FC TRAPPIST

MONSTERTOCHTEN

Natuurlijk, waarschijnlijk (hopelijk?) kunnen we in maart weer gewoon in groepen fietsen, kunnen we we weer samen toertochten en wedstrijdjes rijden. Maar stel nu dat corona toch roet in het eten gooit, stel dat er een nieuwe variant opkomt die zich niets van een vaccin aantrekt. Dan zou het zo maar kunnen zijn dat we ook dit voorjaar weer in ons eentje of hooguit samen moeten rijden. Wordt het weer een lente voor de eenzame fietser. Bij hetzelfde zonnige en droge weer als in 2020 biedt dat de kans om kilometers te maken, om  monstertochten te rijden. Wat is er nu leuker dan een hele dag op het zadel door te brengen? Ritjes maken van 175 tot 200  kilometer!

Vorig jaar zag ik op Strava de nodige langeafstandstochten voorbij komen, denk aan een rondje Noord-Holland, rondje Flevoland en rondje Hoek van Holland. Hier heb ik een eerste selectie gemaakt uit die monstertochten, in het volgende nummer komen er weer vijf aan bod.

Stuur ook zelf een idee voor een monstertocht in. De voorkeur gaat uit naar routes van minimaal 175 km, vanzelfsprekend vanuit Amsterdam of Haarlem, door een afwisselend, landschappelijk interessant gebied, over goed befietsbare wegen en paden, en door niet al te veel bebouwde kom. Belangrijk pluspunt is dat de route logisch in elkaar zit, zodat hij makkelijk na te rijden is.