leuk idee om een “zoomeravond Artis” te organiseren voor Trappisten. Schrijf je in voor zaterdag 10 augustus!
>>lees verder

 

 

Dat wat onze club zo uniek maakt...

Onze voorzitter spreekt alvast een dankwoord uit naar aanleiding van de succesvol verlopen 3CV  >>lees verder

Peter en Mike hebben lekker met elkaar gekletst tijdens de overnamebeurten in de koppeltijdrit.  

>>lees verder

Onze nieuwe penningmeester besloot zijn ivoren toren te verlaten en zich onder de leden te begeven. Hij reed het CK mee bij de B. 
>>lees verder

Niks over om stijlvol met twee handjes in de lucht de streep te passeren. Slecht één hand van het stuur en een rochelende oerkreet kan ik eruit persen: jaaaghrffmpf!!!
>>lees verder

Rinus begon met rekenen en kreeg een cadeau van Mike. 
>>lees verder

Even voorbij de Veerkade van Almere-Haven is het startpunt van de koppeltijdrit. Dit jaar is voor de verandering ook het keerpunt bekend.

 >>verder

Sjoerd won de FCT wedstrijd op het Ulysses parcours op 15 mei. Hij schreef er een verlaat verslag over.
>>lees het terug

Het was een dolle boel bij het CK van de FCT. Een vluchtgroepje van de B. haalde in de eerste ronde maar liefst de rustig keuvelende A in. Daarna haalde een kopgroepje van de A het hele B-peloton in. Bekijk alvast de foto's (met dank aan Aletta Westening) van de bloedstollende races. 
>> kijk verder

FCTRAPPIST CK ZONDAG 30 juni

A en B starten gezamenlijk om 13:00 uur, A 2 uur en 6 ronden, B 1:30 uur en 6 ronden. CK telt mee voor het wereldbekerklassement dit jaar. Opgelet: geen ronde vergoeding bij pech of laatkomen!

Toertocht Land van Altena, 7 juli

I.v.m. werkzaamheden van de NS vertrekken we om 11:15 vanuit Zaltbommel (in clubblad nummer 4 staat het al goed; in oudere nummers niet). Trein vanaf Bijlmer ArenA om 9:51, vanaf A’dam Zuid om 9:27. Aankomst in beide gevallen om 10:54.
Je kunt met de metro naar Bijlmer ArenA.

Eikenprocessierups

Na de toertocht rondom Almere hadden meerdere deelnemers last van jeuk, veroorzaakt door de eikenprocessierups. Houd geen plaspauzes op verdachte plekken. GGD’s hebben de informatiewebsite; www.oakie.info

Voor de 3e keer organiseert de FC Trappist op woensdag 26 juni "De GoudenSchemering" in het Westhoffbos.
Let op: de B vertrekt om 18:30 en de A om 19:45. Wie zal dit jaar bij de A en bij B de hoofdprijs opeisen? Het is op zijn Amsterdams gesproken: Götterdammerung
>>lees verder

Enigszins verlaat hierbij het bescheiden verslag van Jack van Honschoten, onze winnaar van Zandvoort A.
>>lees verder

Let op: ondanks gefluister in het peloton gaat de Vogezentrip van 26-8 tot 30-8 2019 gewoon door.
Aanmelden:  >> lees verder

Er komt een echtpaar in een auto langzaam de berg af gereden. Ze staan bijna stil om langs ons bonte gezelschap te sturen.

>>lees verder

PROEFPERSONEN GEZOCHT!

Wil jij inzicht in jouw maximale aerobe vermogen en gross-efficiency tijdens het fietsen in specifieke omstandigheden? Dan is dit jouw kans!

>>lees verder

Een eenzame nachtegaal zong luidkeels en muzikaal in het wedstrijdbos die juni-avond. Maar tijdens het inrijden voor de 1e zomerwedstrijd FC Trappist waren er bange gezichten.
>>lees verder

Met een sterk groepje vroeg ontsnappen, hele rit mooi doordraaien en richting de meet allemaal met de billen bloot. Ik meende dat bij de openingswedstrijd van de A’s te hebben gezien en dat zag er verdraaid profi uit. Dat wilde ik ook! 
>>lees verder

Toerrijders tijdens Biesbosch-Kinderdijk as zondag: we vertrekken eerder...

De tijdstippen in het clubblad kloppen dus niet meer.

>>lees verder

Na zo’n 25 maal Tilff-Bastogne-Tilff  gereden te hebben, ken ik de Redoute nu wel zo’n beetje...

