FC TRAPPIST
Aankondigingen

FC Trappist Radtour Hochsauerland

Vrijdag 12 juli – zondag 14 juli 2024
Voor het derde jaar op rij gaan we met de FC Trappist een weekend lang ’s Heeren wegen in den vreemde onveilig maken, dit keer bij onze oosterburen, om precies te zijn in het ‘Naturpark Sauerland Rothaargebirge’, jawohl!
Ons thuishonk zal zijn de Knaus Camping Hennesee op een luttele drie uur rijden van Amsterdam, een ruim opgezette camping aan het prachtig stuwmeer met tal van mogelijkheden voor ontspanning ende (zwem)vertier.
Maar niet voor ons.

Op vrijdagmiddag/-avond de amuse: een tijdrit van 4,2 km / 210 hm vanaf de
T-splitsing in het nabijgelegen Schüren naar de Funkturm Österberge;

Op zaterdag de appetizer: een westelijke route van 108 km / 2000 hoogtemeters;

Op zondag het Hauptgericht: een oostelijke route van 125 km / 2100 hoogtemeters. Deze Koninginnenrit kent een eenvoudige afsteekmogelijkheid waarmee de route wordt ingekort met 20 km / 500 hm.
De omgeving in Sauerland is wunderbar, de wegen zijn onberispelijk en de (door ons meermalen verkende) routes verkeersarm.
Voor de meer recreatief fietsende Trappist is het dus een en al genieten. Maar ook de prestatieve Trappist komt uiteraard aan zijn trekken, met beklimmingen naar Altastenberg, de Jagdhaus-klim en de smerige Faulebutter.
Alle routes inclusief GPX worden z.s.m. gedeeld.
De camping (www.knauscamp.de/hennesee-meschede) heeft alle mogelijke accommodaties, wees er snel bij met boeken! Vermeld bij de reservering “FC Trappist”.
Voor anti-kampeerders (“iiieuw!! allemaal vieze beestjes!!”) zijn er voldoende luxe alternatieven in de directe omgeving, zoals bijv. Xavers Ranch (www.xavers-ranch.de).
Inschrijving voor deze driedaagse kan vanaf heden per e-mail: wedstrijdcie@fctrappist.nl
Deelnamekosten 40 euro, deelname geldt pas na opgave en betaling van het bedrag.
Er geldt een maximum aantal deelnemers van 50! Wie het eerst komt, het eerst maalt.
Wij hebben er weer zin an!
Frans
Hugo
Ivo
Olav