FC TRAPPIST

WEDSTRIJDEN

Wegwedstrijden FC Trappist

FC Trappist organiseert voor haar leden wegwedstrijden op wielercircuits. Onze thuisbasis is het 3,2 kilometer lange circuit van Wheelerplanet bij Spaarnwoude. Maar we rijden ook op andere circuits: bijvoorbeeld in Amsterdam op Sloten, in Beverwijk op de berg bij Kennemerland, in Zwanenburg bij de Bataaf, en jaarlijks op het Zandvoortse racecircuit. Alle circuits zijn afgesloten voor het verkeer.

Er zijn woensdagavondwedstrijden en overige wedstrijden. Check de wedstrijdkalender hieronder.

De woensdagavondwedstrijden rijden we, elke twee weken, op het circuit Spaarnwoude in de periode eind maart tot midden september. We starten om 19:00 uur, de eerste en laatste wedstrijd een half uur vroeger in verband met invallende duisternis.

Meedoen kost voor leden 4 euro, introducees betalen 5 euro. Voor 35 euro koop je een jaarabonnement met een vast rugnummer. Introducees mogen maximaal 2 keer meedoen, daarna graag eerst lid worden.

A-en B-categorie

Er zijn twee wedstrijdgroepen: de A voor goed getrainde wielrenners en de B voor wie de A te hard gaat. De A rijdt één uur en drie ronden, B drie kwartier en drie ronden. De A-renners starten een minuut voor de B-groep. Hoewel de groepen tegelijk op het circuit zijn, is samen rijden niet toegestaan. Elke groep rijdt zijn eigen wedstrijd.

Punten en prijzen

De FC Trappist kent een opmerkelijk aantal klassementen met bijbehorende bekers, verdeeld over A en B. Elke wedstrijd zijn er wedstrijdpunten te verdienen: 10 voor de winnaar, 9 voor nummer 2, tot en met 1 punt voor de 10de die over de meet komt. De langere wedstrijden Zandvoort, Clubkampioenschap en Grand Prix Ger Hermans leveren dubbele punten op. De winnaar krijgt bloemen, de strijdlustigste renner een fles wijn. Iedereen die de wedstrijd uitrijdt krijgt 10 deelnamepunten.

Blokklassement voor de woensdagavondwedstrijden: voorjaar, zomer en nazomer. De renner die in 4 wedstrijden de meeste wedstrijd- en deelnamepunten verzamelt, wint het blok. Geen beker, maar dan weer wel een worst of koek voor A en B.

Wedstrijdklassement

Winnaar is wie in het hele seizoen de meeste wedstrijdpunten haalt. Beker voor A en B.

Wereldbekerklassement

Voor dit klassement tellen de wedstrijdpunten van de overige wedstrijden – met uitzondering van het clubkampioenschap. Beker voor A en B.

Clubkampioenschap

Wie deze extra lange wedstrijd wint, mag zich een jaar lang A dan wel B clubkampioen noemen en krijgt een eigen kampioenstrui.

Super Prestige klassement

Combinatiebeker: wedstrijdpunten en de helft van de deelnamepunten per wedstrijd en toertocht tellen mee in dit combinatieklassement. Verreweg de grootste beker.

Tijdritbeker

De resultaten over de drie tijdritten: Proloog over 3,2 km bij de Openingswedstrijd of het Omnium, de Individuele Tijdrit over 25 km en de Koppeltijdrit over 34 kilometer. Er is een beker voor A- en B-winnaar.

De woensdagavondwedstrijden zijn toegankelijk voor niet-leden en introducees. De overige wedstrijden zijn uitsluitend voor leden. Een licentie van de KNWU is niet nodig, maar bij een debuut moet het wedstrijdreglement goed bestudeerd zijn. Wie voor het eerst meerijdt, dient voor de wedstrijd iemand van de Wedstrijdcommisie aan te spreken. Een ervaren renner zal je dan zo nodig begeleiden in de koers.

Iedereen neemt deel voor eigen risico.

Update 2024