 >> lees verder

Zuiderzee gaat door op 21 juli, Reichswald vervalt

Drie jaar heeft Rijkswaterstaat nodig voor een grote opknapbeurt, en meer dan dat, van de Afsluitdijk.
Alhoewel de Afsluitdijk geen deel is van de Zuiderzee (die hield op te bestaan toen de dijk er was)  kunnen we onze Zuiderzeetocht toch niet fietsen zonder over Afsluitdijk te gaan. En dan gaat Rijkswaterstaat drie jaar lang het autoverkeer stilleggen om het fietspad een flinke opknapbeurt te geven !  Het kan voor ons fietsers niet op, toch…? Maar helaas, ik had het niet goed gehoord. Het fietspad wordt drie jaar lang gesloten om vandaar af alle werkzaamheden aan de dijk uit te voeren. Ik schreef onmiddellijk een brief waarin ik ervoor pleitte om tenminste een aantal dagen per jaar de dijk toegankelijk te maken voor fietsers. Een aantal organisaties waren mij echter al voor en het CDA pleitte (met een paar verkiezingen in aantocht) ook al voor de door mij al beschreven oplossing. En zo geschiede. Rijkswaterstaat stelt de dijk voor Fietsers open op 23 juni, 21 juli, 4 en 18 augustus.  De toercommissie verschuift de Zuiderzeetocht van zaterdag 13 naar zondag 21 juli. De Reichswaldtocht vervalt en op zondag 14 juli fietsen we 120 kilometer over de Westfriese Omringdijk. Als officiële toertocht vanaf Station Hoorn, vertrek 10:00 uur en als training voor de Zuiderzeetocht vanaf Pont CS om 8:30. (heen en terug komt er dan 70 km bij)

Westfriese Omringdijk  14 juli vertrek Station Hoorn 10:00, 120 km, 24 toerpunten,  vertrek Pont CS 8:30, 190 km (geen extra punten)
Voorrijder: Ben Koeleman

Zuiderzee: Zondag 21 juli, vertrek Pont CS  6:00 uur 315 km, 63 toerpunten, Voorrijder: Toercommissie (Aad Janssen en Perry van Dijk geven de route aan)
Bij extreme weersomstandigheden kan de tocht worden afgelast of ingekort tot Kampen. Kijk op de website of bel de avond voor vertrek Ben (020-6202133)

Theo zegevierde bij de B. op de Nedereindse Berg. "Het gaat tenslotte bij ons om ‘het laagste van het laagste niveau’ op wielergebied om Wim de Lange nog maar eens aan te halen. Het gaat dus echt nergens over. En toch nerveus."
>> lees verder

Sander Baars reeds bij de A. naar een overwinning op de Nedereindse Berg. "Er zijn volkeren die een berg of een vulkaan eren. Ik eer de tot wielerparcours omgebouwde vuilnisbelt. Het toppunt van Hollandse organisatiekunst." 
>>lees verder 

Ivo won bij de B de prijs voor de strijdlustigste renner. "Voor de tweede keer dit seizoen ontving ik de fles rode wijn als prijs voor hetgeen in de kelder van het amateurfietsen net zo ruim voorradig is als bij de profs: strijdlust." 

>> lees verder

De pauze in de toertocht Zuid-Hollandse duinen en weiden is pas na 79 km, dat is iets over de helft. Neem dus een extra reepje, gelletje of boterham met pindakaas mee!
>> lees verder 

Zaterdag 11 mei om 15:00 starten zowel A als B op de Nedereindse Berg, de voormalige vuilnisbelt bij Utrecht. Deze klimkoers telt voor de Wereldbeker en is zeker de moeite waard om in de auto te stappen.
>> lees verder

Clubgenoot Klaas Fopma vertelt in de rubriek 'Stamgasten' van De Volkskrant openhartig over zijn alcoholverslaving maar vergeet  fietsverslaving te noemen.
>>lees verder

Van 25 mei tot 1 juni 2019 gaat een groep Trappisten het definitieve herdenkingsmonument voor Johnny Griët plaatsen. Voor late beslissers zijn er nog enkele plekjes vrijgekomen.

>> lees verder

Thuisgekomen (eerst twee fietsen schoonmaken en douchen, daarna pas bier) hoorde ik dat de voorrijder in al het geweld was ten onder gegaan.

>> kijk verder
>> lees verder

Frans B. start na pensionering 2e carrière als fotomodel met uitdagende selfie.
Ledenstop wordt overwogen.

>kijk verder

Ik schoof wat op naar voren aan de linkerkant om niet ingesloten te raken. Bas komt links langs om als 1e de bocht in te willen, ik spring gemakkelijk mee en zie dat m'n 3 voorgangers netjes links de deur open laten.
>>lees verder

Die voorzichtigheid voor de bocht liet, tot mijn lichte verwondering, onverlet dat ik achter Gerard en Ivo als derde het laatste rechte stuk opkwam.

>>lees verder

Toen ik ook het wiel van Ruud zonder al teveel inspanning vond en nog niemand voorbij zag komen, dacht ik: f*** it, ik doe gewoon net alsof. 
>> lees verder

Drang naar het Oosten

Wat beweegt fietsers om koers te zetten naar China en Japan? 
Jan Maarten Deurvorst maakte een radiodocu over Ids die naar Japan fietste. Jeroen Zonneveld vertrok op 6 april dit jaar naar China op de fiets. >>lees verder 

Toerrijders let op: wijziging in kalender

In het clubblad staat correct vermeld dat de Lek en Linge op zondag 14 april wordt verreden. Het Groene Hart gaat naar maandag 22 april. Dit is op de website op ma 8 april aangepast. 
>>lees verder

Verslag B. openingswedstrijd: met dank aan Zwift!

Op dat moment zette ik nog eens extra aan. Maar Rieks kwam nog naast mij. Wat was dit nu? Nog een paar ferme trappen en daar was de streep. 
>>lees verder

Fietshelm altijd op, ook tijdens toertochten.

