FC TRAPPIST

Amsterdamse fietsclub sinds 1976

FC TRAPPIST

Les Trois Jours de Sy – er is nog plek!

Les Trois Jours de Sy – er is nog plek!

Trappist 3-daagse in Sy – Belgische Ardennen
Vrijdag 9 juni – zondag 11 juni 2023

Aan de rivier de Ourthe, op 30 kilometer ten zuiden van Luik ligt het dorpje Sy. Een kerk, een hotel/restaurant met een prettig terras aan het kabbelende water van de Ourthe, een paar huizen, een station en een camping, veel meer is het niet. Veel Nederlandse alpinisten van vroeger kennen het sinds de jaren 60 als de plek waar ze hun eerste stappen in de rotsen zetten. Boven-en benedenstrooms aan de Ourthe staan tot 60 meter hoge rotsen, met honderden klimroutes.

Maar Sy ligt ook midden tussen de meest fantastische weggetjes en steile klimmen voor ons wielrenners. De gelouterde cyclorenner en Ardense klassiekerrijder kan ze wellicht dromen: de Redoute, Chambralle, Roche-a-Frene, Oneux, Niaster, Chevron, Cote du Lorce, Cote du Reinard, maar er zijn ook minder bekende pareltjes en we gaan op zoek naar de kleine maar o-zo-mooie weggetjes.

Wat gaan we doen?

Een driedaags wielrenevenement in de traditie van de FC Trappist, maar met een iets soberder opzet dan TV22 en 3CV. Iedereen wordt geklokt en er worden klassementen opgesteld met bijbehorende prijzen, maar ook de minder competitief ingestelde (toer-)renners komen volledig aan hun trekken, de driedaagse is uitdrukkelijk bedoeld voor alle leden. We hanteren drie categorieën:
A-rijders: wedstrijdrijders die in de koersen op Wheelerplanet en/óf in de CK Cross in de A hebben gereden. In aanvulling daarop de B-rijders die in de TV22-reis in de top-10 zijn geëindigd;
B-rijders: alle overige wedstrijdrijders;
C-rijders: renners die geen wedstrijden rijden (toerders).

Programma:
Op vrijdagmiddag 14.00 uur een tijdrit van 6 km bergop (en -af)
Op zaterdag de Koninginnenrit van 110 km / 1600 hoogtemeters
Op zondag een afsluitende etappe 80 km / 1200 hoogtemeters

De organisatie heeft de etappes al verkend en de definitieve routes, inclusief GPX-bestanden, zullen spoedig kenbaar worden gemaakt. Ook zullen er geprinte routekaarten beschikbaar komen. Voor een tipje van de sluier: ‘Route Buissonnière Ardennen’ (pas op! Er zijn meerdere versies dus nog niet meteen downloaden en proefrijden!)

Voor tijdwaarneming en klassementen zullen we ditmaal volledig terugvallen op STRAVA. Van de etappes worden segmenten gemaakt, zodat de etappe-uitslag aan het einde van de dag als vanzelf uit de digitale bus komt rollen. Voor de renners die onbekend zijn met STRAVA wordt in mei een informatiebijeenkomst georganiseerd, al dan niet in de vorm van een toerrit.

De routes worden door ons niet uitgepijld, maar we hopen wel ravitailleringsposten te kunnen opstellen.

Zaterdagavond bonte avond met BBQ (ook vega) op de camping.
Zondagmiddag 17.00 uur afsluiting, zodat men op maandag weer aan het werk kan.

De prachtige Camping Sy bevindt zich op 300 km rijden van Amsterdam, en 60 km fietsen van Maastricht. Safaritenten genoeg! Verblijf dient zelf gereserveerd te worden. https://camping-village-sy.camping.care/
Vermeld bij de reservering “FC Trappist”

Inschrijving voor deze driedaagse kan per e-mail: wedstrijdcie@fctrappist.nl

Deelnamekosten 40 euro, deelname geldt pas na opgave en betaling van het bedrag.
Er geldt een maximum aantal deelnemers van 50. Wie het eerst komt, het eerst maalt. En er is nog plek!

Wij kijken er weer naar uit!

Hugo Bakker
Liduine Bremer
Joost Hartog
Frans Poels
Ivo Rigter