FC TRAPPIST
Verslag (veld)

Verslag clubkampioenschap cross te Sloten

Als de Amsterdamse Cross Competitie erop zit, rest ons moddervreters nog één wedstrijd, maar niet de minste: het Clubkampioenschap! Wie mag zich een jaar lang de beste crosser onder de Trappist-crossers noemen én krijgt ook een jaar de mooie Trofee die hieraan verbonden is mee naar huis.

Afgelopen zondag was het zover. Het parcours op Sloten lag er ’s ochtends nog hard en bevroren bij, maar gedurende de dag werd het alsmaar modderiger. Toch bleef het ook toen nog opletten, want sommige sporen bleven hard en glad. Dat weerhield een mooi deelnemersveld niet om er met volle moed tegenaan te gaan. En hoewel een aantal gerenommeerde crossers vanwege ziekte verstek moest laten gaan (Rinus, Jan, Marlin), werd dat gecompenseerd door enkele nieuwkomers die voor hun cross-doop kwamen.

Met spanning werd uitgezien naar het duel tussen Tom Schipper (de winnaar van vorig jaar) en rising star Hugo Bakker, die bij de ACC-wedstrijden bijna steevast in de top tien eindigde. Omdat beide heren in aparte klassen reden (45-min versus 45-plus) zou het CK de eerste en enige wedstrijd van het seizoen zijn waarbij zij onderling de strijd zouden aangaan. Lang leek Hugo aan het langste eind te trekken, totdat pech roet in het overwinningsmaal strooide. Een weerbarstige tube gaf Tom een vrijgeleide naar prolongatie van de titel. Giel en Ivo schoven door Hugo’s opgave ook een plaatsje op en completeerden het podium.

Bij de B leek Peter de gedoodverfde favoriet, maar de wegkampioen van 2023 kon geen dubbelslag maken. Hij had al diverse ACC-koersen laten lopen en bleek ook nu niet in beste doen. Daar profiteerde ondergetekende optimaal van. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs Dirk in zicht, bedacht me geen moment en passeerde hem op een manier waar MvdP van zou watertanden. Toen Dirk van de schrik was bekomen, gaf hij even wat extra gas en had ik genadeloos het nakijken. En een leuk duel met Olav zat er ook al niet in omdat die direct na de start onderuit ging en tot een lange inhaalrace werd gedwongen. Hij kwam nog aardig dichtbij, maar gelukkig duurt een cross maar zo’n 45 minuten.

Peter werd tweede B-er en achter hem maakten Koen en Cyril elkaar het leven zó zuur dat eerst Cyril er bijna en vervolgens Koen helemaal bij ging liggen. Cyril wist daardoor op plek 3 beslag te leggen.

Zij waren niet de enigen die moeite hadden om overeind te blijven. Zeker in het achterveld werd lustig geduikeld. Gelukkig zonder veel erg. Alleen Eric hield het na twee schuivers voor gezien. Maar al met al was het een geslaagd CK, met dank aan Manja en Bert voor het jureren, Dirk voor de bloemen, de WVA voor de gastvrijheid en Klaas en Jan Maarten voor het fraaie beeldverslag.

Mart Dominicus

UITSLAG CLUBKAMPIOENSCHAP CROSS Seizoen 2023/24 – verreden 21 januari 2024

1 Tom Schipper (A)

2 Giel Kortekaas (A)

3 Ivo Rigter (A)

4 Rick van Nuenen (A)

5 Dirk Gerritsen (A)

6 Mart Dominicus (1e B)

7 Olav Heuts (A)

8 Peter Giljam (2e B)

9 Cyril Mica (3e B)

10 Koen Denecker (B)

11 Frans Poels (B)

12 Johan van Marle (B)

13 Leendert Pot (A)

14 Joost Hartog (B)

15 Erik Alexander Kempenaar (B)

16 Matthijs Wansink (B)

17 Tim Forrer (B)

18 Bas Peperkoorn (B)

DNF

Hugo Bakker

Eric van den Heuvel

Michael Cassidy