Ben Koeleman maakt zich sterk binnen de club om de fietshelm ook bij toertochten te verplichten. 'Geen helm, niet meedoen'  
>>lees verder

Aanstaande zondag om 13:00 trapt het Trappisten-seizoen weer af met de traditionele openingsrit: een tijdrit en een rit in lijn voor A. en B. Er zijn speciale prijzen in natura te winnen uit de winkel van Ger Bikes.
>> lees verder 

Onderteken de petitie: 'houd de Afsluitdijk open voor fietsers'

Het bestuur roept iedereen op deze petitie te tekenen zodat de Afsluitdijk open blijft voor fietsers:

>> teken de petitie

 

 

Jitze Koops is de King of het Kopje

Het Trappisten record staat op 2:15. Wie stoot Jitze, als voorbereiding op de 3CV, eens uit het zadel? En waar is de brievenbus finish van Krabbé?
>> lees verder 

In dit nummer: nieuwjaarsborrel, verslag ALV, de eerste aankondigingen, drie buitenland evenementen, vogels, kunst en techniek.
>>lees verder

Een driedaagse toertocht met klassement... woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 juli in Zuid-Frankrijk...  jij doet toch ook weer mee? 
>> lees verder

Toeren door de Parel van de Vogezen?

Volg het wiel van Loes en Henny op de buitenlandweek van 26-8 tot 30-8 2019. Aanmelding is nu gestart.  >> lees verder

Nieuwsjaarsborrel 13 januari 2019

Zondag 13 januari 2019 ben je welkom om 16:30 in het clubhuis van de tennisvereniging PST (Plantage Parklaan 20). Met het uitrijken van de bekers en de nieuwsjaars-speech luiden we het nieuwe jaar in.

Symbolisch werd dit jaar op 11 november om 11.00 de Twiske-cross verreden, 100 jaar geleden na het beëndigen van de WO1. Jan Burkunk wijdde een Sinterklaasgedicht aan de rare hobby van zijn vader. >> lees verder

Op de moddervelden van Sloten werd fel gestreden tussen A. en B. Trappisten om het clubkampioenschap 'CX 2018'.
>> lees verder

Start van de jeugd is om 12.00 uur en de start van de rest om 13.00 uur. >> lees verder

Dit was ontegenzeggelijk de hand van God. Die tikte me voor mijn gedrag een week geleden alsnog genadeloos op mijn vingers.
>>lees verder

Gaat het voortbestaan van de ACC je aan het hart en wil je samen met een klein team de kar trekken? >>lees verder

Mart geeft een openhartig verslag van de ACC van zondag 2 december - vol van leermomenten. Wat is ware clubliefde?
>>lees verder

Mylaps transponders uitverkocht!

Op de site van MyLaps kunt u natuurlijk nog steeds terecht voor nieuwe responders: 

Een laptop uit het jaar kruik, enthousiaste vakantiefietstochten en een goedgekeurde voorzitterswisseling op de jaarvergadering van de FC Trappist 
>> lees verder

Op maandag 19 november vindt om 20:00 uur de ALV plaats. Locatie: Clubhuis Swift, Plantage Parklaan 20.

>> jaarstukken
>>agenda

Dunebikers parcours in Zandvoort

Wil jij koersen in een zeer spannende ambiance van raceauto’s en sportieve fietsers? Doe mee aan de endurance-race in Zandvoort >> lees verder 

284 deelnemers verschenen aan de start. Toen de zon doorbrak kon de dag niet meer stuk. De hele FC Trappist familie hielp mee. Er werden foto's gemaakt dus:>> lees verder

Over een maand is het weer zover: FC Trappist organiseert op 11 november de thuiswedstrijd in de Amsterdamse Cross Competitie op het mtb-parcours van het Twiske. >> lees verder

Voor mij persoonlijk is de GPGH altijd het hoogtepunt van het raceseizoen; eindelijk eens meerijden samen met die echte mannen van de A …

>> lees verder 

In dit nummer: Una Paloma Blanca, Jan van Diemen, Trappisten bij de Kootwijkse Kathedraal, fietstechniek: versnellingen

Save the date; zondag 13 januari 2019

De zomerkleren zijn nog maar nauwelijks de kast in, maar toch alvast een aankondiging voor de traditionele nieuwjaarsborrel van de Trappist. Noteer vast in de agenda: zondag 13 januari 2019, kantine van Swift, eind van de middag en begin van de avond. Meer informatie volgt als het weer wat kouder is geworden. 

Gewijzigde vertreklocatie 23-9

De Bannetocht van 23-9 begint vanaf het Klein Kalfje aan de Amstel i.p.v. Pont CS. (i.v.m. Dam tot Damloop) vertrektijd 9:00.

Bij Sjoerd-Willem Visser, de broer van de in januari overleden wedstrijdrenner Wybren Visser, is het idee ontstaan om met Wybrens familie en een aantal fietsvrienden een rondje te fietsen in Friesland ter nagedachtenis aan Wybren. 
>> lees verder

Vijf dapperen reden bij ons weg en ik zag dat het niet de minste waren. Joop, Thomas, Eric (VDH), Giel en Daan (introducé) waren weg gepoeft en even zoveel renners vlogen er aan de achterkant vanaf  >>lees verder

Aangekomen op de baan van BRC, waar ik nog nooit was geweest, zoals veel dingen voor mij nieuw zijn bij ‘wedstrijdje’ rijden. >> lees verder

Verrassingstocht, 9 september (vertrek 09.30!)

vertrekt vanaf het Rembrandt-beeld aan de Amstel i.p.v. Haarlemmerpoort.

