FC TRAPPIST
Verslag (veld)

Veldrijden leeft binnen onze vereniging

Hoewel corona zoveel zand in de ketting van de Amsterdamse Cross Competitie wist te strooien dat de reeks van 11 wedstrijden na 9 koersen moest worden stopgezet, kreeg het crossseizoen toch nog een mooie afsluiting in de vorm van het CK dat afgelopen zondag (30/1) voor diverse clubs werd verreden. Al moet gezegd dat het op het droge en snelle parcours van Sloten meer racen dan crossen was. Maar dat mocht (voor de meesten) de pret niet drukken. Maar liefst 22 Trappisten waren op de wedstrijd afgekomen, een fraaie score die wederom aantoont dat het veldrijden leeft binnen onze vereniging.

Ondergetekende raakte door een valse start (spreekstalmeester Ed Bosse gaf al het startsein nog voordat ik goed en wel mijn fiets te pakken had) direct achter in het startveld en heeft daarom niet veel van de strijd vooraan meegekregen. Af en toe ving ik een glimp van de 5/6 eersten op. Daaronder vertrouwde namen als Rinus Cerfontain, Peter Giljam, Dirk Gerritsen en Hugo Bakker, maar ook Tom Schipper (tijdens de ACC steeds uitkomend in de 45min klasse en daarom een relatief onbekende voor het grijzende gros van de crossende Trappisten) en nieuwkomer Rick van Nunen, die zijn MTB aanspoorde tot imponerende daden.

Uiteindelijk wist Peter de rest net voor te blijven en prolongeerde hij daarmee zijn titel uit 2020, een prestatie van formaat. Rinus, die stiekem hoopte op een dubbelslag – eerder op de dag was hij al CK bij Ulysses geworden – moest het op de valreep afleggen tegen Rick en Tom, die respectievelijk tweede en derde werden. Eerste B werd Koen Denecker die niet langer verborgen hield dat als Vlaming het crossen in zijn genen zit. Dubbele pech was er voor de vooraf gevreesde outsider Jack van Honschoten. De Schrik Van Spaarnwoude maakte niet alleen een serieuze duikeling in het afdalinkje dat Marlin ook ooit fataal werd, maar kreeg daarnaast nog te maken met een weerbarstige ketting. Een eervolle vermelding verdient ook Jesse Klein, de nog maar 13-jarige zoon van Bas, de na een flitsstart op een keurige 8e plek eindigde, drie plekken voor Klein senior. Dat belooft wat voor de toekomst. Maar de echte senior was natuurlijk Frans Blom, die met fraaie winterblossen op de wangen 20ste en daarmee veruit de eerste 70-plusser werd.

Het was al met al een geslaagde middag en de formule die noodgedwongen moest worden gehanteerd (geen gezamenlijk start van alle betrokken verenigingen, maar ieder zijn eigen koers), viel zodanig in de smaak, dat die zeker voor herhaling vatbaar is.

Tot slot nog een woord van dank voor al degenen die geholpen hebben. Top!

Namens de crosscommissie,

Mart

Uitslag:

1 Peter Giljam                                                                       14 Olav Heutz

2 Rick van Nunen                                                                  15 Joost Hartog

3 Tom Schipper                                                                     16 Evert Fermin

4 Rinus Cerfontain                                                                17 Erik Alexander Kempenaar

5 Dirk Gerritsen                                                                     18 Klaas Fopma

6 Hugo Bakker                                                                       19 Lukas IJsseling

7 Jan Repko                                                                           20 Frans Blom

8 Jesse Klein                                                                          21 Wim van der Zande

9 Ivo Rigter                                                                            22 Eric van Steijn

10 Koen Denecker (eerste B)

11 Bas Klein

12 Jack van Honschoten

13 Mart Dominicus