FC TRAPPIST
profiel

Profielen TV22: Eric van den Heuvel

Wat is je voor- en achternaam?
Eric van den Heuvel
Wat is je social media-account ?
@EvdHeuvel
Hoe lang fiets je al bij de Trappist en hoe zou je de club in één zin karakteriseren?
Sinds 2004 geloof ik. Nadat ik met Marlin en Ricardo een avontuur bij de Marmotte beleefden reed voor het eerst een wedstrijd mee en was meteen verloren. het valt niet te karakteriseren. waarom zou je graag omgaan met mensen die je in de wedstrijd keer op een loer proberen te draaien of de meest onverstaanbare dingen naar je schreeuwen. Buiten de fietskleren blijken het vaak best aardige mensen, maar in die kleren ontmoet je ze haast nooit.
Op welke overwinning/prestatie uit je wielerverleden (race of toer) ben je het meest trots en waarom?
ik geloof toch de wedstrijd met een ontsnapping drie rondes voor het eind van een woensdagavond met nog een renner en waarbij het peloton rustig vertrouwde op hun laatste versnelling. 300 meter voor de laatste bocht naar de finish keek ik om, zag het peloton als een roofdier aanzetten. Ik zei nog ‘ik moet nu gaan’ tegen mijn maatje en ging zo hard als ik kon. op de streep had ik nog een fietslengte voorsprong.
Wat zijn je ambities voor de TV22
Gezien mijn voorbereiding: een goede tijdrit trappen en zien hoe het herstellend vermogen is
Heb je nog een speciale strategie waarmee je de 3 etappes gaat benaderen?
Zekers.
Wat is je gewicht en je voedingsschema?
lichtgewicht zullen we maar zeggen, twee derde van dat van Marlin. Flexitarisch stapelen…
Wie is je angstgegner?
De man met de hamer – die komt op lange tochten altijd te vroeg. ik ben geen diesel
Wat is je geheim achter je succes?
in de Cevennen van 2009 reed ik 7e in de tweede etappe. daar was ik best trots op. De afdaling voor de laatste klim was net opnieuw geasfalteerd met kiezels. door voorbereiding wist ik dat ik dat ik daar als eerste van onze groep moest zitten voor die afdaling. dit jaar heb ik niet het geluk van uitgebreide verkenningen. dus we zullen zien.
Wie zijn je reisgenoten, houden zij van fietsen en hoe kenmerken zij de Trappist-sfeer?
We zijn met zijn drieën. Loes en Filippe zullen lokwel wat fietsen in de buurt vermoed ik. en her en der wat aanmoedigen. maar vooral ook hun eigen gang gaan, en wandelen moet onze hond. de typische trappistensfeer: een mengeling van vrolijke onbezorgheid en geconcentreerde competitiegevoel onder de deelnemers
Heb je nog een opmerking voor de organisatie of voor alle deelnemers?
wat ik zo op de site heb gezien laat een waanzinnige voorbereiding zien. Wat een werk! Veel dank aan de vosjes! Dat ze beloond mogen worden met fantastische uitslagen.