Afstand 100 km.

Vertrektijd: 9:30

Wat was dat?! Hij probeerde me gewoon keihard te lossen. Geen deal dus kennelijk. Bovenop de klinkers keek Sander om en gaf me een elleboog ter overname.  Ja je zuster! 
>> lees verder

Er rijdt zelfs iemand rond die fluit als er iemand demarreert. Als dat bij de A`s gebeurt zou je al snel een snedig stukje van Mart kunnen verwachten of je verdwijnt ergens in een bocht.
>> lees verder

ALV FC Trappist

Maandag 19 november 2018
aanvang: 20 uur
Clubhuis Swift
Plantage Parklaan 20-A
1018 ST Amsterdam

Meer dames in het peloton

Na drie rondje knallen vrees ik het ergste voor de dames, maar die vrees is geheel onterecht. Ze zijn er nog alle vier en geven niet de indruk onder de indruk te zijn van dit spierballenvertoon. >> lees verder

Ik kreeg het gevoel dat de B's iets te bewijzen hadden t.o.v. de A's want het tempo bleef er in de beginfase lekker in zitten. >> lees verder

Iedereen is met vakantie. We zijn op ons zelf aangewezen en het wordt een ouderwets gezellige wedstrijd, met “roep je plekje” aan het einde.
>> lees verder

Toen ik I. vroeg waarom hij als niet-sprinter zo verwoed achter me aanreed, kwam een wonderlijke aap uit de mouw: ‘Ik heb je niet op kop gezien.’ >> lees verder

Toertocht 'Rondom Utrecht': 29 juli

In tegenstelling tot de 16 juli die in het clubblad vermeld stond zal de toertocht 'Rondom Utrecht' op 29 juli verreden worden.

Toertocht 'Reichswald' vertrek 11:00

Op 22 juli wordt de toertocht 'Reichswald' verreden. Vertrek: 11:00 uur station Zevenaar.

Voor de laatste bocht zet Theo de sprint in en ik zie Theo komen en versnel direct en ga in zijn wiel mee. Gezamenlijk draaien we het laatste rechte stuk op en dan zet ik de versnelling in en dender over Theo heen en kom met een fietslengte voorsprong over de finish en schreeuw YES. >>lees verder

We passeren het 13,5 km moment. We steken een weg over. Ik vervloek de organisatie die dit bedacht heeft. Bochtige fietspaden en onduidelijke oversteekplaatsen. Vertwijfeld rijden we door. >> lees verder

Alle gezegden hebben sindsdien door mijn hoofd gespookt: vacht niet verkopen..., pride comes before a fall, en uiteraard: niet te vroeg juichen. >>lees verder

In het blad én in de kalender stond het verkeerd. Laat er dus geen onduidelijkheid over bestaan. Vrijdag 6 juli gaan we Contre Le Montre. Tijd: 19.00 uur, locatie: Veerkade Almere-Haven.
>> lees verder

Bij de laatste wedstrijden was er af en toe gedoe over regels, en wij trekken als wedstrijdcommissie het boetekleed aan dat zelfs wij de regels niet goed kenden. Daarom een opfrisser en de aankondiging dat we de komende tijd de regels weer strakker willen gaan toepassen. >>lees verder

Even inhouden in de bocht tot halverwege, dan aanzetten zo hard als ik kan. Ik verzuur nog niet. Dat gaat goed. Ik nader Mike, maar ga ik t halen? 
>>lees verder

Voor de 2e keer vond "De GoudenSchemering" plaats in het Westhoffbos. Alleen de echte wielrenners van de FC Trappist waagden zich aan deze medogenloze race om de punten. Jack van Honschoten (A) en Gerard Murre (B) vonden hun weg naar Ragnarok, in de Noorse mythologie de strijd tussen ontketende  reuzen en goden. 
>>lees verder

Ik geloof dat bij de zesde ronde voor het einde Michiel en Arjen er samen vandoor gingen. Ik had al gezien dat Michiel de benen had want die bleef maar ontsnappen. En Arjen zijn fiets zag er snel uit.
>> lees verder

De Langste Dag Wedstrijd, de titel geeft al een clou, is een wedstrijd die wat langer duurt dan normaal. Er is dan ook meer tijd voor de A om de B in te halen, hetgeen gebeurde.  En er gebeurde meer.
>> lees verder

Nu Facebook volstrekt onbetrouwbaar is geworden als ontmoetingsplek, introduceert de Mylaps-organisatie de 'FC Trappist Sporthyve'. Interessant om na de koers de prestaties van A- en B-renners nog eens te bekijken.
>> lees verder

De hele wedstrijd was hard, veel ontsnappingen die geen lang leven beschoren waren. Ruud, Joost, Joop en vele anderen probeerden het maar het peloton reageerde snel en meedogenloos.
>> lees verder

In de aankondiging in het blad én in de kalender op de achterzijde van het blad staat abusievelijk vrijdag 22 juni voor de koppeltijdrit. Dit is onjuist. Correct is: vrijdag 6 juli, 19.00 uur, Veerkade Almere-Haven.
>> lees verder

