FC TRAPPIST

Donderdag 21 juli

Etappe 2.

Vagney – Vagney 80 km)

Verzamelen: 08:30 uitgang camping
Starttijd etappe: 09:00
Startplaats: Rue du Maréchal de Lattre, parkeerplaats oude FIAT-garage
Startlijn voor rollende start: Rue du Maréchal de Lattre, witte lijn op de weg bij ‘Het spookhuis’ (zie google maps)

Verzamelen uitgang camping 08:30

De wedstrijdcommissie rijdt voor en bepaalt het moment van vertrek van Camping du Mettey. Linksaf in gesloten peloton via de D23 naar Vagney. Eerste linksaf. ‘Rue de Saint-Del’. Tweede rechtsaf richting ‘Rue du Maréchal de Lattre’. Verzamelen op de parkeerplaats voor de oude Fiat garage aan de ‘Rue du Maréchal de Lattre’ in Vagney.

Rollende start om 09:00, na 100 meter startlijn op D34

In verband met de verkeersdrukte doen we een rollende start vanaf de parkeerplaats. De wedstrijdcommissie bepaalt het moment van vertrek.

Op de D34 staat na 100 meter een lijn op de weg. Dit is de officiële start.


Beklimming naar Col de la Croix des Moinats (9 km)

Na het gehucht Basse-sur-le-Rupte (4 km) begint een flauwe beklimming. Daarna gaat de D34 Op de Col de la Croix des Moinats (op de col tevens het monument Aux Goums Marocains – de finishplaats van de Koninginnenrit dag 3) zijn bergpunten te verdienen.

Op de top sla je rechtsaf en daal je af naar Cornimont (5 km):

start afdaling richting cornimont

gevaarlijke afdaling over de c12; de weg is smal en bochtig.

Onder in het dal van Cornimont sla je linksaf en…

dan meteen bij de stoplichten rechtsaf .

Na ongeveer 250 meter na de kerk (met kogelgaten..) weer linksaf. Neem de D43c richting ‘Domaine Skiable du Brabant’ ⛷

Na ongeveer 1500 meter schuin links afslaan. Hier start de beklimming naar de Col du Brabant (2.8 km), gem. percentage: 6.4 %.

Boven op de Col du Brabant zijn bergpunten te verdienen bij dit bord ‘Vous entrez dans le Domaine du Brabant’

Rechtdoor steeds bordjes Col de Bramont volgen. U passeert het prachtige ’Lac des Corbeaux’, maar blijf gespitst op bordjes ‘Col de Bramont’.


Aan het einde van een hier en daar hobbelige weg, arriveert u bij een T-splitsing op de D34. Ga daar kort linksaf (en niet meer Col du Bramont volgen!)…

…en daarna meteen weer rechtsaf naar boven (vaart houden!) de D34a (‘Route des Crêtes 4’).

D34a richting ‘Route des Crêtes’ blijven volgen. Deze weg gaat over in de zogenaamde ‘Route des Américains’, een lange weg die over een bergkam is aangelegd in de WOI. Aan het einde van deze weg zijn vóór de T-splitsing bergpunten te behalen op de krijtstreep.

Stravaprijs.

Het segment van de ‘Route des Américains’ vormt ook een onderdeel van de Strava prijs. We gaan deze prijs uitreiken op basis van de beste DAGTIJD van de deelnemers. Kijk op Strava voor details.
Segmentnaam: Route des Américains until Route des Crêtes. https://www.strava.com/activities/7216809880/segments/2965648303939184070
Het segment stopt netjes voor de top, het einde van de Route des Américains. Dit is een T-splitsing. Aan de overkant staan de vrijwilligers van de foeragering: roep uw nummer en pak uw tas.
Rechts zie je een hoge kale top: daar moet je niet zijn. Je gaat namelijk op de T-splitsing naar links de D430 op richting Col de la Schlucht

Na ongeveer 9 km op een glooiende weg richting de Col de la Schlucht te zijn gefietst, kom je op een T-splitsing, daar ga je linksaf de D417 op richting La Bresse. Blijf vanaf nu constant bordjes ’La Bresse’ volgen.

Vanaf de D417 ga je dan op enig moment linksaf de D34d op, nog steeds richting ’La Bresse’. Dit betreft een lange en snelle afdaling. Let op! Soms zijn er afslagen naar rechts naar beneden, terwijl de weg rechtdoor naar boven loopt. Je blijft echter alsmaar de D34d volgen tot in La Bresse.

In La Bresse doorrijden tot de rotonde, daar naar rechts D486 richting Col de la Grosse Pierre (5km), waar bergpunten zijn te verdienen bij het Col bordje.

Afdalen en bordje Vagney blijven volgen op de D23. Aan het einde van de afdaling eerst klein stukke flauw omhoog en dan linksaf richting Rochesson en daarna naar Vagney op de D23 richting de camping.

Finish bij plaatsnaambord “Vagney” .