FC TRAPPIST

HULP BIJ GPS

Nieuw: Gps routes op de site

De routekaartjes van onze toertochten zijn al sinds enige tijd een bekend verschijnsel op de site. Maar ook de FC Trappist gaat met zijn tijd mee.

We zijn bezig om de routes van de toertochten in GPS format op de site te publiceren. Deze presentatievorm geeft nog meer mogelijkheden dan de oude vertrouwde routekaartjes. Als je in het bezit bent van een GPS dan is het (waarschijnlijk) mogelijk om deze routes te downloaden, in de GPS op te slaan  en zo de route na te rijden. Er zijn daarnaast ook mogelijkheden om de kaart routes op een Google kaart te projecteren en dus details te bekijken die eerder nog niet mogelijk waren.

Presentatie van de routes

Op iedere pagina vind je bovenaan een overzichtskaartje van de route.

Daaronder vind je een link om de GPS route te downloaden. Die GPS track kun je opslaan op je computer.

Daar weer onder vind je een links naar een programma die de GPS track kan projecteren op een Google kaart. In 2 stapjes heb je de route op de kaart.

Gebruiksaanwijzing voor de GPS Visualizer.

De GPS visualizer opent met een invulformulier.

Blader voor  “file#1”  rechts bovenaan in het formulier naar de GPS route op je computer

Klik vervolgens rechts onderaan in het formulier op “Draw the Map”

Tips bij het gebruik van de Visualizer.

Tip 1

Je kunt de vertoonde kaart groter maken door in het eerste formulier links boven aan de

“Width” = 600 px te verhogen tot bijvoorbeeld 900 px

Tip 2

Net als bij ander Google kaarten kun je kiezen (rechts bovenaan op de kaart) tussen verschillende presentaties van de kaart. Hier is standaard gekozen voor “G hybrid”. Ik kies zelf meestal voor “G map”, omdat een duidelijker beeld van de route geeft.

Tip 3

Als er in heuvelachtig terrein is gereden  ka het ook interessant zijn om het hoogteprofiel van de toer te bekijken. Kies dan in de donker groene kop van de Home pagina van de site voor “Draw a profile” in plaats van “Draw a map”.

Zo ziet het er praktisch uit.