Bij Sjoerd-Willem Visser, de broer van de onlangs overleden wedstrijdrenner Wybren Visser, is het idee ontstaan om met Wybrens familie en een aantal fietsvrienden een rondje te fietsen in Friesland ter nagedachtenis aan Wybren. 
>> lees verder

Klimmetje gaat steeds weer soepel. Wind blijft rot. Joost kan sprinten. Wim? Joost’s wiel dus.
Nog drie rondes. Bidon overboord. Gauw nog halve kilo. Laatste ronde. Wim probeert het voor de klim.
>> lees verder

Dit weekend zal door de FC Trappist bij de Belgisch-Franse grens de Slag om de Ardennen worden nagespeeld. Dankzij een duister handicapsysteem van wegkapitein Willard en zijn luitenant Deurvorst is de kans groot dat een klimgeschiedenis binnen de club wordt herschreven. >> Lees verder

Repko (A) slaat toe op de Nedereindse Berg

De laatste ronde. Het hele spul zit nog bij elkaar. Positie kiezen. Blijf op de vierde op vijfde plek en wacht op de klim! Gerard gaat op de klim. Ik volg. We zijn met z’n  tweeën.

>> lees verder

Er kan afscheid van John worden genomen op vrijdagavond 1 juni, tussen 19:00 en 20:30 uur op uitvaartverzorging Stork in Maasdriel, Drielseweg 36b, 5321 NC Hedel. De afscheidsdienst is op zaterdag 2 juni om 10:00 uur op hetzelfde adres.
>> lees verder

 

 

Afgelopen woensdag 23 mei is John Griët aan een hartstilstand overleden tijdens de beklimming van de Col de Lure in Zuid-Frankrijk. De verslagenheid is groot. John was een aimabele en lieve persoonlijkheid, die veel plezier beleefde aan onze club.
>> lees verder

 

 

Al zes keer reed ik Zandvoort. Al vaker behoorde ik tot de favorieten, maar altijd botste ik op tegenstanders die beter waren of het beter speelden dan ik. Dinsdag 29 mei was mijn zevende keer en ik wilde graag winnen.
>> lees verder

Samen met mijn pontmaat (waar ik de naam niet van weet) fietsen wij terug, hij feliciteert mij met een klopje op mijn schouder. Weer die glinstering in zijn ogen, ik zie dat hij genoten heeft. Op de pont aangekomen vertelt hij dat hij over 2 weken met een mooi groepje van de Trappist naar Frankrijk gaat.
>> lees verder

Wedstrijdrenners: ik wil dat dit MyLaps-lied klinkt als gefluit! Laat je persoonlijke chip registreren door de letter- en cijfercombinatie te mailen aan de wedstrijdcommissie. Met, het liefst, gepast geld haal je een rugnummer en eventueel een huurchip op en daarna verlaat je het juryhok. 

Redactie-vacatures snel opgevuld

Het ziet ernaar uit dat de twee vacatures, ontstaan door Eriks vertrek, zijn opgevuld. Pim van Schaik (nu eindredactie) gaat het clubblad vormgeven, samen met Frans, en Jeroen Zonneveld wordt de nieuwe eindredacteur. Marlin Burkunk gaat de redactie van de website een jaar doen.

27mei: Per spoor naar "Grebbelinie'?

De trein is fijn, maar niet in het weekend. Wie naar de toertocht 'Grebbelinie' wil op 27 mei, zal last ondervinden van 'werkzaamheden'. Tussen Amsterdam CS en Utrecht CS rijden GEEN rechtstreekse treinen. Intercity's worden omgeleid, stoptreinen vallen uit. Bekijk de alternatieven. En check de site van de NS!

De wedstrijd die zo niet mag heten. Lange rechte stukken waar de gevechten zich afspelen, korte bestanden in de bebouwde kom. Wie het eerste op de Hollandse Brug is wint de enige echte Trappist-klassieker: Het Rondje IJsselmeer. Wie weerstaat de pijn het best? Lees het verhaal van Jan Repko.

In dit nummer: de geslaagde Mylaps-test, aalscholvers, Jan Sluijters, de Trippel (die is rond) en vacatures. Over multitalent Frans Koppelaar, de oudste nog actieve Trappist (en vormgever van dit clubblad, schilder van de cover!), die op de dag van Nieuwerkerk even 180 km wegfietst. Zo'n clubblad dus.

Jan Rothuizen bezoekt en tekent voor de Volkskrant®© elke maand 'een plek waar maatschappelijke dynamiek zichtbaar is', en waagde zich onlangs aan een rondje Hoep. Voor veel Trappisten is dat trainingsgebied, waar de oogkleppen het zicht bederven, maar er is veel te zien, zo blijkt. Kijk maar.

De buizerd is uit zijn hum. Vreemde vogels verschijnen in het bos, met felle kleuren en rotzooi tussen hun poten, alsof ze een nest willen bouwen. Hoe kan de Buizerd zo een prooi vangen voor zijn jongen? En wie is die blauwwitte vogel? Lees het verslag van de 3e Voorjaarswedstrijd.

Geslaagde proef met Mylaps

De eerste Mylaps-proef, tijdens de derde voorjaarswedstrijd (2 mei), is geslaagd. Uiteraard was het wat onwennig, vooral voor de organisatie, en het ging nog niet helemaal zoals het moet, maar de uitslag kwam er. Vrijwel iedereen reed met een chip. Tip voor de volgende keer: kom ruim op tijd!

