FC TRAPPIST
bestuur

In memoriam Rob ten Have en Cees van Zuilen

Beste Trappisten,
Het houdt maar niet op. Amper bekomen van de schok die het overlijden van clubicoon Rob ten Have veroorzaakte, bereikte ons het verdrietige bericht dat ook oud-lid Cees van Zuilen onlangs is overleden. Cees - wellicht beter bekend als huisdichter Cornelis! – is jarenlang een gezichtsbepalende figuur binnen FC Trappist geweest. Zowel als verdienstelijk renner (zo schreef hij onder andere tweemaal het CK bij de B’s op zijn naam), als lid van de wedstrijdcommissie. Cees is ook lange tijd kroegbaas van café De Prins op de Prinsengracht geweest, tot hij daar zo’n tien jaar geleden genoeg van had en zich met zijn gezin terugtrok in Vorden, Gelderland. Vanaf dat moment stopte ook zijn connectie met FC Trappist.
Cees is in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 maart in zijn slaap overleden. Waarschijnlijk als gevolg van hartfalen. Cees is 73 geworden

Namens het bestuur,
Mart Dominicus

Beste Trappisten,

Hierbij laten we jullie weten dat afgelopen vrijdag 1 maart ons trouwe lid Rob ten Have na een kort ziekbed is overleden. Heel verdrietig en erg onverwacht. Rob was weliswaar al een tijd aan het kwakkelen met zijn gezondheid, maar zijn gesteldheid verergerde plots na een lelijke val in zijn badkamer. Daar werd hij voor opgenomen in het ziekenhuis, waar men na aanvullend onderzoek min of meer bij toeval ontdekte dat al zijn cruciale organen door een tumor waren aangetast. Zijn toestand bleek zo ernstig dat ze niets meer voor hem konden doen en dat hij zijn laatste dagen thuis, in zijn vertrouwde omgeving kon doorbrengen. Omringd door Elna , zijn twee zonen en hun partners heeft Rob het, ondanks zijn breekbaarheid, nog een week volgehouden voordat hij de ongelijke strijd opgaf. Met het overlijden van Rob verliezen we een Trappist in hart en nieren, echt een boegbeeld van onze club. Het zou daarom een mooi eerbetoon aan Rob zijn, als we hem op zijn laatste fietstocht kunnen vergezellen. Zie voor nadere informatie de bijgevoegde rouwkaart. Rob ligt thuis opgebaard en Trappisten die daar behoefte aan hebben kunnen voor vertrek naar De Nieuwe Ooster nog afscheid van hem nemen.
In het komende clubblad zullen we uitgebreid terugkomen op Rob en de betekenis die hij heeft gehad voor onze vereniging. Voor nu volstaan we met dit droevige bericht en wensen we Elna en haar gezin heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van hun Rob, die ook een beetje van ons was.

Namens het bestuur,
Mart Dominicus