Driedaagse TT'18 start in Haybes (Fr.)

De Trappist Trippel (8-10 juni) heeft zijn basis gevonden in het Franse dorpje Haybes, bij Fumay. Daar ligt het parkoers voor de driedaagse TT'18: mooi, autoluw en niet te steil. Inschrijving (voorheen met formulier) gaat nu per mail. Zie voor alle details de TT'18-pagina. Inschrijving sluit 15 mei!

De wedstrijdcommissie maakt met veel genoegen bekend dat het voorbehoud bij de wedstrijd op de Nedereindse Berg is weggenomen en dat de koers op zaterdag 2 juni doorgaat. Het startschot klinkt om 15 uur (en niet om 13 uur, zoals in het clubblad abusievelijk stond vermeld).

Gaat 'Club van 20" Zandvoort redden?

Zandvoort gaat duurder worden. In april is afgesproken om jaarlijks een goedkoop gaatje in de Zandvoort-kalender te vinden. Het blijft onzeker, ook qua kosten. Voorstel van Mart: de 'Club van 20'. Twintig Trappist-donateurs stellen Zandvoort veilig. Beloning: minuutje voorsprong in de koers. Niets voor niets.

Vanaf clubblad#2 kijkt Alex ons tevreden aan, en met recht: zonneschijn in Waterland, het is weer begonnen! Verder in dit nummer: Fietsen in de Kunst, Vogels van het Zadel, efficiënt trainen, een stukje bandenplakken. En Mylaps, was dat al genoemd? Het clubblad: timmeren aan de weg. Volgende week in je brievenbus.

FC Trappist gaat Mylaps aanschaffen. Dat heeft het bestuur op 26 maart bekend gemaakt. Hier staat het bestuursbesluit. Het bestuur volgt daarmee de conclusie van de twee enquêtes. Van de mogelijkheid om bezwaar te maken heeft niemand gebruik gemaakt. Meer over Mylaps.

Ideaal weer tijdens de Openingswedstrijd op 25 maart. Fris, zonnetje, weinig wind. Teun Veken won bij de A zowel tijdrit (4.23.87) als criterium. Thomas de Groot (foto) deed hetzelfde bij de B (tijdrit in 4.44.90). Lees Thomas' verslag en dat van Mart.  Er is 'werk aan de winkel!' Foto's van Klaas.

Wedstrijd bij DTS gaat niet door

De speciale wedstrijd op het circuit van DTS in Wormerveer, gepland voor woensdag 25 april, gaat niet door. De ontvangende vereniging heeft gemeld dat het 'uitgesloten is om de wedstrijd te houden'. Er komt geen alternatieve datum en ook geen alternatieve wedstrijd op 25 april.

Toertocht Braassemermeer afgelast!

De toertocht Braassemermeer is zondag 18 maart niet doorgegaan. Vanwege de kou en mogelijke gladheid was samen fietsen te gevaarlijk. Jammer van de gezelligheid, de warme appeltaart en de heroïsche gevoelens tijdens en na afloop van de tocht. Onder de leden is een mail hierover verspreid.

Op 30 Januari 2018 is Wybren Visser (40) onverwachts overleden aan een hartaanval. Wybren was nog maar net lid, en reed wedstrijden bij de A. Helaas hebben we maar kort van zijn prettige gezelschap mogen genieten. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

Het seizoen begint en meteen is daar de hamvraag: willen we Mylaps? Lees alles over de enquête, deel 1. Verder gaat het in dit nummer over crossen, vakanties, de leden-vergadering en het nieuwjaarsfeest, over vogelspotten en de mogelijk laatste Zandvoort. Het clubblad, wie kan zonder?

Ja, de wedstrijdrijder wil een Mylaps-chip

Om de wedstrijdjury te helpen en de wedstrijdbeleving te versterken onderzoekt het bestuur de haalbaarheid en wenselijkheid van Mylaps. De eerste vraag, of wedstrijdrijders met een chip willen rijden, is inmiddels met ja beantwoord. Straks is het woord aan alle leden. Meer info.

Contributie 2018: vergeet het niet!

Ja, ook voor de goedkoopste wielerclub van Nederland moet je op tijd je contributie betalen! Voor een heel gezin 55 euro, voor een individueel lid 45 euro. Op 28 januari heeft iedereen een herinnering gekregen. Stort op NL79INGB0005209729, tnv FC Trappist en rijd mee zonder schuldgevoel. Alvast dank!

Nieuwe sponsor op goedkopere trui

Onze clubtrui krijgt een nieuwe sponsor: Wilde Belastingadvies (van Arent Wilde). De trui wordt ook goedkoper: met korte of lange mouw gaat hij €35 resp. €40 kosten. De koersbroek wordt €60 en is er alleen op aanvraag. Bestel bij Ben Koeleman. Hij heeft ook winterjacks en Zuiderzee-mouwen.

Twee vakantieplannen voor 2018

De inschrijvingen voor de twee Trappist-vakanties staan open. Eind mei is de toer-week met Ries Breek en Piet van Oosten rond Lachau, bij de Mont Ventoux. Begin juni is het driedaags cyclosportief weekend met Jan Maarten Deurvorst en Willard Gerritsen in de Franse Ardennen. Hier staat meer info.

Gezelligheid op Nieuwjaarsborrel

De Nieuwjaarsborrel van 14 januari was hartverwarmend. Zo'n zeventig Trappisten begroetten het nieuwe jaar met bekers, tapas, levende muziek, vakantieplannen en een biertje. Mooie herinneringen werden opgehaald en voornemens uitgesproken. Op naar de eerste kilometers! Meer foto's.

Rinus Cerfontain en Koen Denecker zijn op 7 januari Crosskampioen geworden bij de A en de B. Er werden op die dag op Sloten kampioenschappen verreden voor maar liefst vijf verenigingen tegelijk. Er moest stevig gebaggerd worden op het zware terrein. Lees meer. Plus een terugblik op de ACC.

Oproep leden jury-poule en Team Mylaps

Het Wedstrijdsecretariaat roept nogmaals dringend leden op zich te melden voor de te vormen poule van wedstrijd-juryleden. Daarnaast zijn ook leden nodig voor het nieuwe Team Mylaps met het oog op de specifieke taken en de mogelijke invoering van dat systeem. Lees meer...

Vacature: wordt wedstrijdcommissaris!

De Wedstrijdcommissie zoekt een nieuwe commissaris. Daarnaast moet er een poule van juryleden gevormd worden om bij toerbeurt wedstrijduitslagen te noteren. Het gaat om een paar dagen per seizoen. Help je club, steek je vinger op. Voor info en reacties mail het Wedstrijdsecretariaat.

M-woord valt op Jaarvergadering

Op 20 november was de Algemene Ledenvergadering. Hier de notulen. Er werd ouderwets vrolijk gediscussieerd en het 'M-woord' viel. We zijn financieel gezond, maar er zijn vacatures. We hebben nieuwe toertochten en wedstrijden en een nieuwe secretaris. Frankrijk is het vakantieland. Lees verder...

De Twiske Cross, onderdeel van de Amsterdamse Crosscompetitie, kende zondag 12 november een grote toeloop, onder meer een clubje Engelsen. Het parkoers was goed berijdbaar en tussen de buien was het zonlicht af en toe zelfs betoverend. Lees maar hoe Mart het beleefde. Hier de foto's.

IM Bregt Remijn (1957-2017)

Op 1 november is oud-lid Bregt Remijn overleden. Hij werd 60 jaar. Bregt kwam in 1988 bij de club en werd in datzelfde jaar, en in 1997, clubkampioen-B. Hij was een sterk en stijlvol renner die van de kasseien hield en altijd bereid was anderen te helpen. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe. Meer.

Op 7 nov is Nic van der Riet, in een feestelijke optocht van fietsers van de lokale club, aangekomen bij zijn einddoel in Kanifing. Daar staat de school waar Nic het allemaal voor doet. Zijn fundraising-fietstocht heeft ruim achtduizend euro opgeleverd voor studenten daar. Je kunt hem hier volgen. Meer info.

 Diefstal: Loes' fiets werd gestolen, tijdens het ontbijt voor Woerden/ Oudewater. En Marts overwinning werd gestolen, door Jan Maarten. Heerlijk om over te schrijven, en dat is gebeurd in clubblad #7. Daarin ook de klassementen, met helaas een incomplete SP-lijst. Die staat gelukkig wel op de site

23nov: Joost Corver ligt in het ziekenhuis van Kampen en zal later in het AMC een heup-operatie ondergaan. Joost fietst al jaren niet meer vanwege gezondheidsklachten, maar ontvangt wel elk jaar in Epe de pauzerende Trappisten tijdens de Veluwetocht. Joost vroeg ons jullie op de hoogte te houden. Details.

Loes' fiets gestolen bij laatste toertocht

Na de diefstal van de fiets van Loes Zwart op 8 okt kwam een spontane inzamelingsactie op gang om haar leed te verzachten. Dat was een hartverwarmende actie en Loes is daar heel dankbaar voor. Bij Kaptein heeft ze inmiddels een nieuwe Specialized gescoord, die opgeleukt is met gele details, heel apart.

Aad Janssen heeft met vriend Jos ook in de derde ronde van 2 voor 12 gewonnen. Met 479 euro haalden ze 9 euro meer dan hun tegenstanders en gingen met in totaal ruim achtduizend euro naar huis. Gefeliciteerd Aad! Nu kan je eindelijk die carbon-fiets kopen... Bekijk hier afl. 29sep en afl. 6 okt.

Jan Maarten won de GP Ger Hermans, maar zo was het niet bedoeld. Het moest een mooi gebaar worden, maar het werd moord. Je doet het zelf, maar denken is er niet bij. Zo werkt Het Kwaad. JM heeft spijt, en Mart is een illusie armer, want een belofte, die kom je toch na? Lees hun verhalen.

Ben Gihaux vond in zijn archief een rol mooie foto's uit 2011, van het uitje naar Sauerland. Het is een indrukwekkende portrettenreeks, de moeite waard nog eens te bekijken. Wat waren we allemaal nog jong en onbedorven! En wat zagen onze fietsen er grappig uit, toen. Genieten dus.

Zondag 24 september. Het toerpeloton, al vroeg op pad in een mistige Bannetocht, trof een koe aan in de sloot. Alarm, wat te doen? Natuurlijk: de brandweer bellen. En foto's maken! Bekijk ze hier.

Als wielrennen slechts een krachtmeting was, zou het clubblad maar half zo dik zijn. Nu is het 36 pagina's, want naast de reguliere toer- en wedstrijdverslagen hebben we de twee zomerse hoogtepunten: Trappist Trippel en Suisse Normande. Een bewaarnummer dus. Straks in de brievenbus, nu al op de site.

De derde najaarswedstrijd is een bijzondere. Geblaat en geblaf aan de start. Stieren, ratten, lama's, ratten en ezels, alles komt langs. In de hoofdrol de schurftige hond. Hij ergert zich aan alles en heeft kriebel. Maar hij moet mee met deze beestenbende. Opens internal link in current windowLees het verhaal van de hond en dat van de ezel.

Joop en Fabio regeerden tijdens de Individuele Tijdrit. De renners reden als nooit tevoren, op soms beangstigend professioneel materiaal. Het was desondanks gezellig, zo ondervond gast-renner Anton Dalhuijsen. Winnaar Fabio Bertolucci zette zijn ervaringen op papier in vloeiende tijdrijders-stijl. Lees maar.

Zet topfotograaf Hans Meerman naast het circuit van Beverwijk, laat de Trappisten koersen en je krijgt een album wedstrijdfoto's om duimen en vingers bij af te likken. Bekijk die zwoegende A- en B-koppies in de Opens external link in new windowfotostream

De fietsvakantie in Suisse Normande was een groot succes. Wie de foto's bekijkt kan tot geen andere conclusie komen. Hopelijk horen we binnenkort de details over de mooie routes die Henny en Wim hadden uitgezet, over de hellingen, de heerlijkheden en de grappen, maar om te beginnen is het genieten van de beelden. Kijk maar in de fotostream.

"Ik ben de gele trui aan het lossen!", schrijft Gerard Snel vanuit de Alpen. Helemaal kapot en leeg stort hij zich even later over de finish. Geen dagoverwinning, maar wel de snelste man in de koninginnenrit. Dáár had hij dus het hele jaar voor getraind. Ook Bas Klein kende hoogte- en dieptepunten. Een kwartier aan de broek in de openingstijdrit, maar een dag later alles goedgemaakt met een indrukwekkende solo.  Djoen Tong Liem, aanvaller pur sang, moet kiezen tussen twee inspiratiebronnen: Laurent Fignon of de vermogensmeter. Lees hun verhalen over de Trappist Trippel. De hele dag zweten, zwoegen en zwalken, maar soms ook in de flow.

Clubblad nummer 5, opnieuw een hoogtepunt, want lees maar: de verjonging zet door, de Zuiderzee kan langer, waterdragers door de Pyreneeën, geen Texel (want te duur en niet te doen), cafeïne kauwgom (wat is dat), en kunstenaar Roger Raveel fietst. En dan hebben we het nog niet over de omslagfoto gehad. Een juweel. Lezen dus.

Tijd voor een ouderwets zeur- en zeikstuk

Mart heeft het helemaal gehad met gatendichtrijders zonder agenda. De vluchter terughalen, maar voor wie? "Voor mijn gevoel schrijf ik om de paar jaar een bijdrage over het in mijn ogen onbegrijpelijk koersgedrag van sommige Trappisten. Maar omdat het er sterk op leek dat we dit onkruid met wortel en al hadden weten uit te roeien, hoefde ik mijn pen niet in giftige inkt te dopen. Maar sinds kort steekt het fenomeen de kop weer op en wel in zo’n onstuimige mate, dat ik wel in oud geklaag moet vervallen."

Upgrade en restyling

Hola, de website ziet er anders uit! In twintig jaar is al veel veranderd aan ons digitale gezicht op internet en opnieuw is door webmaster en Trappist Maarten Toneman een grote stap gemaakt. Opvallend is de nieuwe vormgeving, grotendeels onveranderd zijn opzet en inrichting. Wat je niet ziet, maar waar het meeste werk in zit, is de grote software-upgrade, die hard nodig was. Vragen of opmerkingen? Wil je ook webmaster worden? Graag, we hebben je nodig. Mail ons. 

OnderdeelDatum

FC Trappist sporthive

Lees (ingelogd) de laatste uitslag uit en geniet van de snelste ronde en andere interessante gegevens >> FC Trappist sporthive

Bekerhouders per jan 2019

F. de Graaf Trofee   Joop Buinink
M/V-beker   Liduine Bremer
Sportiviteitsbeker   Erik d'Ailly
Toerbeker   Perry van Dijk
Super-Prestige   Perry van Dijk
Wedstrijdklas. A   Rinus Cerfontain
Wedstrijdklas. B   Thomas de Groot
Wereldb. A-klas.   Marlin Burkunk / 
Jan Repko
Wereldb. B-klas.   Eric van den Heuvel
Tijdritbeker A   Mike Cooper
Tijdritbeker B   Joop Vangangel

Kampioenen per jan 2019

Clubkampioen A Rinus Cerfontain
Clubkampioen B Jack Zwartveld
Clubkamp. dames Liduine Bremer
Crosskampioen A Peter Giljam
Crosskampioen B Hugo Bakker